Invitat in emisiunea "Sinteza zilei" (Antena 3), Sorin Oprescu a declarat ca in ultimele trei saptamani nu si-a mai luat telefonul la serviciu fiindca toti il suna sa-i spuna pe cine sa dea afara din Primarie si pe cine sa puna in loc.

"Nu dai pe nimeni afara pana nu esti convins ca a gresit cu intentie, ca a adus prejudicii. Ori toate acestea dureaza si nu vrea sa ma grabesc si sa comit abuzuri, multe din cazuri vor evolua in Justitie", spune primarul general al Capitalei.

Referindu-se la demisia din Primarie a lui Gheorghe Udriste, Oprescu apreciaza ca este vorba despre un gest de onoare, dar avertizeaza ca demisia nu-l va exonera pe acesta de raspundere in fata legii fiindca este vorba de banul public la mijloc.

In ceea ce priveste planul urbanistic general, Sorin Oprescu a dat un raspuns evaziv spunand ca a luat legatura cu societatea socio-profesionala (in special pe arhitectura si urbanism) pentru a putea pregati refacerea unui plan urbanistic general si "pentru a inlatura astfel toate cutumele nenorocite care au dus la atatea PUZ-uri". "Dupa ce avem acest concept o voi prezenta bucurestenilor dupa care o vom urmari pas cu pas", spune primarul Capitalei.

Oprescu mai promite ca pana la sfarsitul mandatului sau va rezolva 38-40% din problemele generate de aglomeratie astfel incat "bucurestenii sa si traiasca in Bucuresti, nu doar sa locuiasca".