Cei doi candidati la Primaria Capitalei, Vasile Blaga si Sorin Oprescu, s-au intalnit in emisiunea "Eu cu cine votez?" (Antena 1) fiind sustinuti din "tribuna" de colegi de partid si prieteni. Fara intepaturi si replici acide, pigmentata cu momente muzicale, cadouri si momente emotionante, emisiunea electorala a parut mai degraba un fel de "Iarta-ma".

Candidatii si-au reluat promisiunile si au raspuns punctual la intrebarile moderatoarei.

Centrul istoric este, in opinia ambilor candidati, punctul de plecare pentru crearea unei identitati puternice pentru Capitala. Daca Blaga promite renovarea cladirilor si a monumentelor, ridicarea serviciilor la un nivel european si atragerea de turisti, Sorin Oprescu spune ca trebuie refacuta atmosfera vechiului Bucuresti in jurul centrului istoric, "centru care nu exista decat desenat pe niste pancarte".

Blaga spune ca este singurul care vine cu solutii si termene de realizare concrete si a amintit de performantele sale de la Ministerul de Interne.

Sorin Oprescu spune ca in centrul programului sau "sta omul si bucuresteanul" facand o comparatie cu perioada Renasterii.

Daca Blaga spune ca l-ar lua viceprimar pe Sorin Oprescu "cu conditia ca acesta sa nu-si mai paraseasca postul ca data trecuta si sa nu se ocupe numai de toaletarea statuilor, Sorin Oprescu spune ca l-ar lua director general la departamentul privind siguranta cetateanului, "acolo unde experienta lui certa ar fi de mare ajutor".

"Sunt convins ca bucurestenii stiu sa aleaga intre proiecte concrete si vorbe goale" a fost mesajul lui Blaga pentru alegatori, in timp ce Oprescu le-a transmis: "Daca vreti sa scriem istoria dupa 18 ani de sperante si asteptari o putem face pe 18 iunie".