Presedintele Traian Basescu a fost invitat, miercuri seara, intr-o editie speciala a emisiunii "Nasul" (B1 TV) tinuta in sala Teatrului Bulandra pe durata a doua ore. Presedintele a vorbit despre Summitul NATO si ce a adus acesta pentru Romania, despre politica externa a tarii noastre si strategia la Marea Neagra, s-a referit la relatiile economice si politice cu Rusia, dar si la alegerile locale.

Traian Basescu a acuzat din nou guvernul PSD pentru ca a semnat contracte dezastruase pe termen lung cu Rusia in 2000-2002 facand ca pretul la gaze sa fie asa de mare. Pentru a incerca o remediere a situatiei, presedintele a anuntat ca va face o vizita in septembrie sau octombrie in Rusia, insotit de o delegatie economica.

"Putin mi-a spus: <>", a declarat presedintele Basescu care spune ca ar "fi interesant de urmarit ce oameni politici se afla in firmele romanesti care intermediaza vanzarea de gaze si petrol din Rusia".

Putin mi-a spus: Voi ati dorit sa cumparati gaze prin intermediari si asta ati primit!

Traian Basescu

In discutiile cu partea rusa se va discuta si dorinta Rusiei de a tranzita energie electrica prin Balcani si se va incerca in acest sens un proiect comun cu investitii de ambele parti, a declarat seful statului care spune ca relatiile Romaniei cu Rusia sunt bune pe plan economic, schimbul comercial dintre cele doua parti crescand in ultima perioada la peste 5 miliarde de dolari.

Totusi, avertizeaza presedintele, Romania a iesit din aceste schimburi cu un deficit de 2 miliarde de euro, motiv pentru care ii indeamna pe oamenii de afaceri romani sa exporte cat mai mult in Rusia.

"A fost o rugaminte a presedintelui Putin sa-i invitam pe oamenii de afaceri romani sa exporte in Rusia. Exportati fiindca piata este mare si nu sunt restrictii pentru produsele noastre", a fost indemnul presedintelui care mai spune ca s-ar bucura ca si oamenii de afaceri rusi sa investeasca in Romania, in special in modernizarea termocentralelor.

Blaga il va pulveriza pe Mitrea

Vasile Blaga il va pulveriza pe Mitrea. Spun asta fiindca-l cunosc pe Blaga. El e ca un buldog, cand isi pune ceva in cap se zbate zi si noapte, sta pe capul tuturor pana se rezolva problema.

Traian Basescu

Presedintele Basescu s-a aratat deranjat de faptul ca este atacat de candidatii pentru Primaria Capitalei si le-a transmis acestora sa-si faca campanie decenta fiindca le garanteaza ca "niciunul dintre ei nu a fost si nu va fi presedinte al Romaniei".

Desi a declarat ca nu vrea sa fie implicat in campania electorala pentru locale, la intrebarile moderatorului Radu Moraru, presedintele si-a exprimat siguranta ca "Vasile Blaga il va pulveriza pe Mitrea". "Spun asta fiindca-l cunosc pe Blaga. El e ca un buldog, cand isi pune ceva in cap se zbate zi si nopate, sta pe capul tuturor pana se rezolva problema. Nu as fi vorbit de asta daca nu m-ati fi intrebat, dar pozitia presedintelui in problema asta nu e un secret pentru nimeni", a argumentat Traian Basescu.

Cazul Teo Peter va fi considerat de Romania deschis in contencios, pana nu se va ajunge la o solutie acceptata de familia lui Teo Peter

Traian Basescu

"Cazul Teo Peter va fi rezolvat"

Seful statului a dat asigurari ca se va ajunge la o rezolvare favorabila a cazului Teo Peter si ca tergiversarile actuale au loc tocmai pentru ca Romania nu este multumita cu solutia data. "Cazul Teo Peter va fi considerat de Romania deschis in contencios, pana nu se va ajunge la o solutie acceptata de familia lui Teo Peter", spune presedintele.

"Judecatorul care i-a permis lui Constanda sa construiasca este corupt"

Judecatorul care i-a permis lui Constanda sa construiasca este corupt.

Traian Basescu

Traian Basescu a abordat si problema parcului Bordei, acuzandu-l pe judecatorul care i-a permis omului de afaceri Constanda, proprietarul terenului, ca este corupt fiindca i-a permis acestuia sa construiasca netinand cont de legislatie.

Presedintele mai spune ca in Justitie sunt probleme grave, dar ca nu se pot rezolva foarte multe fiindca judecatorii sunt de neatins si de necontrolat de nimeni din cauza drepturilor acordate acestora prin Constitutia adoptata in 2003.