Ivitata in cadrul emisiunii "Stirea zilei" (Antena 3), Marie-Rose Mociornita a vorbit despre arhitectura Bucurestiului, despre comportamentul romanului si noua generatie de consum.

Marie-Rose Mociornita spune ca nu e rau ca locurile fostelor "circuri ale foamei" sunt luate de malluri sau hipermarketuri, dar trebuie avut grija sa nu se construiasca haotic ci sa se respecte un plan urbanistic "pentru ca Bucurestiul nu este un oras urat, dar se contruieste fara a se respecta nicio norma de urbanism".

Referitor la obiceiul tinerilor de a-si petrece timpul liber la mall si nu plimbandu-se prin parcuri sau facand sport, Marie-Rose spune ca acest lucru este pe undeva firesc, deoarece tinerii vor sa fie la curent cu totul, vor sa fie cat mai performanti, dar astfel "sunt pregatiti" pentru a fi urmatoarea generatie de consum.

"Tinerii nu ar trebui sa mearga la mall pentru a se regasi pentru ca apoi ar trebui sa mergem cu totii la pub ca sa ne <> ca in Anglia. Nu putem trai doar pentru a munci si consuma. Trebuie sa ramanem si umani, sa ne preocupe familia, prietenii si sa nu renuntam la frumos", spune Marie-Rose Mociornita.

Desi implicata in numeroase acte de caritate, urmasa uneia dintre cele mai bogate familii interbelice spune ca unul din lucrurile esentiale pentru societatea romaneasca ar trebui sa fie cultivarea mandriei romanului pentru a avea o viata independenta financiar, pentru a produce mai mult si a incerca sa nu lase totul pe seama autoritatilor fiindca "am ajuns o societate de asistati sociali". Marie-Rose Mociornita recunoaste totusi ca acest lucru este aproape imposibil uneori.