Primarul general al Capitalei a vorbit luni seară, la Digi 24, despre șansele pe care le are la un nou mandat și care sunt principalii săi contracandidați.

Nicusor DanFoto: Inquam Photos / George Calin

Nicușor Dan spune că sondajele arată că dacă partidele din dreapta eșichierului politic vor susține un candidat unic, acesta va câștiga, iar dacă vor susține mai mulți candidați, atunci „stânga va câștiga primăria”. Întrebat despre el ca şi candidat unic al Dreptei, la alegerile din acest an, Nicuşor Dan a afirmat : „Eu cred că există această posibilitate”.

„Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă negociază cu cineva în acest sens, primarul general a precizat că „cu toate partidele de dreapta”.

„Sunt în discuţii cu toate partidele de dreapta (…) înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER în opinia mea (…) Sunt mai multe rânduri de alegeri în acest an, calculele sunt mai complicate decât au fost acum 4 ani. Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, cred că probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv”, a adăugat primarul general., potrivit News.ro.

În ceea ce priveşte comasarea alegerilor locacle cu primul tur al celor prezidenţiale, Nicuşor Dan crede că nu este potrivită.

„Eu nu văd asta ca o idee bună, pentru că mesajele sunt diferite. Adică, în mod evident, locuitorii dintr-o comună, oraş, municipiu au probleme care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României. Deci sunt subiecte diferite ”, a declarat primarul general.