Pavel Abraham, fostul sef al politiei, a facut o dezvaluire soc in cadrul emisiunii "Nasul" (B1TV). Abraham spune ca la locuinta ministrului de interne, Cristian David, s-au gasit intr-o perchezitie efectuata in 1995 droguri: LSD (10 bucati), amfetamina (9 comprimate) si cocaina (0,4 gr).

Pe vremea aceea, spune Abraham, ministrul se numea Cristian Troaca el facand schimbarea de nume in Cristian David in 2001. Pavel Abraham a fost in acea perioada seful Directiei generale de cercetari penale.

In 1995 Cristian Troca/David era director al firmei Van Soesbergen SA si asociat in cadrul acesteia cu olandezul Van Soesbergen.

Acesta din urma a fost filat de mai mult timp de brigada antidrog care avea informatii de la politia olandeza ca era traficant de droguri. La descinderea facuta de politie in garsoniera inchiriata de olandez de la prietena de atunci a ministrului Davidl/Troaca, s-au gasit drogurile amintite mai sus. In momentul perchezitiei de fata a fost si Cristian Troaca. Acesta isi motiveaza prezenta spunand ca a fost chemat fiindca avea o dublura a cheilor.

In declaratiile date ulterior la politie, potrivit lui Pavel Abraham, Cristian Troaca a scris ca a consumat ocazional droguri alaturi de prietena lui. Troaca povesteste ca a "fumat droguri" impreuna cu prietena sa acasa la partenerul olandez fiindca aceasta trecea printr-o depresie.

- Fostul sel al Politiei spune ca David a inlaturat din Ministerul de Interne pe cei care stiau de caz, acelasi lucru facandu-l si cu el.

- Abraham il acuza pe David de management defectuos spunand ca acesta a ridicat numarului personalului din administratia centrala de la 1.200 la 3.000 de angajati.

- "Vin cu aceste lucruri acum fiindca nu am facut legatura dintre "Troaca si David" abia in momentul in are am observat ca acesta ma evita cu obstinatie. Lucrul mi s-a parut total nefirescin conditiile in care eram secretar de stat la Interne si atunci am inceput sa caut sa vad ce are cu mine de ma ocoleste.... Am facut aceste dezvaluiri fiindca Cristian David ocupa un minister foarte important. Daca era ministrul agriculturii poate as fi tacut, dar ocupa o pozitie vitala si este o persoana santajabila. Daca domnia sa nu va manifesta echilibru atunci ii voi da niste nume..."

Intervenit telefonicin cadrul emisiunii, Cristian David spune ca locuinta nu era a lui ci a prietenei sale si era inchiriata partenerului sau olandez si afirma ca nu are o implicare directa in aceasta poveste. Ministrul de interne spune ca el a fost chemat la politie pentru declaratii, dar ca nu a avut nicio calitate in dosar si nu a fost instiintat vreodata de soarta anchetei. Cristian David spune insa ca nu-si mai aminteste daca a scris in declaratii daca a fumat sau nu droguri.

"Eu am fost chemat de politie in momentul perchezitiei fiindca aveam o dublura de la chei. Am dat intreaga mea colaborare politiei pentru aflarea intregului adevar. Trebuie sa intelegeti ca era locuinta cetateanului olandez si acesta avea o viata proprie, diferita de a mea. Nu aveam legaturi decat pe planul de afaceri. Nu m-am mai intalnit de atunci cu niciunul dintre ofiterii implicati in caz si nu am incercat 'sa elimin pe nimeni'..."

Cristian David spune ca schimbarea de nume a survenit in urma primei casatorii si ca nu a incercat sa ascunda numele de Troaca el fiind foarte cunoscut cu acest nume inca de pe vremea cand era seful studentilor liberali.

Ministrul spune ca in privinta sa nu s-a dispus nicio masura legala atunci si nu a avut nicio calitate in acel dosar. David este incredintat ca este vorba despre 'false dezvaluiri la comanda politica' si sunt facute de "un ofiter frustrat pentru ca nu l-am mai pastrat in functie. Il voi da in judecata pe dl general care lucreaza ca un militian".

Vorbind despre acuzele aduse ca a fost scos din cauza fiindca a acceptat sa fie 'agent' al politiei si a altor servicii secrete, Cristian David spune ca "asemenea scenarii se pot concepe doar intr-o minte care este dominata de mentalitatea de militian, securist care poate sa fabrice in 2008 dosare, aceeasi golanie ca inainte de 1989".

Lincu Vasile, presedintele sindicatului Prolex (sindicatul politistilor si vamesilor) intr-o interventie telefonica: "Problema domnului ministru cu acest caz este una destul de cunoscuta in interiorul Ministerului de Interne. Ancheta respectiva a fost condusa atunci de Albu Petre. Acesta a fost pensionat ulterior si reactivat de domnul David ca sef al DGPI. Din informatiile mele, dl ministru a fost retinut si interogat pentru consum de droguri..."

Pavel Abraham spune ca ministrul David minte atunci cand spune ca nu a mai avut niciun contact cu ofiterii care au instrumentat acel caz si aminteste de maiorul (pe atunci) Ion Sotirescu care a incheiat procesul de perchezitie si care a fost promovat, sub ministrul Cristian David, ca sef adjunct la Centrul Regional SECI pentru Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere.