Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni seară că nu-şi permite scenariul suspendării fondurilor europene, din cauza neîncadrării în ţinta de deficit, deoarece toate proiectele mari de infrastructură din ţară s-ar opri în acel moment.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

„Toate aceste mari investiţii pe care le gestionam la Ministerul Transporturilor sunt din fonduri europene. Nu există nici măcar una care să aibă alte surse de finanţare, decât fondurile europene şi, sigur, cofinanţarea care vine de la bugetul de stat (…) Ca ministru al transporturilor, pot să vă spun că nu îmi permit (…) să ajungem să discutăm de o eventuală suspendare a fondurilor europene, pentru că nu ne înscriem în ţinta de deficit sau semne de întrebare de acest tip, fiindcă în acel moment tot ceea ce ţine de marile proiecte de infrastructură din România care sunt în desfăşurare în acest moment se suspendă”, a declarat luni seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu.

Acesta a precizat că suspendarea fondurilor europene „nu este un scenariu pe care ni-l dorim”.

Ministrul a dat exemplu situaţia Ungariei, care are fondurile suspendate.

„Toată această lipsă de finanţare europeană... şi la discuţiile pe care le-am avut cu omologul meu se vede. Ăsta e un lucru pe care noi nu ni-l permitem. Nu există aşa ceva, cu toate discursurile unor populişti pe care le vedem în fiecare zi, că noi n-avem nevoie de Europa, că noi putem să facem singuri. Nu e adevărat”, a adăugat Grindeanu.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă UE ar anunţa că suspendă fondurile europene pentru România, Sorin Grindeanu a afirmat: „La Ministerul Transporturilor, în acel moment, toate, absolut toate proiectele, că sunt pe zonă rutieră, că sunt pe zonă feroviară, că sunt naval sau pe zona de aeroporturi, toate nu mai au finanţare. Da, absolut toate şi totul se opreşte. Totul se opreşte, e normal”.

Potrivit acestuia, „trebuie să găsim soluţii pe care să le măsurăm foarte bine”.​ (Sursa: News.ro)