Cei doi candidati la Primaria Capitalei, Vasile Blaga si Sorin Oprescu, s-au reintalnit pentru o noua confruntare, de data aceasta la editia finala a emisiunii "Angajam primar!" (Pro TV), moderata de Cristian Tabara. Cei doi aspiranti la fotoliul de primar general al Capitalei au fost supusi unor probe diverse prin care au fost nevoiti sa ofere solutii la problemele spinoase cu care se confrunta Bucurestiul: traficul infernal, problema cainilor vagabonzi, lipsa autorizatiilor pentru taximetristi, problema locuintelor sociale, etc.

Sustinuti din "tribuna" de colegi de partid si apropiati, cei doi si-au adresat reciproc intrebari, si-au impartit cadouri, dar si replici acide. "Demagogie, numele tau este Oprescu!" a atacat Blaga. "Disperare, numele tau e Blaga!", a replicat Oprescu.

In privinta traficului din Capitala, candidatii si-au reluat promisiunile si au punctat principalele solutii pe care le au in vedere.

Oprescu sustine in continuare: terminarea constructiei la podul Basarab pentru inchiderea inelului 1 si prefigurarea inelului 2, constructia 'secantei' nord-sud, eficientizarea transportului in comun prin amenajarea culoarelor unice si punerea in functiune a unui sistem de minibus cu trasee flexibile si puncte fixe, strazi noi, prin marirea suprafetei de drumuri de la 15% la 30%, necesar unui trafic "lejer". De asemenea, candidatul independent a precizat ca lucrarile se vor face pe rand, una cate una, pentru a nu incurca traficul.

Blaga a sustinut ca va implementa un sistem de management al traficului prin care se doreste reducerea la jumatate a timpului petrecut in trafic, inchiderea inelului principal odata cu finalizarea lucrarilor la pasajul Basarab, realizarea a 3 pasaje subterane (in Piata Iancului, Piata Sudului si Razoare), amenajarea a peste 100.000 de parcari, din care 11.000 subterane in 17 locatii, si 90.000 pe cele 396 de sosele care sunt in administrarea Capitalei, constructia diagonalei Nord-Sud (Buzesti-Berzei-Uranus), un sistem de transport public integrat, "prin care direct din tramvai cobori cu liftul la metrou", si continuarea lucrarilor pentru centura Capitalei.

Intr-una din probe, Vasile Blaga o fost pus in fata mai multor reprezentanti ai ONG-urilor care sustin drepturile animalelor, care i-au cerut candidatului PDL sa semneze o declaratie de angajament ca va repecta legea. De cealalta parte, Oprescu a fost nevoit sa faca fata protestului taximetristilor care au acuzat insuficienta autorizatiilor de functionare. Oprescu a promis reanalizarea acestor autorizatii, dar si depistarea si sanctionarea piratilor din taximetrie.

Cei doi candidati la Primaria Capitalei au avut ocazia de a-i oferi adversarului un cadou simbolic. Blaga i-a oferit lui Oprescu un ceas desteptator, fiindca "prietenii domnului Oprescu spun ca nu prea are obiceiul sa vina la timp si ca in campanie a intarziat la toate conferintele de presa". Oprescu i-a daruit, in schimb, o foarfeca de gradina, pentru a o "folosi la gradinarit, daca-i va face placere" si pentru a taia legatura cu stapanul, daca va iesi primar (referindu-se la porecla de buldog a lui Blaga).

Despre liniile directoare ale viitorului mandat de primar general al Capitalei, candidatul independent a precizat ca va urmari mai ales dimensiunea sociala a dezvoltarii orasului, in cazul in care va castiga alegerile. Vasile Blaga promite sa faca din Bucuresti un oras curat, frumos si prosper.