Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, după ce Nicolae Ciucă a declarat că liberalii vor câştiga alegerile, că important este că „nu mai există acele jigniri directe”. „Câştigăm noi în diaspora!”, a spus Ciolacu, relatează News.ro.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Antena 3 cum comentează declaraţiile liderilor PNL, în lansările de candidaţi, că PNL va câştiga alegerile în toate regiunile.

”Câştigăm noi în diaspora!”, a răspuns Ciolacu.

”Eu am preferat să merg prin ţară şi să nu am aceste întâlniri în sală. Şi în perioada următoate o să merg mai mult printre oameni, la obiectivele pe care le avem guvernamentale, de făcut, şi să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, e mobilizarea fiecărui partid, important este că nu mai există totuşi, se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că ”în acest moment, PSD are 20 de consilii judeţene conduse de social-democraţi”.

”Vom avea cu cel puţin 10% în plus după alegerile locale, adică minimum 22. Presupun că nu o să piardă Harghita sau Covasna cei de la UDMR, înseamnă că vom câştiga de la PNL”, a spus Ciolacu.

Despre relaţia cu PNL, Ciolacu a afirmat că el nu a mai auzit de scandaluri în Guvernul România. ”Aduceţi-vă aminte când erau PNL cu USR, ce scandaluri era înainte de şedinţele de Guvern, după şedinţele de guvern, la Parlament. (..) E un guvern funcţional, în care respect pe toată lumea, indiferent că colegii mei sunt de la PNL sau PSD, cumva detaşat de lupta politică. De aceea nici nu au fost prinşi miniştrii pe lista de europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează, indiferent că avem cel mai încărcat an electoral. Asta era cea mai mare miză”, a completat Ciolacu.