Traian Basescu: Voiculescu, Hrebenciuc si Geoana vor sa dea o lovitura de stat
Traian Basescu spune ca daca va fi suspendat din nou nu va mai pleca de la Cotroceni ci va ataca hotararea la Curtea Constitutioanala.
Vorbind despre marirea salariilor, presedintele spune ca actualul guvern lucreaza in neconstitutionalitate. "Ai lege, a validat-o Curtea Constitutionala, a promulgat-o presedintele. Daca nu-i dai drumul in ce fel de stat traim atunci?"
De asemenea, presedintele spune ca legea majorarii salariale pentru profesori are si o hiba in privinta profesorilor universitari a caror venituri devin mult mai mari din cauza cumului de catedre. Dar acest punct din lege se poate reglementa pe parcurs. "A doua minciuna propagata de guvern este venitul mare al profesorilor uitand ca acestia obtin cei mai multi bani din catedrele de la faculatile private. Ori statul nu are nicio implicatie aici. Iar marirea la preuniversitari este undeva la 37% si nu 50% cum se afirma", a incheiat acesta.
Presedintele Basescu spune ca nu-l va numi premier nici pe Geoana si nici pe Tariceanu si admite ca-l prefera pe Stolojan dar ca ia in calcul si alte optiuni. "Obiectivul meu este sa-i propun Parlamentului un premier in care sa am incredere, sa fie capabil si care sa poata negocia apoi cu partidele o majoritate fiindca nu presedintele este cel care negociaza aceasta majoritate. Esential este ca Romania sa aiba un guvern puternic deoarece simtim tot mai puternic presiunea crizei economice."
Seful statului a mai declarat ca Ion Iliescu a fost unul dintre artizanii suspendarii sale si prin urmare exclude orice dialog cu acesta. "Nu am cum sa colaborez cu el. Sigur, motivele pentru care el a fost implicat sunt diferite fata de cele ale lui Hrebenciuc. Iliescu a fost suparat... ca sa zic asa, ideologic. Nu i-a convenit condamnarea comunismului."
Traian Basescu a reluat in final ideea ca sunt jurnalisti care scriu la comanda pe bani, dar e convins ca "acestia nu mai sunt crezuti de oameni".
Pe parcursul emisiunii au existat si cateva replici mai spumoase
"Mi-ar placea ca Geoana sa candideze la presedintie... L-am mai batut o data din primul tur. Mi-l amintesc cum statea singur prin Piata Constitutiei".
"Moraru: Cu Magureanu v-ati mai intalnit?
Basescu: Nu.
Moraru: Dar l-ati mai simtit asa?
Basescu (razand): Credeti-ma... pe Virgil Magureanu chiar nu-l simti!"
"Moraru: Trebuie sa va intreb de colegul Obama...
Basescu (rade): Daaa... colegi. Amandoi suntem sefi de super puteri. Nu a spus doar Tariceanu ca in curand vom deveni cea de-a saptea putere..."
"Moraru: Ca om politic ati realizat cam tot. Premier eventual?
Basescu: Dupa ce ai fost presedinte al tarii nu mai poti fi nimic altceva in administratie sau in vreun partid.
Moraru: Care este totusi visul dumneavoastra?
Basescu: Stati, ca nu mi-am terminat inca mandatul sau... mandatele (rade)".

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Deci vasta conspiratie internationala are un adversar de temut :))))
De fapt mai degraba niste PD-Catei!
lamureste-ne in ce tara traiesti cand ai plecat si cum mai pastrezi contactul cu realitatile de aici
de cate ori vizitezi Romania
si tot asa
cred ca e fair pentru toti
Intradevar Basescu a scazut mult in ultima vreme.
Accente de paranoia, resentimente ,batut cu pumnii in piept etc.
Oare va veni vreodata si la noi in Romania vremea unei politici civilizate,responsabile, a unui discurs argumentat ?
Cine sti ,pote peste doua trei generatii.
Ultima urare pe care I. Iliescu le-a adresat-o a fost: "Spor la suspendare tovarasi!"
Ne vedem la vooot!
Si pun pariu ca domnul Basescu va avea altceva de facut din toamna urmatoare... isi va scrie memoriile sau asa ceva... :D:D:D
Daca n-ar exista antecedente, poate te-as crede. L-au suspendat cand nu aveau nimic de castigat. Acum, cand trebuie sa puna mana pe guvern, ai cea mai mica indoiala ca n-o vor face?
Si o vor face chiar daca Basescu a spus ca are mijloace de atac. Acesti comunisto-scuristi nu isi pot permite sa piarda. Cu riscul ca oamenii or sa iasa in strada, ei tot vor suspenda presedintele. Batalia este pe toate planurile.
Voi chiar nu vedeti ca manipularea e crasa? Se insista tot timpul pe ce face Basescu dar nimeni nu se spune ce fac restu.
Nu va mai certati pe subiecte "ieftine " ! Concentrati-va pe "puterea din umbra" ! NASTASE-PATRICIU-VOICULESCU ! Pina nu scapam de iei ,n-o sa avem liniste in tara ! Si nici DEMOCRATIE ! Haide-ti la alegeri !
Este SINGURUL mod de a-i "trage la socoteala " ! Presedintele Basescu nu o poate face singur ! Haide-ti la vot sa distrugem CARACARITA =PSD [nu partidul !!!!!!!!] Trei cuvinte de ordine ! VOT ! VOT ! VOT ! Angajati pe toti prietenii ,rudele,cunostintele ! Merge-ti la vot ! Altfel o sa ne trezim [daca nu-i deja ?????? ] cu marii DELAPIDATORI !!!!!!! Ingenunchind ROMANIA si implicit viitorul copiilor vostri !
HOTII ROMANIEI incearca sa va controleze mediatic si nu numai ! Cititi !!!:
Si-au "angajat " 322 de " ieniceri" ! in PARLAMENT !
Si- au " creat " cite ANTENE vor muschii lor !
L-au "instalat " pe SASU la TVR ! -A-u "isolat" diaspora ! S-au , cel putin asa cred iei ! Hmmmmm? :)
Incearca sa "INDUCA" idea de dezinteres a cetatenilor pentru politica !? Hmmm?!!!!!
A-u pornit si este in curs de desfasurare un razboi total impotriva PRESEDENTIEI si a SISTEMULUI JUDICIAR !
Au "alungat " din tara peste 4 MILIOANE de oameni ?????ITALIA-SPANIA -ETC! Este aceasta o CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII?
Este aceasta o fapta exclusiv NASTASE-PATRICIU-VOICULESCU ???????
Probabil ca sint mai multi ! "MAMALIGA" ERA MULT PREA MARE !
TIRIAC BANK este oare straina de transferuri financiare cu IZ de SPALARE DE BANI ??????
Oare nu a fost constituita tocmai in acest scop ?????
JUSTITIA a fost impiedicata ori de cite ori se "atingea" de PUTREGAI ?
LA VOT ! FRATILOR !
D-zeu sa te ocroteasca !
Dar nu inteleg de ce folosesti abrevieri de "nick name" ?
Tim-pit ????????
in fine...nu-mi pierd vremea cu parerile politice ale unor astfel de agramati...vezi unde pui votul ca daca citesti la cum scrii te trezesti ca votezi PNL in loc la PD-L :)))))))))
...si asa nu prea pui tu bine liniutzele :))))
Astia stiu tot ! Bunicu zicea : Desteptul intreaba ! Idiotii "stiu totul " !!!!
Toate cele bune !
Dar "boogeyman" cu ce gramatica se "conjuga" ????
A-i grija de tineretea ta ! Restul se rezolva !
E clar ca ori esti membru PD minus L ori fanatic simpatizant al marinarului.
Lasa-ne .....
Ganditi liber!
Poti sa scri ceva logic?! Indiferent ce !!!
Chiar si despre vreme !
Toate cele bune ! Vezi poate ti-ai " miss-speld" nick name-ul !
Poate ??anti ide-ologul ??????
Noroc ca nu-ti seamana !
Dar va intreb:
- daca Basescu vrea sa propuna parlamentului un premier, nu cumva incalca legea? Nu cumva provoaca cu buna stiinta o previzibila reactie constitutionala/legala, cu scopul destabilizarii unei eventuale majoritati potrivnice?
La prezidentialele precedente ne-a furat mintile cu lacrimile pentru Stolo si cu strigatul "Ne-ati furat la vot!". Oare avem de a face tot cu o astfel de instigare?
Nu tin partea celorlalti. Dar mi se pare ca se pregateste o revolutie prezidentiala. Sper sa ma insel.
Medicamente! Medicamente! Controlati-va!
Se rasucesc in mormant Balcescu si Avram Iancu auzind ca blonda de la Drept i-a facut colegi de leat cu Alexandru Moghioros. Asta e cea mai faina lovitura pe care Basescu o poate primi, sa vada lumea de cine s-a inconjurat! Hai dati-mi voturi negative, stiu ca dreptate imi dati oricum! :P
SA TRAITI (madam Nutzi, ca sunteti dama) BINE! (si i-ati pacalit rau pe fraieri)
pai si atunci la ce sa isi oboseasca neuronul frate???????? vrei sa se supere cocoselu????????
Mai mare lichea nu am vazut.
Eu nu am gasit.
Sa traiesti bine si sa ai succesuri !
Desi nu cred.
Prin extensie, daca asa a putut sa-si educe fetele, iti dai seama ce poate sa faca el cu educatia unei tari ? Avind in vedere ce lege a semnat.
Eu m-am intrebat ce a reprezentat semnarea legii din partea lui - rea-intentie sau prostie ?
La 100.000 profesori, avem un plus de 240 milioane euro pe an, adica 306 milioane dolari.
Bugetul estimat al Romaniei pe 2007 la categoria cheltuieli (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html) a fost de 56 miliarde dolari iar cresterea pe 2008 a fost, sa zicem, 8% (similara cu cresterea economica), deci in 2008 am avea ~60 miliarde dolari. Din astia, 6% sunt alocati invatamantului adica aproximativ 3,6 miliarde dolari. Din cate stiu, cineva sa ma corecteze dc gresesc, s-au cheltuit pana acum numai 2% din cei 6%, adica au ramas necheltuiti 2,4 miliarde dolari.
Chiar dc informatia mea e incorecta, cresterea de 50% a salariilor inseamna doar 10% din bugetul alocat pe 2008 invatamantului sau 15% din banii ramasi necheltuiti.
Tu ce parere ai, crezi ca merita sau nu? In conditiile in care li se va cere performanta si in conditiile in care invatamantul si sanatatea sunt strategice pentru orice tara si cu atat mai mult pentru noi?
Pe de alta parte, Tariceanu a alocat campaniei electorale 600 milioane euro. De 2,5 ori mai mult decat suma necesara maririi salariilor profesorilor. De asta ce mai zici?
Eu nu cred ca gestul lui Basescu a fost (numai) populist ci se incadreaza in politica lui pe termen lung. Cu care sunt de acord.
La 100.000 profesori, avem un plus de 240 milioane euro pe an, adica 306 milioane dolari.
Bugetul estimat al Romaniei pe 2007 la categoria cheltuieli (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html) a fost de 56 miliarde dolari iar cresterea pe 2008 a fost, sa zicem, 8% (similara cu cresterea economica), deci in 2008 am avea ~60 miliarde dolari. Din astia, 6% sunt alocati invatamantului adica aproximativ 3,6 miliarde dolari. Din cate stiu, cineva sa ma corecteze dc gresesc, s-au cheltuit pana acum numai 2% din cei 6%, adica au ramas necheltuiti 2,4 miliarde dolari.
Chiar dc informatia mea e incorecta, cresterea de 50% a salariilor inseamna doar 10% din bugetul alocat pe 2008 invatamantului sau 15% din banii ramasi necheltuiti.
Tu ce parere ai, crezi ca merita sau nu? In conditiile in care li se va cere performanta si in conditiile in care invatamantul si sanatatea sunt strategice pentru orice tara si cu atat mai mult pentru noi?
Pe de alta parte, Tariceanu a alocat campaniei electorale 600 milioane euro. De 2,5 ori mai mult decat suma necesara maririi salariilor profesorilor. De asta ce mai zici?
Eu nu cred ca gestul lui Basescu a fost (numai) populist ci se incadreaza in politica lui pe termen lung. Cu care sunt de acord.
cat e de mare cresterea la prof universitari? cati sunt? cu cat creste efortul financiar?
ce inseamna "valul de revendicari"? guvernul nu e in stare sa negocieze?
care sunt implicatiile economice pe care nu le inteleg?
tim, vorbesti ca sa pari interesant; dc puteai sa demonstrezi ceva, trebuia s-o faci altfel, cu calcule de mare contabil ce esti
Este vorba de implicatii pe termen lung ale unei decizii gresite.
Sau incearca un raspuns mai simplu la intrebarea mea de rea-intentie sau prostie. Indiferent ce raspuns ai gasi tu, ramine decizia unui presedinte, luata in deplina cunostinta de cauza, de a invrajbi categorii sociale, una impotriva celeilalte.
Putina istorie te-ar ajuta sa intelegi fenomenul, dar eu o simplific - caracterul unui om se cunoste in situatii extreme.
Eu cred ca e una corecta:
1) din punct de vedere moral - sunt profesori la urma urmei si responsabili cu educatia si nu ii poti tine cu 8-10 milioane pe luna, mai putin decat ii dai unui politist care a facut numai liceul si care oricum e aproape inutil
2) din punct de vedere economic pentru ca e sustenabila si suma totala e insignifianta
3) din punct de vedere politic pentru ca invatamantul si sanatatea sunt considerate directii strategice si m-am saturat numai de lucruri spuse pe hartie si fara acoperire in realitate
Daca te temi:
1) ca va creste consumul - nu poate creste decat cu 240 mil euro
2) ca cer si altii - guvernul si parlamentul trebuiau sa reglementeze demult domeniul prin legea functionarului public; si celor din sanatate ar trebui sa le mareasca salariile (asta e parerea mea) dar atat, restul functionarilor publici deja au salarii prea mari fata de cat muncesc (iarasi e parerea mea)
Eu nu cred ca Basescu invrajbeste categorii sociale, eu cred ca e cazul sa admitem ca fiecare munca trebuie platita corespunzator cu valoarea ei si cu responsabilitatile pe care le implica.
In alta ordine de idei, legea a fost data, presedintele nu putea decat sa intarzie cu 2-3 saptamani aplicarea ei. Daca tu sugerezi altceva, atunci iesi din cadrul legal, la fel cum iese guvernul din cadrul constitutional (de parca ar fi prima oara).
Dc ai cunostinta de vreo intamplare similara din istorie, te rog sa o impartasesti.
Unde sa le impartasesc, pe forum ?
Ce n-ai facut in ceva mai multi ani de scoala, nu pot eu sa-ti dau nici macar exemplu.
Cu ce iese guvernul din cadrul constitutional ?
De curiozitate intreb, ca am vazut ca toti de la PDL se pricep de vreo patru ani la Constitutia Romaniei. Si multi dintre ei de-abia au trecut prin scoala, ca maretul nostru presedinte.
PSD este un partid nereformat, plin de hoti, tradatori si corupti, flamanzi si pusi in permanenta pe ciordeala, mincinosi si demagogi, dornici sa ajunga iar la ciolanul cel mare, inhaitat cu alti ticalosi, demagogii si pungasii de la PC, in frunte cu cel mai „morali” indivizi din Romania, Voiculescu si Andon. Incearca acum sa ne pacaleasca din nou; indiferent cine va fi plasat in fata, sforile vor fi trase tot de Iliescu, Hrebenciuc, Nastase si Mitrea. Daca au asa de multi profesionisti, iubesc asa de mult pe romani si le vor binele, cum se explica faptul ca, dupa 18 ani de dominare a Romaniei, direct si prin guverne impotente sau tradatoare, tara se afla intr-o jalnica stare de inapoiere si saracire? PNL este marea dezamagire, partidul liberal al Bratienilor facut cadou de o gasca tradatoare, vremelnic la conducere, lui Iliescu, Hrebenciuc, Nastase si Geoana, un partid al demagogiei, furtului si coruptiei dezmatate, dominat de personaje lipsite de caracter si elementarul bun simt, niste ageamii si amatori, reprezentanti nerusinati ai ciocoilor vechi si noi. Au intrecut in hotii chiar si pe mentorul lor, PSD.
UDMR a ajuns port-drapelul demagogiei, hotiei si coruptiei din maghiarime. Vrea autonomie pentru ca pretind ca sunt discriminati. De multa vreme, au primari maghiari si nu au facut nimic pentru etnicii lor amarati. Fura tot, de la paduri, bani pentru scoli si drumuri, pana la bunul simt, care a inceput sa lipseasca si acolo cu desavarsire. Mai nou, isi reactualizeaza criminalii de razboi.
Este vorba despre echilibru si dezechilibru.
Dacă zilele acestea s-ar face un sondaj rapid printre profesorii din România, premierul Călin Popescu Tăriceanu ar fi cu siguranţă cel mai nepopular personaj, din cauza opoziţiei sale ferme la mărirea salariilor cadrelor didactice cu 50%. Ceea ce ştiu însă mai puţini oameni este faptul că Tăriceanu a avut o relaţie extrem de proastă cu profesorii încă de pe vremea când era elev, aşa cum a arată şi foaia sa matricolă din perioada liceului. Mai mult, elevul Tăriceanu era o adevărată "oaie neagră" a clasei sale, dacă judecăm după media înregistrată la purtare pe când era în clasa a XI-a, de numai 7.33.
Corigent pe vară la fizică. Tânărul Tăriceanu era văzut foarte prost de majoritatea dascălilor, care îi "pedepseau" dezinteresul pentru materiile lor cu note mici, 4 şi 5 fiind cel mai des întâlnite. În afară de Franceză, unde avea 8.66, de Educaţie Fizică şi de Purtare, ambele cu 7.33, şeful guvernului abia reuşea să treacă anul, cu media 5 pe linie. La Fizică însă, junele Tăriceanu nu a fost atât de norocos şi a rămas "pe vară", reuşind să ajungă în clasa a XII-a numai după o stresantă sesiune de corigenţe. Tăriceanu a "reuşit" în facultate ceea ce era aproape să i se întâmple în liceu - a rămas repetent după ce nu a promovat examenul la disciplina Hidraulică din anul al doilea al Facultăţii de Hidrotehnică.
http://www.referatele.com/referate/informatica/online6/Microsoft-si-Bill-Gates-referatele-com.php
Ce program de calculator folsesti?
De Albert Einstein ce mai zici?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein#Copil.C4.83ria
Tarieanu e o pramatie, asta e.
Nu generaliza,te rog.
"Nu putem însă să nu ne întrebăm chiar şi retoric: ce ţară e aceea în care ajunge premier un licean corigent şi un student repetent?"
Eu nu sint cu tariceanu sau cu altcineva ci sint impotriva derbedeului si impotriva lacheilor din PDL care ii fac jocurile.
Ca raspuns la exemplul tau cu tariceanu, eu iti ofer altul - un informator al securitatii condamna comunismul in Parlamentul Romaniei.
Inca unul.
Un presedinte al unei tari care se lauda ca nu a prea trecut pe la scoala vrea un pact pentru educatie si sustine majorarea salariilor cu 50 % cind inflatia medie anuala nu a depasit 8 %.
Si ultimul exemplu.
Un presedinte minte in direct la televizor o tara intreaga, isi bate joc de moralitatea functiei si apoi cere respect din partea partidelor si a cetatenilor.
Poate tu ai fost educat sa aprobi actiunile unui astfel de om, insa alti nu sint de acord cu tine.
Un lider se impune prin puterea exemplului.
Traiul in minciuna si ipocrizie nu este un mod de viata.
In conditiile astea nu cred ca votul nostru mai are vreo valoare.
Nu nu nu , eu zic sa venim la vot toti si sa votam BASESCU pe buletinul de vot. Daca nu scrie pe el numele izbavitor, il scriem noi! Asa incat, tovarasi, sa aveti la voi un PIX cu PASTA (mare atentie sa nu fie COSORUL lui MOCEANU).
Si asta era cel cu care traim bine....
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
NO COMMENT!!!
aici nu discutam daca o lege are sau nu conotatie electoral-propagandista,aici este vorba de a aplica o norma a statu lui de drept sau mai bine spus de a respecta separatia puterilor in stat
tariceanu nu are dreptul moral sa vorbeasca de 'banu' public' ,chiar saptamana trecuta fundatia armenilor a fost trecuta la 'interes national' ????asta dupa ce in vara a facut aceeasi 'mutare' si cu fundatia d-nei Geoana ,deci se pare ca la el grija pentru 'banu' public' este selectiva si in sprijinul acestei afirmatii pot aduce o multime de exemple
tariceanu cu ocazia suspendarii a dat dovada de o lipsa de moralitate-nu vreau sa folosesc cuvinte mai grele-si este gata sa recidiveze in a demonstra ca este lipsit de onoare-oare a cata data ?
'parlamentu fesenisto-comunist vrea sa l omoare pe tary' ,dar 'liberalii' care au votat legea cu salarile au dorit sa l omoare pe tary?daca ai 19% sustinere in parlament si mai pierzi si sustinerea propriului partid ,in ce democratie mai ramai la putere in afara de aia 'originala'?
Meritam o tara mai buna ,tara chiar este 'buna' problema este daca o facem si 'locuibila'
Cat despre pionieri si securisti... eram prea mic ca varsta si oricum prea neinsemnat pentru ambele... oricum, e interesant argumentul!
parlamentul a fost imoral atunci pt. ca a facut un lucru ce nu era prevazut de constitutie: a votat suspebdarea desi constitutia spune ca daca avizul CCr e negatic, lucrurile se opresc aici si suspendarea nu se "voteaza" ca sa devina un act POLITIC ci ramane in sfera faptelor de drept, unde o fapta de incalcare grava a constitutiei exista SAU NU. Punct.
ce e mai rau este ca a actionat imoral ca ORGANIZATIE, deci a determinat un precedent anti-democratic foarte periculos, initiat si desfasurat de doua partide de ideologii OPUSE, PSD si PNL
legea salarizarii este perfect legala, nu incalca nimic. Ordonanta data de tariceanu pt. anularea legii ESTE NE-CONSTITUTIONALA, deci iata din nou comportamentul anti-democratic institutionalizat.
In concluzie, NU toti sunt la fel, cum iti place sa spui.
Imi explici si mie cum e posibil ca un om care vorbeste despre democartie si libertati sa rosteasca numai aceasta idee incredibil de periculoasa: TOTI SUNT LA FEL" ???
mai jos am postat eu istoria reala a fraudarii alegerilor de catre PSD in 2004. citeste-o si te rog, si renunta la manipulari.
Am citit istoria ta referitoare la fraudare si mi se pare foarte documentata si corecta. Si totusi, NU S_A FACUT NIMIC impotriva celor care au facut asta. E caz penal, pentru Dumnezeu! Si nu e un om arestat si condamnat pentru asta!
N.B. Si n-am vrut sa spun ca toti sunt la fel ci ca toate partidele au si buni si rai...ca nu s-au strans toti coruptii intr-o parte si toti cei imaculati in cealalta.
Deci parlamentul a adaugat constitutiei, lucru cu desavarsire interzis oricarui for in Romnaia, in afara Vointei suverane a poporului.
In cazul legii salariilor profesorilor nu vad nicio incalcare a constitutiei. Lucrurile NU SE POT COMPARA.
dar observ ca AICI strict in acest punct mergi pe diferenta specifica si compari lucrurile
In timp ce in legatura cu partidele n-ai nicio jena sa spui ca "TOTI SUNT LA FEL" doar pentru ca asa cand Felix si vantu, adica fara sa aplici niciun criteriu de evaluare, tuturor la fel, pentru tot exercitiul puterii sau opozitiei, si pt. toti ultimii 18 ani.
Asta mi se pare o mizerie pe care un om destept care stie sa aplice criterii dar nu o face - nu o livra face decat intentionat.
Asa ca insist sa intreb: de ce?
Continuarea istoriei fraudarii si raspunsul la ce m-ai intrebat in legatura cu asta DUPA ce raspunzi la ce am intrebat (pt. a 2-a oara).
Cred ca luat de val am spus ”toti sunt la fel”. Sensul era (daca te uiti inca o data) ca nu exista partid fara oameni care au probleme, hai sa le zicem de imagine. Spuneam ca nu toti cei buni s-au strans la un partid si toti cei rai la altul... Fiecare are si buni si rai... Evident ca nu poti compara si ca nu toti sunt la fel. Nu se pot compara, cum spuneai si tu si altii care au mai scris, numarul de rai si rele din PSD cu cei din PDL si chiar si PNL... Evident e o diferenta mare... Totusi cand te duci sa votezi, trebuie sa compari si sa alegi... Si durerea mea era ca, din pacate, votam tot ”contra”. Astept si eu ziua in care luam subiectele aflate pe agenda publica si discutam despre ce solutii reale pot exista. Despre cum vede unul sau altul rezolvarea fara acuzatii reciproce despre cat a furat unul sau altul. Tu nu vezi ca nu se bate nimeni in solutii, ca speranta asta de a fi reprezentati mai bine prin uninominal a scos la lumina o multime de indivizi care nu au nici o treaba cu nimic.... Iti propun un exercitiu. Da o fuga oriunde la 100 de kilometri de casa si stai pentru jumatate de zi intr-un colegiu unde candideaza cativa dintre care oamenii de acolo vor alege un senator sau un deputat... Uita-te la candidati si ingrozeste-te. Oamenii aia o sa ne fie deputati si senatori! Pentru ca orbiti de afisarea unor nume arhicunoscute ale partidelor nu mai vedem ce se intampla la nivelul tarii... Ti-as trimite o lista de nume de candidati dar o poti oricand vedea si tu si te vei convinge.
Asa ca iti dau dreptate (si imi cer scuze daca am fost putin neclar!) nu sunt toti la fel si nici nu pot fi comparati. Dar am totusi speranta ca vom avea vreodata de ales intre niste oameni de calitate.
Astept raspunsul tau la tema fraudarii.
Observa ca PSD+PNL folosesc la varf oameni care n-au niciun fel de verticalitate: geoana, crin antonescu, norica nicolai, etc. Compara cu sever voinescu, ionutz Popescu (care si-a dat demisia din postul de Min de finante cand tariceanu l-a obligat sa faca o manarie), plus restul exclusi din PNL pur si simplu pt. ca sunt anti-PSD, deci CONSECVENTI cu promisiunile fata de electorat.
Despre programe si solutii probabil ca NU VREI sa discuti, pt. ca asta este cel mai tare criteriu de diferentiere. PSD+PNL = partidul anti-democratie si anti-stat de drept. Fata de asta ORICE poate fi mai bun, cu atat mai mult un partid care a fost chiar exclus de la guvernare de catre anti-democratii din PSD+PNL.
Daca vrei sa folosesti vechea manipulare “prin exemplu”, ca ai vazut tu ca un candidat, indiferent de partid se poarta ridicol sau mai stiu eu cum, atunci asta e tot p pacaleala din 2 motive.
Primul: la televiziuni nu se mai uita nimeni. oamenii obisnuiti n-au fost niciodata pana acum "obiectul" politicii. Asa ca acum politicienii sunt OBLIGATI sa iasa din televizor si sa-si faca loc printre niste oameni pe care trebuie sa-I CUNOASCA personal.
Fiecare cu mijloacele la care-l duce mintea trebuie sa-si apropie o comunitate de oameni daca vrea sa-i castige cu adevarat.
e o relatie noua, care nu a mai existat niciodata pana acum.
si pt. ca e in sfarsit dupa 18 ani, ceva nou si inedit, merita ceva mai multa ingaduinta.
Al doilea: (va urma)
Nici un singur om, si nici chiar o massa critica de oameni -
Dovada: PNL a avut dintotdeauna cei mai avansati ganditori in toate domeniile, democratie, drepturi, justitie, etc.
Si? Nu s-a ales nimic de ei la putere. S-au disipat in massa critica…
Deci singurul lucru care poate fi GARANTAT in alegerile astea este VOINTA POLITICA de a face/ sau nu ceva bun.
La capitolul asta nu exista decat un singur partid care poate oferi garantii si dpdv al VOINTEI POLITICE si dpdv al programului politic asumat
(observa ca dpdv al programului politic PNl este campionul incalcarii propriilor principii).
CONCLUZIE:
Mi se pare degradant cand vand cate un om destept care se incoloneaza ca o molusca fara valori proprii in propaganda livrata de Felix :"TOTI SUNT LA FEL".
In realitate acest tip de oamni au valori, numai ca trebuie sa se straduiasca ENORM sa le disimuleze. Si asa se ajunge la metoda "convingerii" prin "exemplu", adica: uite la mine in colegiu e unu rau, sau la mine in giudetz UN PDL-ist a facut nu-stiu-ce.
Astfel de oameni trebuie sa evite cu orice pret comparatiile si analiza
►tuturor partidelor,
►dupa TOATE criteriile,
►dupa toate faptele lor, si in
►tot timpul ultimilor 18 ani,
►atat in exercitiul puterii cat si al opozitiei.
Ori, o astfel de judecata DREAPTA are inevitabil niste castigatori (pt. ca critetii inseamna VALORI) >>> iar pt. Felix si ai lui asa ceva e inacceptabil pt. ca romanii trebuie sa fie TOTI LA FEL DE IDIOTI.
Pentru comunisti
PROSTIA trebuie cultivata, pentru ca:
PROSTIA E MAI REZISTENTA DECAT GLONTUL
nu au fost însă nici pe departe deasupra oricăror discuţii de vreme ce pentru
prima dată în ultimii zece ani au existat acuzaţii de fraudă care să afecteze până
la 3-5% din voturi2. Spre exemplu, institutul de sondaje IMAS a publicat o analiză
pe baza datelor electorale culese în ziua votului care indică o corelaţie
semnificativă între procentul de voturi anulate sau de votanţi pe liste
suplimentare din total, pe de o parte, şi voturile în favoarea PSD, pe de altă
parte. Cu alte cuvinte, în acele circumscripţii în care s-a prezentat un număr
mare de votanţi pe liste suplimentare, s-au înregistrat rezultate în favoarea PSD cu
mult peste media naţională3.
Cine consultă stenogramele şedinţelor din comisia electorală a Camerei
Deputaţilor vede clar că decizia de a nu se utiliza cărţile de alegător a fost o
decizie deliberată şi premeditată. “Misiunea de Evaluare OSCE/ODIHR nu a primit
nici o explicaţie convingătoare cu privire la suspendarea utilizării cărţilor de
alegător. Acest fapt, combinat cu posibilitatea de a vota la orice secţie de vot,
poate încuraja votul multiplu.”, declarase reprezentantul Misiunii de Evaluare
OSCE/ODIHR înaintea alegerilor. Recomandarea OSCE ca “orice astfel de
problemă să fie rezolvată prin mijloacele administrative şi juridice adecvate” nu a
fost urmată sub nici o formă, deoarece BEC a susţinut că nu are împuternicirea
legală de a deschide o investigaţie şi nu a cerut procurorilor să investigheze
acuzaţiile de fraudă. Ca urmare a scandalului public, după două zile BEC a
permis partidelor politice din opoziţie să consulte listele suplimentare şi să le
compare cu listele permanente pentru a verifica acuzaţiile de vot multiplu.
Hotărârea a fost luată însă prea târziu, de vreme ce legea electorală cere ca
rezultatele finale să fie făcute publice la numai 48 de ore de la primirea
proceselor verbale de la circumscripţiile din teritoriu. După cele 48 de ore
alegerile au fost declarate valide, deşi opoziţia abia dacă (va urma)
permis partidelor politice din opoziţie să consulte listele suplimentare şi să le
compare cu listele permanente pentru a verifica acuzaţiile de vot multiplu.
Hotărârea a fost luată însă prea târziu, de vreme ce legea electorală cere ca
rezultatele finale să fie făcute publice la numai 48 de ore de la primirea
proceselor verbale de la circumscripţiile din teritoriu. După cele 48 de ore
alegerile au fost declarate valide, deşi opoziţia abia dacă primise 10% din listele
electorale, deci nu avusese nici pe departe timp să compare listele.
Ziarele româneşti au documentat multe cazuri concrete de vot multiplu, chiar şi
după încheierea alegerilor, dar nu s-a făcut nici o numărătoare completă a
acestor cazuri. Noul Parlament a promis crearea unei comisii de investigare a
acestor acuzaţii, dar chiar dacă frauda ar fi dovedită legea electorală nu ar
permite repetarea alegerilor. Procurorul General Ilie Botoş a declarat pe 1
decembrie că toate eventualele investigaţii vor fi deschise abia după alegeri.
Cifrele oficiale arată că mai mult de 10% dintre cei care au mers la vot pe 28
noiembrie au votat pe liste suplimentare, fie pentru că s-au declarat rezidenţi,
2 Asemenea fraude au fost raportate spre exemplu de Asociaţia ProDemocraţia.
3 Această analiză poate fi găsită pe pagina web a IMAS, www.imas.ro
http://www.sar.org.ro/files/PWR%201%202005%20schimbare%20politica%20alegeri.pdf
Radu ,parlamentu' a dat multe legi nepopulare ,sustinute sau contestate de o parte sau alta a populatiei,insa nota bene pentru un stat democratic,ele sunt aplicate
Revenind la cele 11 ooo de voturi furate,eu cred ca frauda nu incepe si se termina la urne,ea incepe din mass-media cu manipulari ale 'tonomatelor', cu mita electorala -vezi ultimile alocari de la buget pentru primarii pnl-psd si se termina la urne, cu un fel de alba-neagra, vezi nr. de votanti cu buletinul'turistic',nr. mare de voturi anulate,si ca sa fiu mai clar vezi cazul 'universitaru lui' oradean membru psd care a fost surprins votand de mai multe ori[din pacate justitia a fost 'neputincioasa'] si ai un ultim exemplu,cel al lui Tariceanu de la ultimile alegeri care a votat cu 'cartea de alegator' cu toate ca legea interzice acest lucru
Daca cunosti tot lantul fraudelor din alegeri si esti constient ca alegerile nu pot fi fraudate decat de guvern,atunci ce rost are afirmatia ta ca sunt la fel de patati si unii si altii ?
Radu,nu este de mirare ca pentru multi 'modele' sunt manelisti sau alti invartiti ,sper sa ma insel,dar atunci cand guv. taie din fonduri destinate ICR[ca o pedeapsa pentru Patapievici] dar in acelasi timp favorizeaza unele ONG slugarnice ,cred ca este o politica asumata profund antinationala, si acelasi lucru se intampla si la TVR intesata de oamenii lui felix si burdusita de contracte oneroase.
Traseismu l politic a devenit pentru romani 'sport nationa' si arata din pacate caracterul duplicitar al multora dintre noi
Sa nu ma intelegi gresit! Am votat cu Blaga si PDL. Cred in continuare ca Oprescu e o marioneta si ca Blaga chiar ar fi fost un primar bun... As fi vrut insa sa nu fiu acolo si sa cred ca alegerile au fost pe deplin corecte. Nu sunt naiv si cred ca metoda asta s-a practicat si in partea cealalta la fel de bine (daca nu mai mult) Dar de ce sa avem alegeri la care castigator sa fie ala care a reusit sa fure mai mult la voturi... Imi intelegi sper dezamagirea, mai ales ca erau colegi si prieteni de-ai mei implicati in asta...
Poate ca unii o sa ma creada prea poet pentru vremurile astea... Dar chiar cred ca meritam mai mult.
Cat despre cum favorizeaza guvernul pe unii si pe altii iti pot da mult mai multe exemple. Se pare ca virusul PSD se transmite!
Iar noi nu avem atitudine decat pe forumuri si bloguri...
in 2004 alianta DA a promis scoaterea tvr de sub 'tutela' politicului,pres.Base a refuzat numirea unui reprezentant al pres. in con.de adm. al tvr -probabil ca naiv a sperat ca si pnl v a urma exemplu pd-de fapt Base nici astazi nu este reprezentat in consiliu -asadar tvr ramane angajat politic iar acest fapt se poate vedea usor-nu doresc sa dau exemplu cum a tratat tvr episodul 'suspendarea' tocmai fiindca au fost implicata pers.politice,dar modul cum a fost trata
ta d-na Macovei a fost revoltator, tocmai ca d-na Macovei este o persoana din soc.civila
Din pacate ,cu toate ca a fost o placere,discutia trebuie sa ia sfarsit aici, 'campul' discutiei s a condesat astfel ca postarea devine obositoare,iar timp liber mai am dupa ora 17.Multumesc
Atentie la acest gen de manipulare, porneste de la : da, SI PSD e un partid rau, DAR SI in PDL stiu eu UN caz....
generalizare prin exemplu, exemplul niciodata nu va fi real, si generalizarea n-o va face niciodata pornind de la evaluarea pe CRITERII )asa cum faci tu ) ci de la UN exemplu
Acestui timp de manipulare naivii raspund in general imediat si emotional printr-o replica ce de fapt le intareste manipularea. Naivii spun de obicei: DAR SI LA PSD am vazut ceva-ul asta, sau: SI LA PNL am vazut ceva-ul asta,
Drept pt. care manipularea doar se intareste, adica concluzia ca "TOTI SUNT LA FEL" se intareste prin chiar spusele celui care se considera DIFERIT de ceilalti.
Pai n-au profitat toate tovarase pt. ca unul singur dintre ele a ales sa plece el (in 2007) cand i s-a dat de ales intre reforme si raul cel mai mic (si calea cea mai usoara) adica sa stea la CIOLAN si sa-si umple buzunarele ca PNL.
Iar despre povestea cu fraudarea alegerilor de catre PDL (????) as vrea sa stiu si eu de ce inventezi povesti pe care le stii doar tu. Asta e o metoda folosita doar de PSD. Pot si eu sa inventez, dar nu am nevoie, pt. ca exista exemple de frauda cunoscute de toata lumea pt. ca sunt OFICIALE si musamalizate de BEM la comanda PSD+PNL: tiparirea celor 30.000 de buletine in plus sau oprirea abuziva a re-numararii voturilor anulate la cererea PDL, dupa ce s-a vazut ca majoritatea voturilor anulate erau in favoarea PDL sau a lui vasile blaga.
MANIPULAREA PRIN EXEMPLU
Oare n-ar fi mai “civic” sa ne explici la ce foloseste acest tip de manipoulare pe care-l practici tu ca sa stie lumea si sa-l poata identifica pt. a se feri de el?
Ma bucur ca am starnit o asa (nesperata) polemica pornind de la o expresie pe care am recunoscut ceva mai devreme ca am folosit-o gresit si fortat.
Mea culpa! Din nou! Desi am incercat sa explic cat de cat care era sensul initial ... se pare ca nu am reusit...
Cateva clarificari (si promit ca sunt ultimele!):
Nu am o agenda de urmarit si nu sunt un obisnuit al postarii de pareri pe diversele site-uri...
Nu am o pasiune pentru vreun om politic sau partid.
Cred despre mine ca sunt inca destul de deschis la minte sa ascult si sa incerc sa inteleg si alte pareri. Si mai ales sa le respect.
N-am vreun gand de mainipulare si nici nu stiu cata manipulare se poate face prin postarile astea.
Am inteles parerile voastre referitoare la PDL si le respect si sunt foarte de acord cu ele. Sunt pe langa foarte bine argumentate si pline de bun simt, ceea ce e rar.
N-am avut in intentie nici o manipulare/generalizare prin exemplu... desi (si mi-am dat seama destul de tarziu!) chiar asta faceam. Si va dau inca o data dreptate.
Am ramas insa cu o intrebare fara raspuns. Avem o multime de exemple de alegeri fraudate.Ba chiar mai sus aveti o parere foarte documentata despre subiect. De ce nu avem macar un om arestat, judecat si condamnat pentru asta?
Cu asta am deschis discutia si cu asta o inchei... daca afla cineva raspunsul il rog sa-l posteze...aici sau in alta parte.
Mai mult, judecarea la "gramada" - desi e reactivata de finkelstein care e un evreu, este ceea ce a motivat crime nu doar impotriva valorilor ci si a oamenilor. dusmanul e "intotdeauna la fel".
Ref: fraudarea alegerilor.
FIX in data de 29 DECEMBRIE 2004 ardeau, la etajul superior al Autoritatii Electorale Permanente SACII CU BULETINELE DE VOT SI LISTELE SUPLIMENTARE folosite la alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004.
Focul a ars la meserie, mocnit, fara a atrage atentia nimanui. A fost descoperit abia dimineata de vecinii care au alertat pompierii, insa pana dimineata arsesera pana si calculatoarele depozitate acolo.
Asta s-a intamplat in 2004, iniante ca PDL sa preia conducerea ministerului de interne.
Problema este insa alta: PSD - care culmea, acuza si el in acelasi timp fraudarea alegerilor dupa principiul cand furi trebuie sa strigi tu primul Hotzul, a amenintat tot timpul cu crearea unei comisii de ancheta in cadrul parlamentului care sa investigheze fraudarea alegerilor, dar n-a mai facut-o niciodata.
Deci, de ce n-a mai facut PSD acea comisie de ancheta ca sa se vada adevarul, daca si astazi PSD pretinde ca alegerile au fost fraudate de DA ?
despre incendiul din 29 dec 2004 in ziarele vremii n-a mai ramas decat o singura urma:
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1228546-pui-guzganului-rozaliu-roade-autoritatea-electorala-permanenta.htm
Ce-am castigat avand un presedinte ca el?
V-o placea sau nu asta e alta problema dar are multa dreptate E din nou pacat ca va balcariti unii pe altii si nimic nu construiti Acest lucru ma face sa gandesc cu tristete si amaraciune ca au ramas putine valori umane si multe non/pseudo/valori Ma doare ca iar va trebui sa alegem un parlament de "cantarea Romaniei" pentru ca Luminita Anghel si alte "cantarete"si cantareti ....vor alcatui cum sa-i zic.....ca parlament nu-mi mai vine sa-i spun Mi-e teama ca va avea majoritate doar UDMR . La astia cel putin merge la vot cu mic cu mare Si cum le vin din urma pustimea de 16 ani iata ca vor trage si o lege sa se mearga la vot de la 16 ani Ei stiu ce vor si stiu si cum sa faca . In loc sa va improscati cu noroi mai bine v-ati indemna cu totii la vot. Acolo sa va aratati sfatosenia daca de dragoste de tara va e rusine sa vorbiti De fapt cine nu-si iubeste tara nu o merita /si chiar poate sa si-o piarda mai ales cand altii i-o ravnesc
Problema e simpla ,in sensul ca Basescu nu e perfect si nici toti care il urmeaza, dar oricum sunt superiori unor Voiculescu, Tariceanu, Geoana, Patriciu,Nastase, Hrebenciuc etc, care s-au facut extrem de cunoscuti in ultimii ani prin perversitate politica, astfel incat nu pot fi votati sau acceptati decat de votanti vanduti sau foarte modesti intelectual.
Mesaj catre cei ce stiu sa citeasca, in sensul ca avem o constitutie proasta, dar in privinta celui care desemneaza candidatul de prim ministru este clara si explicita si Basescu are integral dreptate, fiind prrogativa exclusiva a presedintelui Romaniei !
Ai un "Tagma cum laudae" de la mine.
Treci la loc!
A...si nu uita.Saluta-i pe ai tai din partea mea ca te-au meditat bine.
IceCube a zis un mare adevar! Si multi de prin zona, chiar sustinatori ai PDL (care au ceva in cap) ii vor da dreptate. Da-ti si voi o comparatie cu un Sarkozy daca vreti sa vedeti un adevarat lider politic si nu un incult.
Excelenta si frustrarea acestui FSHO care ii acuza in stanga si-n dreapta pe toti de "manipulare" dar la ograda lui nu se uita :)
Sunt unul dintre cei care, pana la spectacolul plin de aplaudaci de la Nasu, il stima sincer pe presedintele Basescu. consideram ca e singurul care poate sa schimbe ceva in tara asta. Insa gata, mi-a trecut. E doar ... inca unul. Penibil.
Sa jucati bine domnule presedinte! Ca pana acum ati jucat foarte prost.. intr-o telenovela pur romaneasca.
PS. Daca latri si pe alte forumului, imi cer scuze, poate erai ocupat cu altele.
sa inteleg ca ai recunoscut personajul din spatele "personajelor" (judex, YFS, mai erau si altele, dar nu mai tin minte) :))))
Solutia imorala se numeste Basescu. Hă, hă, hă...
lovitura de stat inseamna in principiu asasinarea... ceea ce nu e cazul... daca vor sa-l dea jos o pot face numai prin referendum care e o modalitate constitutionala si acceptata...
nici cu referendumu contra lu basescu de acu 2 ani parca... urla basescu aiurea, dar e perfect democratic... intr-o tara democrata si presedintele poate fi da jos
In prezent Tariceanu este mana ceresca ptr. PSD:
- e minoritar prin urmare face ce i se spune
- daca face ceva bun iese Geoana in fata si zice ca "noi l-am obligat sa faca asta"
- daca iese prost iar apare Goana si zice "el a facut-o nenorocitul!"
- e tzapul [scuze d-le Emil Constantinescu] ispasitor ptr deciziile PDS-ului
Sunt convins ca cei de la PSD vor sa-l pastreze in functie si dupa alegeri (in special daca nu au majoritate).
Si inca ceva domnul Basescu NU abereaza.
PS: pe langa "Si inca ceva domnul Basescu NU abereaza" as fi preferat si o explicatie pentru care cresi ca base nu abereaza
Vazand cam ce srii tu pe acest forum, parerea mea este ca ar trebui sa fii putin "filtrat", ca asa spune legea ca trebuie procedat cu cei care indeamna la dictatura. Nu stiu daca "emanatiile" tale sunt generate din motive de sanatate sau din cauza ingustarii corpului in partea sa superioara, dar in ambele cazuri e la fel de nasol pentru tine.
Si inca o data pentru cei care valideaza comentariile: indemnul la dictatura contravine legii.
Nu a vrut sa aplice zicala: "o mana spala pe cealalta". A iesit in public scotand "rufele murdare "la vedere.
Nu a vrut sa taca! Nu a intrat in hora lor...
Stai sa constate Base la anu ca o scada in sondaje si o sa inceapa sa arunce cu rahat si in ventilatorul guvernului PDL. Orice, numai sa mai stea o tura la Cotroceni.
DA, cei din PSD - PC au furat cat au putut, au influentat presa si au cazut prada intereselor unor oameni cu bani. Merita probabil sa ajunga toti dupa gratii pentru subminarea intereselor nationale.
DA, cei din PDL manipuleaza poporul prin "lupta impotriva coruptiei", lupta impotriva Satanei (a se inlocui cu ce personaj negativ din politica doriti) dar la randul lor, au profitat de o crestere organica a economiei pe care nici macar nu au fost in stare sa o gestioneze. Ca sa nu mai vorbim de "prestanta" liderului nostru politic, gafele la tot pasul si "cultura" sa transmisa si progeniturilor.
NU, nu am trait bine!
NU, nu traim (mai) bine!
La cum stau lucrurile, oricare castiga NU vom trai bine!
Mentionez ca nu fac parte din niciun partid politic. Asta insa nu ma va impiedica sa ma prezint la vot. Voi alege (probabil tot gresit) pe cei din alianta verde.
Astia sunt alegatorii...n-avem ce face....
Ati auzit , "lovitura de stat"---chestii neocomuniste...alooooo suntem in Europa...nu un stat sovietic...
D-nul Presedinte cunoaste f. bine nevoile publicului : circ ii da circ, "Teoria Conspiratiei" ii da o conspiratie. In concluzie, baiat destept, masa populara inculta, frustrata deci usor de manipulat (citeste-l pe Badea Ion :)) ).
nu au fost însă nici pe departe deasupra oricăror discuţii de vreme ce pentru
prima dată în ultimii zece ani au existat acuzaţii de fraudă care să afecteze până
la 3-5% din voturi2. Spre exemplu, institutul de sondaje IMAS a publicat o analiză
pe baza datelor electorale culese în ziua votului care indică o corelaţie
semnificativă între procentul de voturi anulate sau de votanţi pe liste
suplimentare din total, pe de o parte, şi voturile în favoarea PSD, pe de altă
parte. Cu alte cuvinte, în acele circumscripţii în care s-a prezentat un număr
mare de votanţi pe liste suplimentare, s-au înregistrat rezultate în favoarea PSD cu
mult peste media naţională3.
Cine consultă stenogramele şedinţelor din comisia electorală a Camerei
Deputaţilor vede clar că decizia de a nu se utiliza cărţile de alegător a fost o
decizie deliberată şi premeditată. “Misiunea de Evaluare OSCE/ODIHR nu a primit
nici o explicaţie convingătoare cu privire la suspendarea utilizării cărţilor de
alegător. Acest fapt, combinat cu posibilitatea de a vota la orice secţie de vot,
poate încuraja votul multiplu.”, declarase reprezentantul Misiunii de Evaluare
OSCE/ODIHR înaintea alegerilor. Recomandarea OSCE ca “orice astfel de
problemă să fie rezolvată prin mijloacele administrative şi juridice adecvate” nu a
fost urmată sub nici o formă, deoarece BEC a susţinut că nu are împuternicirea
legală de a deschide o investigaţie şi nu a cerut procurorilor să investigheze
acuzaţiile de fraudă. Ca urmare a scandalului public, după două zile BEC a
permis partidelor politice din opoziţie să consulte listele suplimentare şi să le
compare cu listele permanente pentru a verifica acuzaţiile de vot multiplu.
Hotărârea a fost luată însă prea târziu, de vreme ce legea electorală cere ca
rezultatele finale să fie făcute publice la numai 48 de ore de la primirea
proceselor verbale de la circumscripţiile din teritoriu. După cele 48 de ore
alegerile au fost declarate valide, deşi opoziţia abia dacă (va urma)
Va propun sa facem la fel si la umatoarele alegeri imaginare, sa ne somnambulim din nou si sa le aratam baietzilor cu ochi albastri si burta mare ce parere buna avem despre ei.
Observatie: si latraii sunt buni la ceva, macar ne imping sa luam atitudine.
Presedintele stie foarte bine acest lucru si ca un mare atu are si instrumentele necesare.
Ideologiile acestea merg foarte bine intr-o tara saraca. Sunt chestiuni verificate si care au fost practicate in multe tari din pacate mai putin democratice.
Comunistii / Nazistii aruncau in fata natiunilor ideii de genul:
- "imperialistii capitalisti pregatesc o lovitura de stat"
- "imperialistii capitalisti asupresc clasele muncitoare"
- "evreii au secatuit avutia nationala"
Ei cunosteau punctul nevralgic al poporului propriu. Numai in felul acesta au ajuns la putere, cu ajutotul "poporului" manipulat.
08/11/2008
În următorii patru ani este nevoie de un stat puternic, care să corecteze dezechilibrele economice şi să apere veniturile oamenilor, a declarat preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.
MĂSURĂ ANTICRIZĂ / Atacurile speculative ar trebui interzise
AUTO / Vânzările scad drastic
Referindu-se la maniera în care guvernarea liberală a răspuns la efectele crizei economice, Dan Voiculescu a declarat: "Guvernul a acţionat bazându-se pe o filozofie economică total inadecvată momentului de criză: un stat minimal, indiferent la problemele societăţii, care lasă piaţa să-şi facă de cap şi care lasă oamenii să se descurce singuri în faţa unor dezechilibre economice. Pe de o parte este firesc, pentru că asta a fost de la început filozofia liberală a acestei guvernări, însă, în acest moment, această filozofie este complet depăşită. Obiectivul cel mai important al Alianţei PSD-PC este să ofere soluţii la criza economică prin transformarea statului din actor indiferent la problemele societăţii într-un participant atent la problemele sociale".
STABILITATE
"Este nevoie de un stat autoritar care să ţină ochii pe criza economică şi pe efectele acesteia asupra veniturilor oamenilor. Trebuie ca statul să intervină ferm în economie pentru a ajuta păstrarea locurilor de muncă şi a proteja veniturile păturilor sociale cele mai vulnerabile. Este nevoie de stabilitate şi de linişte politică ca să poată fi atrase fondurile europene – cea mai importantă resursă pentru apărarea echilibrului economic şi conservarea unui nivel de trai decent pe termen lung. Este nevoie de o creştere economică bazată pe producţie, nu pe consum. Dezechilibrele econo¬mice de acum nu pot fi corectate decât de o forţă politică de centru-stânga. Guvernarea de dreapta, guvernarea Alianţei D.A. s-a dovedit incapabilă să facă toate aceste lucruri", a declarat liderul alianţei PSD-PC.
permis partidelor politice din opoziţie să consulte listele suplimentare şi să le
compare cu listele permanente pentru a verifica acuzaţiile de vot multiplu.
Hotărârea a fost luată însă prea târziu, de vreme ce legea electorală cere ca
rezultatele finale să fie făcute publice la numai 48 de ore de la primirea
proceselor verbale de la circumscripţiile din teritoriu. După cele 48 de ore
alegerile au fost declarate valide, deşi opoziţia abia dacă primise 10% din listele
electorale, deci nu avusese nici pe departe timp să compare listele.
Ziarele româneşti au documentat multe cazuri concrete de vot multiplu, chiar şi
după încheierea alegerilor, dar nu s-a făcut nici o numărătoare completă a
acestor cazuri. Noul Parlament a promis crearea unei comisii de investigare a
acestor acuzaţii, dar chiar dacă frauda ar fi dovedită legea electorală nu ar
permite repetarea alegerilor. Procurorul General Ilie Botoş a declarat pe 1
decembrie că toate eventualele investigaţii vor fi deschise abia după alegeri.
Cifrele oficiale arată că mai mult de 10% dintre cei care au mers la vot pe 28
noiembrie au votat pe liste suplimentare, fie pentru că s-au declarat rezidenţi,
2 Asemenea fraude au fost raportate spre exemplu de Asociaţia ProDemocraţia.
3 Această analiză poate fi găsită pe pagina web a IMAS, www.imas.ro
http://www.sar.org.ro/files/PWR%201%202005%20schimbare%20politica%20alegeri.pdf
trei sferturi din comentarii nu au legatura cu discursul marelui om politic, pe care cu regret l-am votat...
legea cu marirea salariilor, si nu faptul ca a promulgat-o, ci faptul ca sustine neaparat aplicarea ei, a pus capac la toate...
acum vine cu lovitura de stat, cu stolo premier, ca deja ne loveste criza mondiala (cum ramane cu salariile profesorilor, dar a celorlalti salariati bugetari sau la privat, se poate trai cu salariul minim, sau ei nu conteaza?)
de ce trebuie marite salariile acum, de ce nu s-au marit de la inceputul anului?
basescu nu are nevoie de o lovitura de stat, se loveste singur, lacrimile lui nu mai inseala pe nimeni, destul ne-a inselat, vrea putere absoluta, majoritate absoluta in guvern, parlament, etc.,
pai putem sa trecem la un singur partid...
ARTICOLUL 85
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
sau ai un plan la comentarii pro-basescu?
si eu am fost sustinator al lui, dar acum si-a dat arama pe fata, il doare in fund de popor, totul este sa castige el si pdl alegerile...
mai citeste comentariul meu si pe urma raspunde
Vremea dictaturilor a trecut pt Romania. Domnul Presedinte (pe care si eu il simpatizez) va trebui sa joace (si sa castige daca poate) dupa regulile democratiei, nu dupa regulile junglei...
Pai cum altfel, ca doar legea e ptr. prostii de rand, nu ptr ei.
Ce-ai fi vrut dupa ce PSD+PNL au depasit orice urma de sfiala si bun simt?
e simplu, bun simtul devine din nou vedeta.
traim in aceeasi tara, in aceleasi conditii proaste si cred ca diferenta opiniilor politice nu ar trebui sa ne animalizeze.
criticam cu totii clasa politica dar citind postarile celor de teapa FSHO/YFS constat ca avem clasa politica pe care o meritam.
daca acest personaj este militant PDL sunt convins ca face mai mult rau decat bine acestui partid prin mesajele sale radicale, aproape fasciste
Traian Băsescu: Păi 544, Guvernul dă banii, dar ce e bine, măcar s-a pus asfalt in două sate in care nu a fost niciodată. Acesta e un lucru bun. Poate nu e cel mai rău lucru, problema este cum aloci banii, dacă ii dai clientelar, numai lui Viorel Hrebenciuc sau ii dai oamenilor? Dacă ii dai pentru Viorel Hrebenciuc...
Radu Moraru: Dar sătenii ştiţi ce banc au scos imediat seara, după ce era gata asfaltul? Mă, da lui Viorel Hrebenciuc de ce îi trebuie atât asfalt, că el oricum zboară cu elicopterul?
“Naşul” - 10.11.2008 - invitat: Traian Băsescu
Marţi, 11 Noiembrie 2008 10:03
http://www.monitoring.ro/index.php/b1-tv/403-qnaulq-10112008-invitat-traian-bsescu
UDMR PC PRM PNG cam astea au sanse sa intre in parlament peste o luna , cine o sa ne conduca? Geoana Basescu Tariceanu Iliescu Boc Voiculescu Vadim Becali pentru mine totzi o varza mare reprezinta . Tot ei o sa se certe tot ei o sa imparta si o sa ia decizii si noi tot cu aceleasi probleme o sa ramanem, probleme pe care nici nu stim sa le exprimam bine si nici cineva care sa le rezolve nu cunoastem . Oare votul...
daca vrei un partid care sa faca si ce vrea populatia, atunci poti sa alegi PDL care a avut puterea sa renunte la CIOLAN ca sa respecte promisiunile celor care l-au votat.
PSD si PNL si-au batut joc intotdeauna de orice principii sau promisiuni si n-au renuntat NICIODATA IN !* ANI LA CIOLAN
daca vrei un partid care sa nu tina cont de niciun principiu democratic, care a acaparat TELEVIZIUNILE doar ca sa demoleze un singur partid din opozitie, care are CEI MAI MULTI bisnitari, corupti, securisti, etc, pe care i-a aparat pana si cu parlamentul, atunci alege: PSD+PNL+clonele lor.
Oamenii fac ce le spune partidul iar de acum exista criterii dupa care sa alegi partidul in functie de ce au facut el si oamenii lui PENTRU CIOLAN.
unui partid. dar numai unul, PDL, in rest ai renuntat brusc sa te mai preocupe "TOTI"
de fapt asta ai vrea tu dac-ai putea pacali pe cineva cu povesti de genul asta -
si eu as putea sa scriu 100 de povesti inventate de mine despre PSD+PNL identice cu cea creata de tine.
Mister M,
Adevarul se afla analizand
* toate faptele
* tutror partidelor
*din toate timpurile
*dupa toate criteriile
problema este ca folosind aceste criterii nu mai iese jucaria lui : "TOTI SUNT LA FEL" -
Din pacate povestile adevarate sunt si rele si ii privesc NUMAI PE
*** CEI MAI MULTI
*** CEI MAI BOGATI
*** CEI MAI BINE APARATI
● PSD, Partidul cu CEI MAI MULŢI hiperbogati ai Romaniei
“Cei mai multi "hiperbogati" ai Romaniei se află in curtea PSD"
Cotidianul, 30 Sep 2008
http://www.cotidianul.ro/cei_mai_multi_hiperbogati_ai_romaniei_se_afla_in_curtea_psd-59707.html
● PSD, partidul cu CEI MAI MULTI candidati cu dosare penale
“Lista neagra a candidatilor la presedintia Consiliilor Judetene""
18 mai 2008
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-3034909-lista-neagra-candidatilor-presedintia-consiliilor-judetene.htm
● PSD, partidul cu CELE MAI MULTE terenuri agricole
"PSD - partidul terenurilor agricole, PNL - partidul intravilanului"
07 feb 2006
http://www2.hotnews.ro/articol_42306-PSD-par tidul-terenurilor-agricole-PNL-partidul-intravilan ului.htm
Mister <anonim> dumneata imi propui un partid cu credinta ca respecta promisiunile. Eu spun ca nici un partid nu ma respecta pe mine si daca vrei spun povesti si despre hotzii din PSD-PC sau despre incapabilii din PNL . Pai cine crezi ca o fost la conducerea judetului < nu PSD> ? au furat tot ce au putut au promis canalizare si asfalt la mine in localitate cu proiecte finantate de nush cine acu au case si masini si eu tot merg 5km pe jos pana la locul de munca de la care castig un salar pe care Tariceanu se opune sa-l mareasca si tot fara drum si tot fara apa am ramas si tot asa o sa fie si peste 4 ani la urmatoarele alegeri.
"Adevarul se afla analizand
* toate faptele
* tutror partidelor
*din toate timpurile
*dupa toate criteriile
problema este ca folosind aceste criterii nu mai iese jucaria lui : "TOTI SUNT LA FEL"
Problema se afla in Problemele oamenilor si la noi Problema cea mare o reprezinta oamenii. Tu nu vezi in jur Cea mai mare calitate a romanilor e sa reuseasca să îi enerveze pe ceilalti romani. Inca o problema ar fi logica care la multi dintre noi are niste lipsuri.
canalizare si drum trebuie sa-ti faca PRIMARUL pe care-l alegi nu cei din parlament si nici Guvernul.
primarul trebuie sa te respecte "pe tine ca cetatean"
DAR, daca tu ca cetatean nu te respecti si nu stii nici macar ce sa ceri primarului sau unui partid,
atunci cum poti sa spui aberatia ca "TOTI SUNT LA FEL" ?
Nici macar toti cetatenii nu vor aceleasi lucruri, deci nu doar partidele dar nici noi nu suntem “la fel”
Nu-ti convine tariceanu - FOARTE BINE: Schimba-l !
NU MAI VOTA PNL ! Si asa ai si vazut ca "nu toti sunt la fel".
PSD+PC+PNL au condus tara impreuna mai mult decat oricare alt partid
daca nu stii ce sa ceri de la un partid, atunci asta e un CRITERIU dupa care sa alegi un partid si oamenii care candideaza pt. el: poti alege un partid care a fost cel mai putin la putere si n-a furat ca toti ceilalti
pt. ca acum toti ceilalti (PSD+PNL+PC) sunt uniti > deci de-acum inainte vor fura IMPREUNA mai mult decat fiecare in parte
si nici nu sunt obisnuiti sa dea drumul la ciolan pentru a respecta vreo promisiune ca PDL.
PSD A "CONSTRUIT" 18 ANI DE JAF
PDL = 8
2= '90-92
4= '96-2000
2= '2005-2006
PSD-PNL = 16
2= '90-92
2= '92-'94
4= '96-2000
4= 2000-2004
2= 2005-2006
2= 2007-2008
In 18 ani niciun partid in afara de PDL n-a renuntat la ciolan pentru promisiunile fata de electorat? Au stat la furat ca sa-si umple buzunarele.
Ori, in criza economica ce vine banul de furat va fi tot mai putzin, in timp ce ei sunt la fel de multi si toti bogati - si ne-obisnuitzi sa dea vreodata drumu la ciolan pentru principii (ca PDL)
de la politic vreau doar sa'si respecte promisiunile electorale dar la noi unii nici macar promisiuni realizabile nu pot sa faca . Pai logica anilor e corecta si sunt bucuros ca sunt oameni cu convingere electorala clara dar poti sustine un partid doar dupa "si nici nu sunt obisnuiti sa dea drumul la ciolan pentru a respecta vreo promisiune ca PDL." o singura decizie. Eu de exemplu trebuie sa merg la vot sa votez PDL pentru ca PSD is clar hoti PNL is incapabili .
Si nu imi permit sa nu merg la vot deoarece la locale au castigat PDL si daca in parlament si guvern ajung iara hotzii din PSD+ ceva pitici comunisti judetul meu nu o sa primeasca nici un ban pentru nici un proiect. Deci trebuie sa aleg bila mai putzin neagra din negrul din fata ochilor.
Am gasit mai multe, dar dintre ele singurul care mi se pare mai puternic este asta.
Nu cred ca PDL e cel mai bun, imaculat si asa mai departe. Nici macar nu cred ca e compus integral din oamenii care au vrut aceasta reforma in justitie din tot sufletul. probabil au vrut-o fie pt. ca au promis, fie pt. ca au venit la putere pe un val popular asa de mare incat le-a fost rusine sa nu se tina de cuvant.
Nu stiu.
Important e ca oricare ar fi motivul, ei nu sunt atat de intepeniti in furaciune incat sa-si permita sa nu mai tina cont de ce vrea populatia, sau sa minta populatia cu atata nesimtire, cu toate televizoarele pe care le au PSD+PNL.
N-au facut magariile astea pana acum, si nu cred ca o sa le faca nici de-acum incolo, pt. ca nu sunt atat de puternici si siguri pe putere ca PSD+PNL
PSD+PNL au putere nu doar in televiziuni ci si in economie (sunt cei mai bogati) in justitie, armata si securitate. Pt. vremurile ce vin, asta e foarte periculos.
Astea sunt criteriile mele.
PD-L-fsn a fost la putere
1990-1992
1992-1996
1996-2000
2005-2007
► Guvern: PDSR
► Prim Ministru: NICOLAE VACAROIU
Guvernele Romaniei \ GUVERNUL NICOLAE VĂCĂROIU
► Perioada guvernarii: 1992-11-19 - 1996-12-11
► Componenta:
19 noiembrie 1992 - Camerele reunite ale Parlamentului dau votul de încredere noului Guvern, cu 260 voturi pentru şi 203 împotrivă.
20 noiembrie 1992 - În faţa preşedintelui Ion Iliescu, membrii Guvernului depun jurământul.
Prim-ministru
- NICOLAE VĂCĂROIU (19 nov. 1992 - 11 dec.1996)
Ministru de stat, preşedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie şi Reformă economică
- Mişu NEGRIŢOIU (19 nov. 1992 - 27 aug. 1993)
- Mircea COŞEA (28 aug. 1993-11 dec. 1996)
* 27 august 1993 - Mişu Negriţoiu este numit consilier prezidenţial la Preşedinţia României.
Ministru de stat, ministrul muncii şi protecţiei sociale
- Dan Mircea POPESCU (19 nov. 1992 - 11 dec. 1996)
Ministru de stat, ministru de finanţe
- Florin GEORGESCU (19 nov.1992 - 11 dec.1996)
Ministru de stat, ministru de externe
- Teodor Viorel MELEŞCANU (19 nov.1992 - 11 dec.1996)
Ministru de interne
- George Ioan DĂNESCU (19 nov. 1992 - 6 mart. 1994)
- Doru Ioan TĂRĂCILĂ (6 mart. 1994 - 11 dec. 1996)
Ministrul industriilor
- Dumitru POPESCU (19 nov. 1992 - 20 ian. 1996)
- Alexandru Stănescu (20 ian. 1996 - 11 dec. 1996)
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei
- Ioan OANCEA (19 nov. 1992 - 18 aug. 1994)
- Valeriu TABĂRĂ (18 aug. 1994 - 3 sept. 1996)
- Alexandru LĂPUŞAN (3 sept. 1996 - 11 dec. 1996)
Ministrul comunicaţiilor
- Andrei CHIRICĂ (19 nov. 1992 - 18 aug. 1994)
- Adrian TURICU (18 aug. 1994 - 31 ian. 1996)
- Mircea COŞEA (interimar, 31 ian. 1996 - 6 mart.1996)
- Ovidiu Ioan MUNTEAN (6 mart. 1996 - 3 sept. 1996)
- Virgil POPESCU (3 sept.1996 - 11 dec. 1996)
Continuarea aici:
http://documentare.rompres.ro/guverne.php?i=20
Miza Blaga - Berceanu - Macovei
Liberalii le-au solicitat democratilor sa-i inlocuiasca pe Blaga, Berceanu si Macovei, dar Boc a refuzat vehement aceasta varianta. Democratii i-au acuzat pe liberali de masinatiuni cu PSD criticand, odata-n plus, amanarea euro-alegerilor. La randul lor, liderii PNL au fost de parere ca pedistii au scris epitaful Aliantei D.A. in momentul in care au hotarat sa participe pe cont propriu la europarlamentare.
Democratii au hotarat ieri sa iasa de la guvernare doar in cazul in care Tariceanu revoca triumviratul Blaga-Berceanu-Macovei.
"Daca Tariceanu ii revoca pe cei trei, se rupe Alianta si PD intra in Opozitie. Altfel, poate sa ne dea afara pe geam, ca noi intram taras pe scari", au comentat sursele din PD.
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-03-27&id=218230
Ce presedinte poate face ceva cand guvernul inseamna Patriciu,Ilici,Voiculescu?
Poti sa vrei tu sa faci orice ca iti dau carnatii peste bot.
Inteleg (sau macar incerc) pe cei care sunt impotriva lui Basescu.
Dar sa sustii pe Iliescu (ultima transpiratie a comunismului in vremea caruia s-a furat la liber),Patriciu (care a facut burta mare si miliarde si nu fiindca e cine stie ce geniu) sau pe Voiculescu (un securist care se plimba prin occident cand toata tara era la coada la paine) inseamna ca ori esti prost...ori esti prost.Traiti cu iluzia ca primit si voi o bucata din cascavalul lor daca latrati pe forumuri?N-aveti loc,va spun eu.