Theodor Stolojan a declansat un nou atac, in emisiunea Nasul (B 1TV), impotriva premierului Tariceanu despre care spune ca este condus de Dinu Patriciu si alti oameni potenti care se afla in spatele grupurilor de interese.

"Sa nu mai vorbim de acest premier deoarce nu el conduce. Tara nu este condusa de Tariceanu ci de cel care l-a pus sa-l cheme pe ministrul justitiei la el in birou si sa-l puna fata in fata cu un om de faceri. Tara nu este condusa numai de Patriciu ci de mai multi oameni de acest gen care se afla in spatele grupurilor de interese", a declarat Stolojan

Liderului PDL a fost tot timpul critic la adresa actualului Guvern spunand ca tara are nevoie de un prim-ministru bun profesionist si nu politician, "de un premier care sa nu plece in Turcia si pe la nunti cand in tara sunt inundatii. Daca voi fi premier asemenea indivizi influenti nu vor avea texte cu mine".

Buget de 8 miliarde pentru Invatamant, rezultate zero

In opinia lui Stolojan actualul Guvern nu a fost in stare sa puna la punct strategii simple de dezvoltare ceea ce a condus la o risipa masiva a resurselor. Mai mult, intre timp s-a triplat si datoria externa a Romaniei ajungand la 65 de miliarde de euro. Acesta a dat exemplu domeniul invatamantului si al sanatatii pentru care s-au alocat fonduri duble fata de 2004, dar unde lucrurile nu s-au miscat prea mult.

Privatizarea Petrom-un contract meserias

Stolojan a criticat si privatizarea Petrom despre care spune ca a fost o afacere proasta. "Atat parlamentarii cat si oamenii stiu foarte bine asta acum. Parlamentul a votat in orb atunci. Contractul e facut meserias si numai poate fi atacat", explica acesta. Stolojan a atacat si alte institutii ale statului (ANRE, CNVM etc.) despre care spune ca au scapat de sub controlul Guvernului din cauza proastei organizari si isi pot astfel sa-si puna tarife si salarii mari.

Criza financiaradin SUA

Theodor Stolojan a dorit sa-i linisteasca pe romani spunand ca tara noastra este ferita deocamdata de o criza financiara de genului celei din SUA.

"Niste baieti superinteligenti au creat niste active financiare extrem de sofisticate pornind de la activele reale (pamant, munca, capital), le-au luat si le-au tot multiplicat din unul in altul pana cand nimeni nu a mai stiu cand cumpara un asemea instrument (obligatiuni, bonduri etc.) ce este de fapt in spatele lor. Noi suntem departe insa de aceste mecaniste si tocmai de aceea suntem feriti de o criza", explica renumitul economist.

Liderul PDL avertizeaza insa ca efectele crizei americane exista deja si la noi, dobanzile crescand suficient de mult si implicit costurile noastre pentru dobanzi au crescut.