Intervenit telefonic la "Fanatik Show" (Telesport) Mircea Lucescu a declarat ca nu a fost niciodata antistelist ci a ajutat Steaua foarte mult in mai multe ocazii.

"Nu am fost niciodat antistelist. Cand Steaua era in umbra eu participam la toate antrenamentele lor. Cresterea mea profesionala m-a adus in conflict, in concurenta sportiva cu Steaua. Fiind echipa Armatei, Steaua trebuia sa castige si eu m-am opus la asta. Daca nu ma opuneam Steaua nu ajunge aunde ajungea fiindca in sport important e cine e al doilea deoarece il pune in evidenta pe primul. Important e pe cine bati, iar in perioada aceea eu trebuia sa accept sa fiu batut".

Mircea Lucscu a mai sustinut ca un alt mare ajutor dat Stelei l-a constituit faptul ca l-a convins pe Boloni sa vina la clubul militar:

"Venirea lui Boloni la Steaua mi s-a datorat in proportie de 80%. Cand eram antrenorul echipei nationale jucatorii faceau ce le ceream. Eu am ajutat foarte mult Steaua fiindca era o echipa de vitejisti si venirea lui Boloni a adus calmul necesar si le-a organizat jocul", spune antrenorul celor de la Sahtior.

Lucescu mai spune ca nu a fost ajutat niciodata de cei de la varful militiei de atunci deoarce acestia nici nu mai indrazneau sa vina la meciuri de frica familiei Ceausescu: "Se stie ca un general din ministerul de Interne care a protesat fata de o greseala imensa de arbitraj a disparut imediat si a fost pensionat".

Lucescu spune ca nu va ajunge niciodata sa antreneze Steaua, dar ca profesionist nu vede nicio problema daca ar face acest lucru. "In fotbal sentimentul nu are loc ci doar profesionalismul", spune titratul antrenor.