Invitat in cadrul unei editii speciale "Fetele Cotidianului" de pe Realitatea TV, presedintele Traian Basescu a comentat sondajul Insomar privind sansele candidatilor la Primaria Capitalei. Presedintele a mai dezvaluit ca au fost oameni politici care s-au dus si la el acasa ca sa-i ceara interventii in justitie pentru anumite dosare. "Nu e nimic uluitor aici, nici iesit din comun. Sa nu ne prefacem ca lucrurile astea nu se intampla. Nu dau nume fiindca aici discutam doar fenomenul", a declarat seful statului.

Despre sondajul INSOMAR si alegerile pentru primarie

Sorin Oprescu venea la Primarie tot timpul dupa ora 4 seara. Nu a facut nimic in perioada aia si nici nu va face nimic daca procedeaza asa.

Traian Basescu

Invitat in cadrul unei editii speciale la Realitatea TV, presedintele Traian Basescu a comentat sondajul INSOMAR privind sansele candidatilor la Primaria Capitalei. Presedintele l-a atacat pe Sorin Oprescu despre care spune ca, atunci cand a fost viceprimar sau chiar a condus temporar Primaria Capitalei, nu a facut nimic fiindca venea la lucru tot timpul dupa ora 4 seara.

Traian Basescu spune ca sondajul ISOMAR reflecta o anumita realitate, dar ca trebuie sa ne uitam si la sondajele din urma pentru a vedea cu ce procent de incredere a plecat fiecare, cum a crescut/scazut fiecare dintre candidati.

Au fost oameni politici care au venit si la mine acasa sa-mi ceara sa intervin in justitie. Nu dau nume fiindca discutam acum doar fenomenul ca atare.

Traian Basescu

"Trebuie sa mai tinem cont ca Blaga n-a pornit cu o dramoleta ca Oprescu 'uite lista nu e lista'. Toate astea ajuta dar ele sunt compensate de ideea nastrusnica sa faci o autostrada pe deasupra Bucurestiului. Oprescu a uitat insa sa explice si tehnic ce ar presupune o astfel de autostrada si cate bretele de coborare/urcare presupune", si-a continuat presedintele atacul la adresa lui Sorin Oprescu.

"Ziaristii si candidatii ma obliga sa ma implic in campania electorala"

Presedintele spune ca nu si-a dorit sa se implice in campania electorala desi e clar ca e legat de partidul care l-a adus la Cotroceni, dar ca este fortat sa se implice fiindca ziaristii si candidatii ii pomenesc prea des numele si il ataca din toate directiile. "Daca va imaginati ca Presedintele tarii va accepta sa fie injurat si denigrat, va inselati", spune Traian Basescu.

"Bucurestiul era un bazar inainte"

Presedintele Traian Basescu a vorbit pe scurt si despre perioada in care a fost primar general enumerand doar cateva dintre realizarile acelei perioade: inlaturarea chioscurilor de pe trotuare, infrumusetarea si curatarea parcurilor, atragerea de bani pentru proiecte.

"Sa spui ca nu s-a facut nimic din 2000 si pana acum este o exagerare. Pana sa vin la primarie Bucurestiul era un imens bazar cu tarabe peste tot. Ati indraznit dumneavoastra sa intrati in 2000 in Cismigiu sau Herastrau? Va amintiti cum aratau si ce se intampla acolo? Va place cum arata ele azi?", a intrebat retoric presedintele.

"Bucurestiul mai are nevoie de cateva mandate pana sa fie un oras prietenos"

Nu sunt multumit de cum arata Bucurestiul sub doua mandate PD. Dar a fost o etapa prin care Bucurestiul a trebuit sa treaca. Orice candidat care spune ca rezolva probleme Bucurestiului in 4 ani, minte.

Traian Basescu

Seful statului mai spune ca l-a frapat indignarea că se construia un bloc cu 35 de etaje." Tehnologia in Bucuresti a evoluat si pamantul a devenit foarte scump. E normal sa se inceapa extinderea pe verticala. Soluţia este realizarea zonei metropolitane. Deasemenea ma deranjeaza cand criticati faptul ca se lucreaza simultan la mai multe bulevarde. Trebuie sa intelegem ca nu mai exista timp sa le luam pe rand ", spune presedintele.

Acesta atrage atentia ca lucrurile nu se vor schimba radical peste noapte si ca Bucurestiul mai are nevoie de cateva mandate pana a deveni un oras prietenos. "Orice candidat care spune altfel minte. Daca in 2000 problemele erau gunoaiele, iluminatul si gropile, in 2004 au ramas doar gropile, iar acum acestea nu mai sunt teme electorale fiindca problemele au disparut. Problema mare acum ramane traficul, dar si pentru aceasta exista solutii clare", si-a incheiat presedintele argumentatia.