Invitat la "Stirea zilei" (Antena 3), Adrian Nastase i-a luat partea lui Ion Iliescu in disputa cu Traian Basescu si l-a acuzat pe presedinte ca "era un comunist care a fost trimis sa aiba grija de de navele Romaniei si alte chestii in strainatate" si nu intelege cum a devenit peste noapte un mare om de dreapta.

"Una era cand vorbea Coposu sau Ion Diaconescu despre anticomunism, dar imi vine sa zambesc cand il aud pe Traian Basescu vorbind despre dosarele securitatii sau defiland pe la Timisoara cu punctul 8".

Nastase mai spune ca daca Ion Iliescu ar fi specialist in lovituri de stat asa cum sustine Traian Basescu, atunci acesta este un profitor al loviturii deoarece a fost numit secretar de Stat in Ministerul Transporturilor.

Liderul PSD l-a mai acuzat pe presedintele Romaniei ca se foloseste de procurorii DNA in lupta politica, dar uita ca aceste lucruri se cunosc. “Cred ca, mergand pe mare, ciclonul i-a batut neuronii si a uitat ca era mereu filmat intrand sau iesind de la DNA”, a declarat Nastase.