"Nasule, ai fost beat?", s-au intrebat cei de la Realitatea TV incercand sa afle de ce punem copiilor nostri nume ciudate. Madalin Voicu sau Silviu Prigoana au relatat cum au fost si ei "nasi beti".

Madalin Voicu povesteste cum a botezat chiar el un baietel caruia i s-a pus numele Cleopatru. Parintii se asteptau sa fie fata si sa o numeasca Cleopatra, dar daca a fost baiat au vrut macar sa poarte acest nume frumos, descrie situatia Madalin Voicu ale caror explicatii si insistente pentru schimbarea numelui s-au dovedit a fi zadarnice in fata parintilor hotarati.

Dirijorul spune ca mai cunoaste in etnia sa multe astfel de nume ca: Cacatu, Comisia, Vitrina (celebra ghicitoare:), Simplon, Ministru, Ambitia, Sindrom...

Prigoana are si el in palmaresul de nas un Termopan si Termopana. Omul de afaceri spune ca parintii le-au pus aceste nume crezand ca sunt nume germane si sa le fie mai usor copiilor cand vor creste si vor merge la munca in Germania. Prigoana a mai spus ca a pus nume latine copiilor sai fiindca... sunt intraductibile in maghiara.

Sa-i mai pomenim aici si pe celebrii primari Vasile Laba si Muia Marcel:)

Dincolo de ridicolul situatiei, invitatii acuza lipsa legislatiei in domeniu si implicarea eficienta a statului. Daca nedeclararea unui copil se amendeaza cu 4 lei, iar a unui animal cu 400 de lei, observam cata atentie acorda legiutorul problemei.

Haosul si coruptia in domeniu sunt ilustrate de individul care a luat un credit cu un buletin pe care era trecut numele Robert Deniro, Iasi, cimitirul Eternitatea, parcela 3. Inutil sa mai vorbim de lipsa de educatie si cultura...

Referinta: Nume la romani