Radu Soviani a declarat la Realitatea TV ca Varujan Vosganian a facut cea mai rapida rectificare din istorie si a anuntat marirea pensiilor ca ultima pomana electorala "inainte de moartea Guvernului". "In acest moment se pregatesc de fapt facturile pentru anul viitor si se transfera responsabilitatea pentru viitorul guvern", spune Soviani.

Soviani spune ca toate fundamentele lui Vosganian pleaca de la niste premise gresite spunand ca vom avea venituri de 36,9% din PIB cand in 2007 cand in realitatea am avut avut venituri 31,4%. Cu alte cuvinte nu a avut 5 mliarde de euro fiind nevoit sa cheltuiasca mai mult facand o datorie mai mare.

Ca sa nu faca pomeni electorale Vosganian ar trebui sa aiba acum inca 4 mliarde de euro in plus fata de 2007 pe care nu le putem aveam insa fara alte taxe si impozite, argumenteaza Soviani.

Si analistul economic Liviu Voinea crede ca politica fiscala a actualului guvern este proasta, "dar nu-i intereseaza pentru ca in 2009 nu or sa mai fie ei la guvernare".

"Domnul Vosganian nu a spus ca, incepand cu 2008, din bugetul de pensii, care oricum nu este foarte mare, se mai iau 2% acum si pana in 2013 ca sa se de la pensiile private obligatorii. Deci, din ceva ce e mai mic tu o sa dai mai mult pe viitor, ceea ce e o poveste", spune Liviu Voinea.

Gigi Becali a parasit furios platoul

Becali a parasit emisiunea
Foto: Realitatea TV
Invitat in emisiune ca om de afaceri, Gigi Becali a sustinut ca masurile luate de Varujan Vosganian sunt bune "fiindca vine sa dea ceva si nu sa ia". Acesta a sustinut ca liberalii se bazeaza pe faptul ca vor guverna si pe viitor alaturi de PSD si vor schimba politica fiscala pentru a obtine veniturile necesare pentru a-si acoperi promisiunile facute acum.

Suparat pe moderatoarea Andreea Cretulescu care i-a spus ca habar nu are ce vorbeste, Gigi Becali s-a ridicat si a parasit platoul. Inante insa de a pleca a tinut sa o mustre pe moderatoare: "Nu imi spui tu mie ca nu ma pricep fetito! Sa-ti fie rusine! Tu, o pustoaica, sa-i spui lui Becali ca nu se pricepe! Nu ti-e rusine! Eu stiu mai bine decat toti finantistii, decat toti ministrii, decat voi toti! Acum sunt suparat si plec, dar o sa-mi treaca, insa pe viitor sa tii minte si sa nu-mi mai vorbesti asa".

Becali pleaca din emisiune

Explicatiile lui Soviani