Invitat in emisiunea "Nasul" (B 1TV), Sorin Oprescu a declarat ca, in situatia in care va fi ales primar, se gandeste sa impuna o taxa "de solidaritate" de 10 euro pentru cei bogati banii urmand s afie folositi pentru realizarea de cantine sociale pentru saraci. Cantinele ara urma sa fie facute pe langa Biserici, Primaria supraveghand intreaga activitate si contribuind financiar.

Candidatul independent la primaria Capitalei a vorbit si despre autostrada suspendata spunand ca aceasta nu este o inventie si nu este singulara in lume. Oprescu a adus in sprijinul spuselor sale mai multe fotografii cu autostrazi similare din Cehia si Hong Kong si SUA. Oprescu mai spune ca autostrada gandita de el a fost proiectat in totalitate in timpul regimului comunist si proiectul trebuie doar actualizat.

Sorin Oprescu spune ca are solutii si la "cainii vagabonzi" si la "locuintele pentru tineri". Pentru a curata strazile Bucurestiului de cainii vagabonzi, Oprescu spune ca vrea sa infiinteze "Politia animalelor" care sa se ocupe in mod corespunzator de animale si sa construiasca cate adaposturi sunt necesare pentru animalele abandonate.

Referitor la locuintele pentru tineri, Oprescu spune ca terenul pe care se afla uzinele Republica ar trebui cumparat de Primarie si facut acolo intre 2000 si 2500 de locuinte. Sorin Oprescu spune ca pentru toate proiectele avute in vedere exista bani suficienti si in acest moment.

"Dragi bucuresteni, iesiti la vot, dati-mi o zi din viata dumneavoastra si eu va voi da patru ani din viata mea", a fost juramantul facut de Oprescu in finalul emisiunii.

Oprescu despre taxa de 10 euro