Invitata la emisiunea "Stirea Zilei"(Antena3), Ioana Maria Vlas a vorbit despre dosarele in care este acuzata de inselaciune, despre raportul prezentat de Comisia Europeana la Bruxelles si a prevestit ce se va intampla cu piata imobiliara din Romania in viitor.

Ioana Maria Vlas a declarat ca dosarul FNI, cel in care a primit o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, se afla la Curtea Suprema in recurs, iar dosarul FNA este in apel la Curtea de Apel, cele doua dosare urmand sa fie programate, cel mai probabil, in toamna.

"Mama FNI" a confirmat existenta unui nou dosar: "Dosarul de la Alba Iulia m-a luat prin surprindere. Nu stiu de ce s-a intocmit acest dosar si nici de ce pentru o asemenea fapta. Sunt invinuita pentru aceeasi infractiune pentru care am fost data in judecata in patru cicluri procesuale".

Referitor la relatiile dintre dansa si pagubitii FNI, Ioana Maria Vlas a declarat: "Ma intalnesc cu pagubitii FNI pe strada si vorbesc cu ei. Floraresele imi dau flori gratis, iar unii soferi de taxi nu-mi iau banii pe cursa in semn de apreciere. Eu, totusi, imi exprim indoiala ca se vor recupera banii foarte repede. Eu am spus că dacă se întâmplă o minune şi justiţia funcţionează cum trebuie, cel care este vinovat va fi anchetat, judecat şi obligat să plătească ce a furat. Mi se pare limpede".

Discutand despre raportul Comisiei Europene la Bruxelles, Ioana Maria Vlas a precizat ca se simte "frustrata" si "considerata un cetatean de mana a doua" si a declarat ca "sistemul de drept romanesc trebuie reformat pentru ca noi suntem cu un cod penal din '78, care a tot fost peticit, cu un sistem inchizitorial cumplit care nu se mai regaseste in Europa".

In final, Vlas a dezbatut problema crizei imobiliare si si-a manifestat convingerea ca piata imobiliara romaneasca "va suferi relativ putin deocamdata" din pricina "seismelor" petrecute peste ocean. "Bucurestiul a fost intr-o criza imensa de locuinte si este normal ca, la ora actuala, aceste locuinte sa fie scumpe. Preturile vor scadea in viitor, dar nu intr-un mod dramatic", a precizat Vlas.