Despre o alianta PNL-PSD

Dinu Patriciu a declarat la Realitatea TV ca PNL are doar doua optiuni: sa se duca la guvernare cu PSD sau sa se duca in opozitie. Daca face alianta cu PSD, va trebui ca PNL sa dea premierul pentru a-si asigura aplicarea unui program liberal, declara cunoscutul om de afaceri care mai afirma ca, in caz contrar, PNL va trebui sa astepte "sa treaca focul celor doi urmasi ai FSN-ului" in opozitie. Istoria se scrie incet.

Patriciu crede ca PNL ar putea scapa si de o sanctiune a electoratului de dreapta din cauza aliantei cu PSD daca va sta alaturi de acestia la guvernare doar un an de zile pana va trece criza.

"Trioul" sau cum vede negocierile Patriciu

Omul de afaceri a facut referire si la lupta politica din aceste zile spunand ca "PNL - pistolarul gaga" poate avea o sansa importanta. "Trioul este o lupta intre trei pistolari dintre care doi sunt foarte buni, iar al treilea un tantalau. Cum cei mai buni pistolari se ataca firesc intre ei, pistolarul-gaga trage si el la intamplare si poate castiga. Cred ca stiti care partid e pistolarul gaga", a explicat plastic Patriciu viziunea sa despre negocierile politice din aceste zile.

"A te lupta cu inflatia este o traznaie"

"In economie castiga cel care poate sa prevada mai devreme. Cresterea a inceput sa fie din ce in ce mai mica. Pentru a o stimula trebuie sa scazi dobanzile. A te lupta cu inflatia este o traznaie", afirma Patriciu. Acesta crede ca, intr-o criza, singurul lucru care se intampla este ca se apropie distanta dintre castigator si victima, dar criza iti ofera, insa, si numeroase oportunitati de afaceri.

Stimularea consumului

Patriciu mai afirma ca trebuie acceptate dezechilibrele si stimulat consumul, iar viitorul guvern trebuie sa stimulze lucrarile publice realizand parteneriate inteligente privat-stat, astfel ca infrastructura Romaniei sa fie refacuta repede si pe bani privati. "Ca sa luam aceste fonduri ne lipseste capacitatea de a accepta ca trebuie sa angajam inteligente. Bani sunt in lume, dar sunt speriati", spune Patriciu.

Citeste in Radio-Tv si:

  • Marian Vanghelie: Telefoanele mobile pe care le-am dat in campanie sunt ca mopul si galeata... Sunt lucruri la care legea pemite:)