Invitat la emisiunea "Vorbe Grele"(Antena2), vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a dezmintit zvonurile cum ca ar fi interesat de functia de vicepremier si a discutat despre idea "monarhiei constitutionale" lansata de catre vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica.

In cadrul emisiunii vicepresedintele PNL a precizat ca alegerile parlamentare se vor tine in noiembrie si a tinut sa dezminta zvonurile cum ca PNL l-ar dori in functia de vicepremier: "Nu sunt interesat de functia de vicepremier si nici de cea de presedinte. Am inaintat in varsta si asta ma face sa dau tarcoale Senatului".

Crin Antonescu a comentat si declaratiile recente ale lui Mircea Geoana spunand ca "fiecare om politic incearca sa atraga publicul prin ambalarea ofertelor electorale intr-un mod cat mai atragator. Modul in care o face domnul Geoana este usor comic, asemenea momente care se vor de efect risca sa produca hilaritate".

Crin Antonescu a tinut sa comenteze si ideea monarhiei constitutionale lansata de vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica: "Domnul Stoica e curajos vehiculand aceasta ipoteza, dar banuiesc ca nu are in vedere aducerea familiei Basescu la rang de monarhi ai Romaniei".

"Mi se pare oricum cam mult sa-i spunem "domnule presedinte" unei persoane care se comporta cum se comporta, daramite "maiestatea vostra" daca ar fi monarhie constitutionala in Romania", a precizat Antonescu.

Vicepresedintele PNL a declarat ca, desi Valeriu Stoica a fost un partizan si un teoretician al republicii parlamentare, "acum vrea monarhie constitutionala din motive lesne de inteles" si considera ca "aceasta idee va fi una din dezbaterile interesante din politica romaneasca in urmatorii ani".