Romania inainte de Summit-ul NATO: Hotel de lux, dar cu prea putine lifturi si prea multe scari blocate
Invitat la emisiunea "Intre bine si rau" (TVR 1), presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, parca pentru a-i raspunde fostului premier: "Depinde de noi cum ne vom reprezenta interesele la aceasta intalnire pentru a nu fi doar un hotel de lux". Presedintele PSD a vorbit despre summit-ul care se apropie si a declarat ca Bucurestiul s-a batut cu Lisabona pentru organizarea summit-ului NATO si ca alegerea Romaniei are un aspect simbolic si strategic, iar "dupa summit nu se va mai confunda Bucurestiul cu Budapesta".
Referitor la locul unde se vor desfasura intalnirile acesta a mentionat: "Americanii sunt foarte atenti la locatii si simboluri, de aceea au ales Casa Poporului". Mircea Geoana a mai precizat ca "oprirea activitatii parlamentului pentru doua saptamani si blocarea capitalei pentru trei zile este o exagerare".
Prezent si el la emisiunea de pe TVR 1, Andrei Gheorghe a ridicat problema persoanelor a caror acces a fost interzis in tara pentru posesie de materiale incitatoare. Theodor Melescanu, invitat si el in studio, a luat apararea autoritatilor si a explicat: "Daca am avea garantia ca protestatarii se vor manifesta pasnic si nu vor recurge la violenta nu am aplica aceste masuri".
In replica, analistul politic Emil Hurezeanu a declarat: "Un summit este un moment public si transparent si nu e normal sa restrictionam accesul persoanelor in tara doar pentru ca vor sa protesteze si sa-si manifeste convingerile. Important e sa stim sa reactionam in cazul in care protestele se transforma in violente".
"Trebuie facuta atent selectia celor care intra in tara si vor sa protesteze pentru ca nimeni nu vrea sa vada magazinele de pe Magheru sau de pe Victoriei sparte sau incendiate", a completat fostul presedinte Emil Constantinescu.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Mai multa atentie nu ar strica...
La iminentul esec numai stele verzi o sa vezi fiindca se prefigureaza un esec de PATRU ori mai mare.
Sper doar sa iti mai vedem o data dormitorul pe toate posturile de televiziune, cum cei de la DNA cauta prin sifonierul nevestei.
Macar atat.