Seful Fondului de Mediu, Mihai Toti, a declarat la RFIca din cauza suspendarii taxei auto timp de un an mai multe proiecte precum impadurirea terenurilor degradate si defrisate, renaturarea coridorului verde al Dunarii si al Deltei Dunarii sau pistele pentru biciclete vor fi amanate.

"Alimentarea (Fondului de Mediu - n.r.) va fi afectata. Tocmai de aceea nu vom demara pana in primavara sau nu vom demara proiectele care nu au fost inca incepute, dar cele care au fost lansate, am fi oameni neseriosi daca le-am stopa... Imi pare foarte rau ca voi amana programul de impadurire a terenurilor degradate si defrisate, al carui ghid era aproape gata si urma sa-l lansam in urmatoarele saptamani", a declarat la RFI seful Fonfului de Mediu.

Mihai Toti mai spune ca programul de innoire a parcului auto national, programul de producere a energiei regenerabile, dar la o scara ceva mai mica si proiectul de inlocuire si completare a sistemelor clasice de incalzire cu incalziri din surse regenerabile nu vor fi afectate de suspendarea taxei auto si implicit a fondurilor mai mici colectate.