Invitatul lui Radu Moraru in emisiunea "Nasul" (B 1 TV) a fost Nicolae Patescu, fost consilier juridic la Distrigaz Sud. Acesta spune ca romanii platesc la fel de mult atat gazul prost si foarte prost (cel dinsudul Romaniei si import) cat si pe cel de buna calitate (cel din Ardeal) deoarce nu existe contoare moderne care sa indice calitatea calorica a gazului consumat.

"Nu e normal sa nu stii ce fel de gaz consumi si pentru ce platesti. Nu e normal ca un om care are nevoie sa tina soba aprinsa toata ziua ca sa incalzeasca camera fata de cineva care are gaz bun la teava sa plateasca la fel. Un gaz bun ar trebui sa aiba o flacara transparenta cand arde", spune Patescu.

Fostul consilier juridic spune ca exista angajati romani in Distrigaz Sud care castiga un salariu anual de 10 mii de euro fara prime, in timp ce francezii din conducere castiga intre 20 si 30 de mii de euro lunar. Patescu spune ca o prima medie data in companie este de 8 mii de lei.

Acesta mai spune ca venitul real al societatii a fost in jur de 100 de milioane de euro (aproape dubla fata de cifra oficiala) dar ca foarte multi bani pleaca "afara" sub diverse titluri: consultanta etc.

Radu Morar si B1 Tv continua asadar seria de emisiuni prin care incearca sa demonstreze ca romanii sunt furati la plata factirii la gaz prin diferite metode.

Eurodeputatul roman, Dragos Florin David, atragea atentia in emisiunile trecute ca aparatele de masurare a volumului de gaz montate la consumatori coreleaza consumul de gaz cu temperatura exterioara, fapt inadmisibil atata timp cat gazul este transportat prin conducte ingropate in pamant unde temperatura este constanta. Deasemenea, eurodeputatul spune ca nici formula de calcul a consumului nu este una foarte clara.Toate acestea duc o la o marire a facturii.

Nicole Patescu si alti doi juristi ai companiei au fost concediati la putin timp dupa semnarea contractului de privatizare. Cei trei au dat in judecata in 2007 directorii companiei pentru incalcarea drepturilor angajatilor. Patescu spune ca a fost data fara fiindca stia totul despre DistriGaz fiind angajat acolo de 30 de ani. Conducerea Distrigaz Sud a declarat la momentul demiterii ca lui Patescu Nicolae i s-a desfacut contractul de munca in urma unor abateri disciplinare extrem de grave precum si a absentelor numeroase de la munca.