Valeriu Stoica a declarat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV) ca o alianta PDL-PNL ar fi in concordanta cu natura celor doua partide. "Eu imi doresc aceasta alianta, doresc ca Dreapta sa revina in matca ei prin recuperarea liberalilor pentru ca PDL are o puternica componenta liberala dar nu este tot liberalismul in PDL", spune Stoica.

Referindu-se la alegerile care se apropie, Stoica spune ca vom asista la o infruntare intre masina de vot a PSD si cea a PDL, PNL mizand doar pe "hormonii" bugetului, lucru deloc de neglijat.

"Este pentru prima oara cand PDL are o masina de vot comparabila cu cea a PSD. PSD a castigat la locale mai mult decat o aratau sondajele fiindca are acea masina de vot. PNL a castigat si el mai mult, singurii care au castigat mai putin fiind noi. PNL nu are o masina de vot, dar a avut bugetul la dispozitie, iar hormonii bugetului fac foarte mult intr-o campanie electorala", spune vicepresedintele PDL.

Valeriu Stoica spune ca PDL este favorita acum la castigarea alegerilor si depinde numai de ei ca sa le castige. Pentru aceasta insa, liderul pedelist atrage atentia ca ar fi o mare eroare sa nu foloseasca elementul Basescu deoarce electoratul a perceput tot timpul legatura stransa dintre PDL si presedintele Basescu.

"Ion Iliescu a fost si este boala Romaniei fiindca a oprit PSD sa se reformeze si sa devina un partid de stanga modern. Modernizarea PSD se va produce totusi", crede Stoica care avertizeaza ca nu se stie cum va fi echilibrul de putere in PSD dupa alegeri, cand surprizele votului uninominal vor fi mari, chiar daca "deocamdata pare ca a castigat aripa conservatoare".