Invitat in cadrul emisiunii "Oamenii realitatii" (Realitatea TV), Ludovic Orban a explicat ca a refuzat sa-si dea demisia deoarece acest fapt ar fi insemnat sa recunoasca ca a gresit in campania electorala. Orban sustine insa ca a procedat corect, intrucat a preferat sa prezinte programe, solutii, in loc sa "arunce cu laturi" in ceilalti candidati.

De asemenea, liderul liberal, a declarat ca gestul lui Tariceanu este "un semn de neprietenie", in conditiile in care "in urma campaniei, ca lider din PNL, cu toate cercetarile sociologice facute post-campanie, sunt unul dintre cei mai bine cotati membri PNL, cunosc bine Bucurestiul, cunosc celelalte partide, administratia".

Cu toate acestea, Orban promite ca "voi pune umarul, atat cat mi se va permite, sa imbunatatesc performanta PNL Bucuresti, pentru ca asta e felul meu de a fi". Insa, el simte o anumita nedreptate si crede ca pasul pe care l-a facut inapoi nu a fost inteles in adevaratul sens al cuvantului.

Orban sustine ca ar fi putut sa rastoarne un vot in PNL daca si-ar fi dorit acest lucru insa, nu s-a votat, ci a fost vorba de un consens deoarece a acceptat un compromis, "o solutie de mediere formulata de premier". "Daca s-ar fi votat in delegatia permanenta, votul ar fi lasat urme adanci in PNL, care ar fi creat probleme in formularea legilor parlamentare; de aceea am preferat sa las lucrurile asa cum sunt", spune ministrul transporturilor.

Orban admite ca functia de premier ii acorda lui Tariceanu mai multe libertati si anunta ca o sa candideze la presedintia PNL, dar nu se stie cand - in 2009, in 2011...