Invitati la emisiunea "Realitatea Zilei"(RealitateaTV), primarul sectorul 5, Marian Vanghelie, si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, au analizat activitatea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, in scurta perioada de la alegerile locale pana in prezent.

"Cred ca Sorin Oprescu face un lucru foarte bun ca incearca sa schimbe toti directorii care au facut atatea nenorociri in Bucuresti timp de ani de zile. Eu i-as da nota 10 pentru masurile luate in perioada asta scurta de cand a devenit primar, dar va trebui sa ia niste decizii majore in viitorul apropiat pentru ca vor exista probleme in legatura cu unele proiecte. Sunt tot felul de interese, oameni si firme ale PD-L-ului", a declarat Marian Vanghelie.

Ludovic Orban si-a manifestat si el convingerea ca schimbarea directorilor este una binevenita, dar ca asteapta sa vada ce oameni va numi Oprescu in loc.

"Marturisesc ca Oprescu m-a surprins in bine. El era o personalitate mai boema care nu era obisnuit cu un program de lucru regulat, dar m-am intalnit cu el saptamana trecuta la ora 8 dimineata. Nu cred ca as fi avut asa o sansa in alte circumstante. Am avut mai multe discutii cu domnul Oprescu si ii voi acorda tot sprijinul Ministerului Transportului", a declarat Orban.

Ministrul Transporturilor a tinut sa precizeze ca nu si-ar dori ca Sorin Oprescu sa candideze la presedintie, desi unele sondaje recente il arata ca fiind al doilea favorit pentru fotoliul de la Cotroceni. "Sorin Oprescu s-a angajat la Primarie fata de cetatenii Bucurestiului si as vrea sa se tina de cuvant", a declarat Ludovic Orban.