Financiarul: Radu Moraru, strans cu usa de banci pentru o datorie de 2,2 milioane de euro. Nasul: Jurnalistul care a scris articolul este acoperit de jeg. Camelia Voiculescu mi-a cerut scuze
"Problemele din piata financiara lovesc si in vedetele din showbizul autohton, cel mai grav afectat fiind realizatorul emisiunii „Nasul”, Radu Moraru. Acesta conduce detasat intr-un top al celor mai indatorate vedete din showbiz, avand de returnat in total catre una din bancile din top 10 pe piata romaneasca 2,2 milioane de euro". (Financiarul)
In materialul din Finaciarul se arata ca Radu Moraru nu ar fi avut cum sa ia un credit asa de mare de la banca fiindca nu corespunde niciunui criteriu (venituri, activitate comercial, garantii imobiliare) si se sugereaza ca acesta a obtinut imprumutul de la banca respectiva prin pile, profitand de pozitia sa de moderator de succes.
Radu Moraru a replicat dur, in prima parte a emisiunii "Nasul" (B1 TV), de pe 24 noiembrie seara, acuzandu-l pe Stelian Negrea ca este un fost consilier ministerial care a facut presiuni asupra sa ca sa intrerupa o emisiune si ca are casa de la ANL la un pret de nimic. Moraru spune ca a fost sunat chiar de Camelia Voiculescu care si-a cerut scuze pentru "acea facatura de articol".
"Acest fost consilier s-a vopsit azi in ziarist in trustul Voiculescu si-si permite sa scrie pe prima pagina niste minciuni la adresa mea si a companiilor mele care frizeaza penalul. Acest personaj scrie de tip securistic. Eu cred ca e un jurnalist acoperit... de mult jeg deocamdata", a izbucnit jurnalistul.
"Aces individ (Stelian Negrea n.r.), fost consilier la Finante, a incercat sa ne sugereze, impreuna cu ministrul de finante de atunci, Sebastian Vladescu, sa o lasam mai moale cu subiectul (o serie de emisiuni "Nasul" despre Loteria nationala). Am spus si atunci ca nu putem face decat ceea ce ne-am propus, chiar daca am fost amendati de Finanate cu 1 milion de euro...".
Jurnalistul a prezentat in emisiunea "Nasul" o dezmintire data de Mircea Draghici (reprezentantul unei companii mari), nume citat in articol, care spune ca regreta mentionarea sa in "Financiarul" "fara sa i se fi luat un interviu sau macar sa i se fi cerut parerea". De asemenea, Moraru spune ca fost sunat si de presedintele cotidianului "Financarul", Camelia Voiculescu, care si-a cerut scuze pentru cele publicate in ziarul sau.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Dar hai sa vorbim si de datoriile (nu de creditele) Antenelor si Voiculestilor. Felix ce parere are? Si-o fi platit darile la stat.
Citind articolul, am capatat o mare sila si despre aceasta publicatie, speram a fi una profesionista, cu is economic. Se vede treaba ca e tot la comanda politica.
Domnule Stelian Neaga, fost consilier ministerial, ai putea sa ne explici, intr-un alt articol, cum ai reusit sa pacalesti statul si sa obti locuinta ANL la pret foarte mic dar neindeplinind conditiile si baremele de acordare? Asteptam detalii depre acest subiect de interes general si poate si penal, tot in presa "probabil" intr-un articol din Financiarul.
N-ai cum sa justifici aceasta diferenta. Locuiesc intr-un bloc care nu este o cazatura, terasa a fost refacuta de o firma de prestigiu ce ne-a dat garantie 10 ani, blocul n-a necesitat decopertare sau tencuieli brute pe toata suprafata ,(lucrari neexecutate dar care au fost trecute in devizul general de plata ) subsolul este lacrima de curat, robinetii nou -nouti, motiv pentru care am crezut ca reabilitarea va costa chiar mai putin de cat se spunea (3 - 4 000 Euro ) !
10 000 Eurooooooooooooooo Atat costa pt un apart. ce avea tamplaria pvc montata dinainte ! Motivul pentru care ma costa atat ? locuiesc in sect. 3
Daca tot este criza, daca cei ce ne conduc destinele pe culmi de glorie stiu ca romanul a ramas fara munca, ii este greu romanului sa plece cu copilul de mana fiindca ala fiind mic cere marul de pe taraba si n-are tata bani sa i-l cumpere, ca e somer , si trist ca viata l-a lovit in plex ! Caciula de margaritar ii trebuie romanului cand are ciorapii rupti ascunsi in pantofi crapati de vreme ? Si daca statul vrea sa dea mai mult decat face reabilitarea asta termica atunci isi permite tichia de margaritar ! Romanul a intrebat cat costa ? A intrebat ! Statul i-a spus cat ? I-a spus ! Acum de ce-i cere mai mult deact i-a spus si decat face ? Ca in povestea asta romanul nu mai e statul si statul nu-l mai reprezinta pe roman. Si daca statul a dorit sa ajute firmele de constructii sa nu dea faliment atunci sa ajute ! dar nu inteleg prin ajutor sa dai lucrarile doar unei firme care sa ia pielea de pe om si tie ca stat sa nu-ti pese cat iti cere acea firma pe o scartaietoare si pe un termopan productie bulgaria si cu 4 camere in loc de 5 ( si acela la pret de lux) ! Intr-o asa criza ar trebui sa ne ajutam intre noi, sa-l intrebam pe vecinul nostru daca mai are ce manca si si-i dam din putinul cel avem ! De ce nu se sesizeaza autoritatile statului ? Doar presa ne ajuta si va multumim din inim
Ganditi un pic inainte sa va aruncati cu capul inaintea apararii Nasului lui Jiji Bekali si Vadim Rudotel!
De unde atat virulenta la Moraru ptr cele 2,2 mil euro daca nu are nici o problema?De unde a avut garantii ipotecare sa gireze ptr creditul de 1,8 mil euro?Cum isi plateste rata lunara de 38.000 de euro !!! in conditiile in care toate bancile au majorat dobanzile si comisioanele pe care le simti la un credit mic daramite la un ditamai creditul?De unde are venituri oficiale de minim 50.000 de euro ca sa poata plati la banca un astfel de credit? Mai sunt 1001 de intrebari pentru Radu Moraru si ptr datoria lui de 2,2 mil de euro!!!
Puneti-va intrebari si nu mestecati violenta verbala!
1 - NU E PROBLEMA TA de unde are X sau Y bani sau garantii ipotecare, nu e problema ta de ce i-a dat banca credit si nu e problema ta daca sau nu si-a platit ratele la timp. Asta se discuta intre banca si client, restul fiind doar speculatii.
2 - Un minus si mai mare fiindca desi nu e problema ta sa te bagi in viata altora tu chiar o faci, si pe deasupra mai si instigi la astfel de actiuni. Tipic comunist. Doar in comunism trebuia sa se stie toate despre toti si viata privata nu era respectata.
Iti propun cu caldura sa incerci sa te trezesti repede la realitate (sau sa-ti revii) fiindca nu mai sintem in epoca in care crezi tu.
Numai bine !
1. Cand in fiecare zi ne vorbeste despre moralitate si deontologie si despre cat de sarac si cinstit este cand apare o informatie ca e dator la banca cu 2,2 milioane de euro intr-o perioada de criza financiara.
2. In aceste conditii trebuie sa vina si sa ne spuna cum de isi poate permite din umilul salariu de jurnalist deontolog sa plateasca o rata lunara de 38.000 de euro pe urmatorii cinci ani.
3. Ma trezesc la realitate cetatene dupa ce vom afla cu totii inclusiv tu care sunt veniturile realizatorului emisiunii Nasul. Trebuie sa avem si o Agentie de Integritate si ptr formatorii de opinie nu numai ptr politicieni. Adica unii sunt jmekeri si fac bani furand poporul cu televizorul iar altii trebuie sa dea cu subsemnatul ptr orice cheltuiala si ptr orice venit?Nu se poate asa si sper ca macar cu acest lucru esti de acord cetatene!
O zi buna si plina de realizari va doresc!
Hai sa nu amestecam viata privata cu viata publica.
Una e ce zice la TV si cum se comporta la TV si in public (aia e viata publica si cred ca acolo trebuie sa fie moral si stoate alea pe care le zici tu si care le asteptam de la formatorii de opinie) si e alta treaba ce face in viata privata si in relatiile/actiunile pe care le are ca persoana privata.
Fiecare cetatean are dreptul la viata privata, indiferent de natura job-ului sau de cit de mediatizat ii este job-ul pe care il face.
Presupun ca nici tie nu ti-ar conveni ca cineva sa vina si sa scormoneasca ce si cite rate ai de platit si sa le puna pe prima pagina din ziar in asa fel incit sa se intrebe toti cum de iti permiti asa de multe rate.
Mie unul sigur nu mi-ar conveni fiindca face parte din viata mea privata, indiferent daca sint un cetatean de rind sau daca sint vedeta tv.
Trebuie sa avem si o Agentie de Integritate si ptr formatorii de opinie nu numai ptr politicieni.
</quote>
Noi toti sintem agentia de integritate despre care vorbesti. Noi care ne uitam (sau nu) la televizor la emisiunea Nasul. Nu uita ca rentabilitatea unei televiziuni se masoara in audienta pe care o are respectiva audienta reprezentind procentul de oameni care vizioneaza sau asculta emisiunea. Daca majoritatea publicului schimba canalul cind incepe emisiunea, in scurt timp aceasta va fi scoasa din grila de programe.
La fel se intimpla si cu politicienii. Il votezi pe ala care crezi tu ca trebuie sa fie in parlament.
Nu vad de ce am mai cheltui o gramada de bani pentru inca o agentie cind deja exista justitia si DNA-ul. Mai bine am cheltui banii aia sa le facem functionale pe astea doua si apoi sa le si lasam in pace sa-si faca treaba.
Si daca e sa judecam drept, cei de la Antene ce salarii au ? Ei nu sunt formatori de opinie ? Gadea, Cristoiu, Stan, ce venituri/ credite/ rate au ? Sa-i verifice tanti Ani si pe ei. Nu?
Tanti ANI sa verifice pe toata lumea dar intre timp Nasul sa ne raspunda noua tutulor cum se descurca cu o datorie de 2,2 milioane de euro adica 7 milioane de lei. NOI. Capisci?Sau mai ai nevoie de noi lamuriri?
O zi la fel de buna va doresc
Scuza-ma, dar tu ai dificultati in a intelege care e diferenta intre viata publica si viata privata.
Ca persoana publica care se afla poti sai pui intrebari legate de informatii cu caracter public.
De ce a luat creditul, cum se descurca cu ratele si cum de isi permite astfel de rate sint intrebari legate de viata privata si in nici un caz nu te intereseaza pe tine ce face fiecare cu viata lui privata, iar aceste informatii nu trebuie sa fie de interes public.
E o intelegere intre doua entitati private (banca si client) si doar cele doua entitati ar trebui sa aiba access la astfel de informatii.
Sa ai datorii la banca in timpul unei crize financiare nu e mare scofala. Toti care au luat un credit sau o finatare de la banca inainte de a se manifesta aceasta criza pot sa spuna ca au datorii la banca in timpul crizei financiare.
Si ? Ce mare scofala ?
Sa iei un credit mai mare decit valarea garantiilor pe care poti sa le aduci nu este o problema foarte mare si nici ilegala. Poti sa ai unul sau mai multi grianti pentru respectivul credi care sa aiba garantii, care insumate cu ale tale, sa acopere cerintele bancii. Si primesti creditul de la banca.
Din nou, aceeasi intrebare: Ce mare scofala ?
Nu inteleg inversunarea ta de a afla cit cistiga o anumita persoana si de ce si-a facut un credit.
Problema este asta: sunt ziaristi care au devenit au primit spaga ca sa denigreze pe unul si pe altul. In momentul in care iau spaga devin corupti, deci santajabili. Devenind santajabili, te vor influenta sa votezi cu unul sau cu altul, asa cum le dicteaza interesul lor stramt, nu cel al "natiunii" - adica al tau, al meu, al parintilor si copiilor nostri. Asa ca nu va mai mirati ca aveti conducatorii pe care ii aveti: daca presa nu e libera, nici votul nu e liber. In cazul asta, nu ii mai putem baga de vina lui Vanghelie, Oprisan sau mai stiu eu cui ca isi castiga voturile cu mititei si bere.
Mi s-a stricat TV tunerul de 7 saptamani, si nu ma grabesc sa il repar: mi-e scarba.
E responsabilitatea fiecaruia (care vrea sa gindeasca) sa asculte, sa culeaga informatii din diferite surse si apoi pe baza acestor informatii sa rationeze si sa-si formeze SINGUR o opinie/parere.
In nici un caz nu e normal sa astepti de la cineva sa-ti spuna ce sa crezi despre un anumit subiect si tu sa iei de buna orice prostie fiindca a zis-o cineva care e in fiecare seara la TV sau care scrie la ziar.
Imi vine acum in minte Cetateanul turmentat care ii pe intreba "formatorii de opinie" din vremea lui cu cine sa voteze.
Aflarea sumei pe care o cistiga un angajat al unei televiziuni private ne ajuta sa o ducem mai bine ? Sau ne ajuta sa mai omorim din coruptie si din infractionalitate ?
Sincer cred ca mai interesant ar fi de aflat cum a reusit domnul ziarist sa aiba access la informatii confidentiale despre relatia unei persoane fizice cu o banca privata (aici ma refer la informatiile publicate deja in ziar legate de nivelul creditului care il are Nasul) avind in vedere ca respectivul ziarist nu ar avea de ce sa aibe access la aceste informatii din simplul motiv ca nu este parte in contractul de creditare dintre banca si respectiva persoana privata.
Intelegi ?
Ar fi interesant daca domnul ziarist ar publica intr-un nou articol sursele sale de informatii pe bazxa caruia a scris articolul initial. Cu numele persoanelor care i-au furnizat informatiile, institutiile la care acele persoane lucreaza si daca acele informatii au fost furnizate "on the record" sau "off the record".
Da stiu .. urmeaza ca cineva sa-mi zica ca sursele de informare sint confidentiale.
BULLSHIT !
Domnul ziarist poate fi incadrat la fel de usor in categoria "formatorilor de opinie" si ar trebui sa puna pe tapet toate dovezile care sustin respectiva acuzatie.
Nu e greu sa afli daca informatia e corecta sau nu. Pune-ti mintea la contributie si afla, inainte sa-ti pui intrebari tampite.
Eu inclin sa cred ca povestea cu imprumutul tinde spre adevar, altfel chiar nu ar fi avut de ce sa se irite nasul in halul ala.
De unde are bani sa-si plateasca rata? Salariile vedetelor TV sunt mari, dar nu stiu daca, intr-adevar, Radu Moraru cistiga de la TV 38.000 de euro pe luna. Insa banii i-a investit intr-o pensiune turistica - adica o afacere care ii aduce, lunar, niste venituri suplimentare.
2. Ar fi o usurare ptr noi toti sa aflam de unde are venituri lunare de 50.000 de euro. Spre comparatie Esca,cel mai bine platit jurnalist roman, castiga cam 25.000 de euro de la Pro Tv. Dar spre deosebire de Moraru Esca este de vreo 50 de ori mai profitabila si are un salariu ametitor.
http://cotidianul.ro/castiguri_de_vedeta_tv-53187.html
Diferenta o vedeti mai jos,
http://www.paginademedia.ro/2008/10/20/maruta-vedeta-nr-1-la-incasari-din-publicitate/
O zi stralucita va doresc
Eu asa am facut si mai stiu enspe cazuri. Banii ti-i elibereaza banca pe etape de executie.
Si noi sa te credem acum ?!!!
Camelia Voiculescu nu are alte treburi decat sa-l sune pe acest purtator de ochelari si barba !!
Chiar daca ar fi fost in intarziere cu ratele sau ar fi intrat in incapacitate de plata, tot ar fi problema lui si abancii respective, nicidecum a noastra!
Problema noastra ar trebui sa fie de exemplu cum s-au luat credite de la Bancorex, Banca Agricola,...mai ziceti si voi, si cum nu s-au mai restituit inapoi, ptr. ca apoi sa fie trecute la datoria publica, sa plateasca fiecare roman!!
Asta intr-adevar ma intereseaza, nu creditul lui Radu Moraru la o banca privata!!!
Din pacate pentru cei de la acel ziar, aici e o mica problema. PFA ca forma de organizare NU ARE OBLIGATIA DEPUNERII DE BILANT CONTABIL Nici la fisc si nici la Registrul Comertului. Acestia depun o declaratie la finante, declaratie ce nu e publica asa cum e public bilantul contabil.
Asa ca publicind o informatie in mod vadit eronata si nedocumentata ziarul induce o idee naucitoare: o banca a acordat unui PFA un credit fara ca acea persoana sa aibe venituri. Nimic mai fals: nicio banca din Romania nu-si permite sa acorde un credit fara ca o minima documentare a veniturilor obtinute de acea persoana.
De asemenea nu inteleg ce importanta are ce credit are o persoana fizica, un ziarist sau orice alta persoana ce nu e persoana publica. In afara de a arunca cu noroi in el, punindu-l la zid prin crearea de false probleme.Evident o astfel de abordare a unei astfel de probleme:"mama ce credit are asta! Si mai si vorbeste/scrie in media". Ei si? Ce daca? A folosit banii contribuabiilor? A pagubit vreo banca de stat, nerambursind creditul? Ei na. Ce mai conteaza. Conteaza ca a luat un credit si ca are o garantie de o valoare mare.Halal atitudine.
Nu inteleg si nici nu am sa inteleg vreodata comentarii de genul unor citite anterior: ce importanta are de unde are banii? Credeti ca i-a furat? Sau aveti impresia ca i-a luat din buzunarul dvs?