Cristian Sima despre falimentul Lehman Brothers: America fara criza este precum crestinismul fara iad
Cristian Sima a explicat ca actionarii nu vor recupera nimic, dar clientii isi vor putea recupera pierderile.
Presedintele casei de brokeraj WBS Holding a amintit ca sistemul bancar si cel de asigurari reprezinta baza economiei mondiale. "Momentan suntem intr-o criza a sistemului bancar, dar fara recesiune", a mai spus Sima.
In intreaga lume, preturile actiunilor sunt in scadere, date fiind recentele tulburari aparute, luni, pe piata financiara din Statele Unite. La New York, pe Wall Street, principalul index bursier, Dow Jones, oscileaza intre scaderi de 2 si 2,5 procente, in timp ce indicele londonez a scazut cu 5%.
Luni banca Lehman Brothers, cea de-a patra ca marime din Statele Unite, si-a anuntat oficial falimentul, dupa ce a inregistrat pierderi de miliarde de dolari, mai ales in domeniul creditelor.

De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Si mai am o nedumerire, tura asta legata de corectitudinea burselor americane.. cum se face ca atunci cind in USA se sparge o |buba..." cade bursa mai putin sau mult mai putin ca bursele europene sau cele asiatice? Nu e logic ca atunci cind e o problema in tara "x", bursele din tara "x" sa fie cel mai mult afectate si restul mai putin? Daca asta nu se intimpla, putem trage concluzia ca bursele din tara "x" sunt manipulate? Daca bursele sunt manipulate mai are rost sa ne investim economisirile prin intermediul acestora?
Nu zau, dom' iespert ?
De 3 (trei, in litere si cifre) ani e clar ca creditele subprime au un factor de risc foarte crescut si ca valurile ce le vor face din cauza coeficientilor de mutltiplicare ale bancilor comerciale vor afecta piata in intregul ei. asigurarile au incept s-o ia in bit puternic (si asta e doar inceputul, ca-s cunoscute ca fiind de o eficinta rara, cam ca PCR-ului) iar lipsa de cultura financiara apublicului le va permite bancilor sa-si diminueze pierderile pe spatele clientului ducand la o incredere scazuta in sistemul bancar, economisire mai mica, fonduri de creditare / consum /dezvoltare mai mici, scumpirea creditelor si saracirea celor indatorati....
BCR, BancP(r)ost, BRD, cine v-a cerut articolul asta ?
Traiasca Lupta pentru Pace !
fa-ti autocritica imediat ... o sa dai USA de râpa cu pesimismul tau analitic ...
Situatia seamana ca ridicol cu ce spunea Nea Ceasca (Ceausescu): avem o economie multilateral dezvoltata dar in acelasi timp stateam la coada la lapte, piine si carne 10-12 ore.
Nenea Greespren (sau cum mamica lui il cheama de evreu destept) spune ca America nu a avut o asemea criza financiara de zeci de ani si nu stie pe unde sa scoata camasa, dar nea Sima ii incurajeaza pe americani cu umorul sau.
Saturday Night Live este intotdeauna in cautare de noi surse de umor.
Te-am pupat si te astept pe sticla
Tantza si Costel
lol lol lol bravo nene Sima, esti bancos rau lol lol
Daca tot sunteti atat de destepti, faceti si voi ce a facut Sima si apoi o sa va puteti exprima punctul de vedere ca mari specialisti ce sunteti. Pe net, in spatele unui nickname, toti se pricep. Cu faptele insa e mai greu. Presupun ca din priceperea de care dati dovada ati anticipat de mult timp criza din SUA si ati facut macar 1 milion $ din puturile luate cu maestrie pe companiile financiare? Nu?
Daca tot sunteti atat de destepti, faceti si voi ce a facut Sima si apoi o sa va puteti exprima punctul de vedere ca mari specialisti ce sunteti. Pe net, in spatele unui nickname, toti se pricep. Cu faptele insa e mai greu. Presupun ca din priceperea de care dati dovada ati anticipat de mult timp criza din SUA si ati facut macar 1 milion $ din puturile luate cu maestrie pe companiile financiare? Nu?
Pentru cei de mai sus, prezentam definitia recesiunii:
A significant decline in activity spread across the economy, lasting longer than a few months. It is visible in industrial production, employment, real income, and wholesale-retail trade. The technical indicator of a recession is two consecutive quarters of negative economic growth as measured by a country's GDP.
Tot pentru cei de mai sus, de precizat ca nu exista crestere negativa in SUA momentan, unele industrii o duc bine mersii, iar 7-8% somaj este floare la ureche pentru o economie.
Daca voi credeti ca un jucator pe piata financiara de marimea lui Sima face o greseala atat de hilara economic, va inselati amarnic.
Cam greu, pentru o societate in care cultura economica apartine practic numai profesionistilor cum e Sima.
Majoritatea celor cu care am avut de-a face nu sunt in stare sa inteleaga deosebirea dintre facturile emise si numerarul disponibil, nu au idee ce e aia cifra de afaceri si care-i diferenta dintre profitul firmei si dividendele distribuite samd.
Si vorbesc de oameni "pretinsi", inalti functionari, persoane cu functii de conducere, juristi in institutii cheie ale statului samd.
Eu unul il admirt pe Sima ca mai face si un pic de alfabetizare- ma rog, atat cat poate. Nu-i judec competenta, dar nu ma pot opri sa nu-l compar cu Daianu, un individ cu mult mai multe aere decat cunostinte si pe care daca-l asculti cu atentie, vezi ca de fapt bate apa in piua.
Dar Daianu are ochelari, figura patrata, voce distinsa, iar Sima...si cei mai multi oameni judeca gresit dupa cum arata omul ala.
Daca insa ar fi sa cer sfatul cuiva, fiind eu fie persoana oficiala, fie om de afaceri, fie simplu om cu ceva economii, nu i-as cere sfatul lui Daianu, ci lui Sima.
Nu sunt economist şi nu vreau să dau sfaturi celor ce postează aici. Vreau însă să transmit un mesaj: nu vă mai pierdeţi în indicatori, indici şi prognoze.Încercaţi să aveţi o viziune mai largă, nimic nu este întâmplător.
Au trecut în delungul istoriei prin momente mai dificile mari civilizaţii, chiar mari întemeiate pe valori, cum credeţi că va supravieţuii acest sistem financiar mondial bazat pe finanţe şi asigurări.
Fără supărare, ar trebuii un curs pe la ştiinţe juridice şi în special economice de cultură şi civilizaţie mondială ca să nu se mai creeze tineri inteligenţi dornici să facă parte din multinaţionale, extrem de bine pregătiţi într-un domeniu strict specializat şi atât.
Vă doresc multă înţelegere şi răbdare.
,,Grâul este pentru iniţiaţi"