Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena3), Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase a vorbit despre rezultatele alegerilor din turul doi de scrutin si despre tensiunile care au aparut in sanul PNL.

"Traian Basescu a reusit sa piarda alegerile locale, chiar fara sa participe. Interventiile sale in campania electorala, sprijinul sau pentru Vasile Blaga au dus la transformarea votului intr-unul pro sau anti Basescu. Presedintele a pierdut pe un vot emotional", a declarat Adrian Nastase.

Fostul premier s-a aratat multumit de rezultatele alegerilor pentru fotoliul de primar general al Capitalei si considera ca "Oprescu ar putea aduce un aer proaspat la primarie". "Este prima oara in 18 ani cand un candidat independent, dar cu sensibilitati de stanga, castiga primaria. Sorin Oprescu a dovedit ca are o personalitate independenta", a mai precizat Nastase.

Referitor la tensiunile ce au aparut in sanul PNL, Adrian Nastase a declarat ca "Tariceanu va incerca sa sparga PNL-ul, iar Orban chiar a avut o campanie buna".

Fostul premier a fost completat de jurnalistul Constantin Dan, invitat si el in studio, care a precizat ca "luptele din interiorul PNL-ului sunt o urmare fireasca a tensiunii guvernarii. Asupra liberalilor a stat aceasta tensiune din partea presedintelui care i-a presat, i-a dezbinat. A mai fost si presiunea celorlalte partide, uzura unei guvernari pe care multi au crezut-o de scurta durata. Cred ca indreptarea tintei catre Ludovic Orban ar putea face rau PNL-ului".