Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, susţine că toate cele întâmplate în ultimele zile în legătură cu fiica sa, Oana, au „doborât-o” şi că este cel mai greu să fie „spectator la linşajul de care are ea parte”, potrivit News.ro.

Elena Lasconi și USRFoto: Inquam Photos / George Călin

Ea afirmă că va merge la Paris pentru a discuta cu fiica sa şi le transmite colegilor de partid că: „Nu contează ce trâmbiţează unii şi alţii despre procentele pe care le avem, sondaje etc. dacă muncim cu entuziasm pentru crezul nostru. E o binecuvântare că suntem diferiţi, dar cu toţii avem aceeaşi Românie în inimă”.

Potrivit unor surse politice, Elena Lasconi a afirmat, într-un mesaj transmis pe grupurile de comunicare ale USR, că ultimele zile au fost „cele mai grele şi dureroase” din viaţa sa.

„M-am aşteptat la orice mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linşajul de care are ea parte zilele acestea şi cine ştie câte de acum înainte şi la cât suferă întreaga mea familie. Înainte de funcţii, care vin şi pleacă, fiica mea este şi va rămâne fiica mea cât o să trăiesc. O iubesc indiferent ce o să spună sau o să facă. Aşa că, mă pregătesc să plec la Paris să o ascult, să avem un dialog, să o strâng în braţe. Ce se întâmplă acum nu e o problemă atâta timp cât există iubire. Lucrurile astea le rezolv eu cu ea şi ştiu că o să fie bine. Săptămâna asta o să mă ocup doar de asta”, a transmis ea.

Elena Lasconi le-a cerut iertare „colegilor care s-au simţit dezamăgiţi” de declaraţiile sale.

„Vreau să vă mai asigur că sunt pe deplin conştientă de toată munca voastră depusă de-a lungul timpului pentru acest partid. Nu a fost în van şi aportul fiecăruia a ajutat să întărească un crez comun, o speranţă. Îmi pare rău dacă există colegi care au simţit că declaraţiile mele au sabotat într-un fel acest efort. Ştiu că acum sunt multe întrebări fără răspuns, unele cu sclipici şi can-can, altele cu consistenţă. Va veni şi timpul lor. Analizaţi cu precauţie tot ce vedeţi şi auziţi săptămâna asta în spaţiul public. Eu nu mint şi nu am intrat în politică ca să mă fandosesc”, a adăugat ea.

Lasconi spune că a primit oferte de a fi „cap de listă” de la „aproape toate partidele”

„Am convingerea că o să fie bine. Orice se poate gestiona dacă suntem uniţi. Chiar şi problemele personale. Aşa că, mergem înainte! Cred că la fel de important este să tragem aer în piept înainte de a lua poziţie pentru sau împotriva cuiva/ceva pentru că lucrurile sunt de cele mai multe ori altfel de cum par. E important să avem încredere unii în alţii. Eu am. Chiar şi în aceste momente în care simt că nu mi se mai ia «bolovanul de pe piept»„, a mai afirmat Lasconi.

Potrivit acesteia, „minciunile şi intoxicările încă nu s-au oprit”.

„Cu cât e lupta e mai grea cu atât învăţăm mai mult şi devenim mai puternici. Am învăţat pe pielea mea. Şi încă ceva, îmbrăţişaţi subestimarea! V-am spus, cred, de fiecare dată când ne-am văzut. Nu contează ce trâmbiţează unii şi alţii despre procentele pe care le avem, sondaje etc. dacă muncim cu entuziasm pentru crezul nostru. E o binecuvântare că suntem diferiţi, dar cu toţii avem aceeaşi Românie în inimă”, le-a mai transmis Elena Lasconi colegilor săi.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

Ea a fost criticată atât de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid Clotilde Armand.

Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat „în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

Biroul Naţional al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat formaţiunea într-un comunicat. USR mai spunea că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie.

Lasconi, acuzată pe social media, dar și în presă, că a înscenat scandalul

Pe 26 mai 2019, cu ocazia alegerilor europarlamentare, Elena Lasconi a publicat pe Facebook și pe Instagram o poză în care apare cu buletinul plin de tibrele care se aplică pe partea din spate a documentului cu ocazia votului, potrivit știripesurse.ro. Între timbrele aplicate cu ocazia alegerilor din 2016 (locale și parlamentare) și timbrul de la alegerile europarlamentare din acea zi nu există niciun alt timbru. Lipsește astfel tocmai dovada participării la referendumul pentru familie din 2018.

CTP crede că USR a greșit că a acceptat să iasă de pe lista partidului făcută pentru alegerile europarlamentare din 2024 pentru că nu a încălcat statutul formațiunii politice.

Gazetarul a acuzat-o și pe fiica ei, Oana, că a jucat un rol în momentul în care a afimat într-un clip video că este „absolut dezgustată, dezamăgită și șocată” după ce a aflat că mama ei a votat «DA» la referendumul pentru familia tradițională.

„Dacă se ducea să dea examenul la UNATC cu jocul ăsta, parcă îi și văd pe actorii buni care sunt profesori acolo ar fi izbucnit în râs la genul ăsta de actorie”, a comentat Cristian Tudor Popescu, precizând că „așchia nu sare departe de trunchi”, referindu-se la regia pusă la cale anterior de mama ei.

CTP consideră că Elena și Oana Lasconi profită de acest scandal pentru a se propulsa politic, mai ales că tânăra de 31 de ani pare că vrea să îi calce pe urme mamei ei anunțând că vrea să înceapă o carieră în acest sens.

„Cinismul celor două este formidabil! Mamă și fiică. Profită ambele în mod jegos, că așa a zis fata la un moment dat, această atitudine homofobă jegoasă. Eh, în mod jegos profită amaândouă una de alta în scop de afirmare politică”, a declarat CTP.

Pe același subiect: