"Financiarul" a publicat, in numarul sau din 24 noiembrie, sub semnatura lui Stelian Negrea, articolul "Radu Moraru, strans cu usa de banca pentru o datorie de 2,2 milioane euro", care vorbeste despre afacerile jurnalistului Radu Moraru.

"Problemele din piata financiara lovesc si in vedetele din showbizul autohton, cel mai grav afectat fiind realizatorul emisiunii „Nasul”, Radu Moraru. Acesta conduce detasat intr-un top al celor mai indatorate vedete din showbiz, avand de returnat in total catre una din bancile din top 10 pe piata romaneasca 2,2 milioane de euro". (Financiarul)

In materialul din Finaciarul se arata ca Radu Moraru nu ar fi avut cum sa ia un credit asa de mare de la banca fiindca nu corespunde niciunui criteriu (venituri, activitate comercial, garantii imobiliare) si se sugereaza ca acesta a obtinut imprumutul de la banca respectiva prin pile, profitand de pozitia sa de moderator de succes.

Radu Moraru a replicat dur, in prima parte a emisiunii "Nasul" (B1 TV), de pe 24 noiembrie seara, acuzandu-l pe Stelian Negrea ca este un fost consilier ministerial care a facut presiuni asupra sa ca sa intrerupa o emisiune si ca are casa de la ANL la un pret de nimic. Moraru spune ca a fost sunat chiar de Camelia Voiculescu care si-a cerut scuze pentru "acea facatura de articol".

"Acest fost consilier s-a vopsit azi in ziarist in trustul Voiculescu si-si permite sa scrie pe prima pagina niste minciuni la adresa mea si a companiilor mele care frizeaza penalul. Acest personaj scrie de tip securistic. Eu cred ca e un jurnalist acoperit... de mult jeg deocamdata", a izbucnit jurnalistul.

"Aces individ (Stelian Negrea n.r.), fost consilier la Finante, a incercat sa ne sugereze, impreuna cu ministrul de finante de atunci, Sebastian Vladescu, sa o lasam mai moale cu subiectul (o serie de emisiuni "Nasul" despre Loteria nationala). Am spus si atunci ca nu putem face decat ceea ce ne-am propus, chiar daca am fost amendati de Finanate cu 1 milion de euro...".

Jurnalistul a prezentat in emisiunea "Nasul" o dezmintire data de Mircea Draghici (reprezentantul unei companii mari), nume citat in articol, care spune ca regreta mentionarea sa in "Financiarul" "fara sa i se fi luat un interviu sau macar sa i se fi cerut parerea". De asemenea, Moraru spune ca fost sunat si de presedintele cotidianului "Financarul", Camelia Voiculescu, care si-a cerut scuze pentru cele publicate in ziarul sau.