Invitat la emisiunea "Realitatea Zilei" (RealitateaTV), presedintele PD-L, Emil Boc, a discutat despre alegerile parlamentare ce vor avea loc la finele anului si a dezbatut unele aspecte ale scandalului produs de demiterea lui Daniel Morar din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Emil Boc a declarat ca "PNL-ul a avut de ales intre puterea sau mandatul lui Morar. Daca institutia merge bine si primeste si laude, de ce trebuie sa schimbam ceva? Sa ne uitam la Parlament sau la CSM unde chiar ne confruntam cu probleme" si a mai precizat ca nu stie daca presedintele Traian Basescu o va accepta pe Monica Serbanescu ca succesor la DNA.

Referindu-se la viitoarele alegeri parlamentare, presedintele PD-L a declarat: "Dorim sa obtinem un scor de peste 50% sa formam singuri Guvernul, dar daca nu se poate, sunt mai multe alternative: un guvern minoritar, cum s-a intamplat cu PSD in 2000-2004, alta optiune ar fi o colaborare post-electorala cu UDMR-ul sau una cu PNL-ul, fiind de acelasi profil de centru-dreapta. Nu cred ca se pune in discutie o alianta cu PNL avand in vedere ca la ora actuala PD-L inregistreaza mai multe voturi decat a facut-o Alianta in 2004".

"Luna aceasta sau cel tarziu in septembrie, PD-L va face public numele celui care va fi premier daca vom castiga alegerile. Mitica Dragomir nu este membru PD-L si nu va candida din partea partidului nostru. Siliviu Prigoana nu stiu daca va candida, dar nu exclud aceasta posibilitate", a precizat pe final liderul PD-L.