Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că nu a revenit încă în PSD dar că „foarte probabil” va fi candidatul PSD pentru un nou mandat la primăria de sector, relatează Agerpres.

Marcel Ciolacu si Robert NegoitaFoto: Inquam Photos / George Călin

El a precizat, la postul Digi 24, că probabil va reveni în PSD. "Nu este o chestiune în care să decid eu. Am avut discuţiile, când se va întâmpla asta nu este o chestiune care să ţină de mine neapărat (...) Noi colaborăm deja (...) avem sprijin din partea grupului PSD din Consiliul Local", a afirmat Robert Negoiţă.

De asemenea, Negoiţă a fost dacă reprezintă o idee bună candidaturile comune ale PSD cu PNL."Nu am făcut o analiză, dar cred că oamenii maturi găsesc soluţii, am speranţa că avem de-a face cu această categorie de oameni", a răspuns Robert Negoiţă.

Negoiță: Termia ar trebui să treacă la Primăriile de sector

Totodată, el a reiterat că nu va candida la Primăria Capitalei.

"Soluţia nu este să merg eu la Primăria Generală, ci soluţia este că atribuţiile care pot fi preluate de sectoare trebuie transmise de la Primăria Generală la sectoare, pentru că toată lumea face descentralizare, subsidiaritate, adică decizia trebuie dusă cât mai aproape de cetăţean. Primăria de sector este mult mai aproape de cetăţean decât Primăria Generală şi Bucureştiul astăzi trăieşte şi a ajuns la nivelul acesta în primul rând datorită primăriilor de sector, unele dintre ele care chiar îşi fac treaba şi reuşesc să creeze plusvaloare în acest oraş (...) Soluţia corectă nu este să merg eu la Primăria Generală, ci cât mai multe atribuţii, cum e termia, de exemplu, ar trebui să treacă la sectoare, cel puţin la sectorul 3, asta este varianta corectă", a mai adăugat primarul Robert Negoiţă.