Presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu, a declarat ca prefera "o intelegere cu PSD si nu cu PD-L" deoarece "am avut o experienta negativa cu el si riscam ca dupa un an sau un an si jumatate-doi sa se petreaca exact acelasi lucru care s-a intamplat acum doi ani si jumatate, cand PD-L s-a facut instrumentul presedintelui Romaniei". Campeanu a facut aceste declaratii intr-un interviu pentru RFI.

"Parerea mea personala si cred ca nu numai a mea, ci a majoritatii membrilor PNL e ca nu este vorba de o doctrina aici, este vorba de un program de guvernare. Noi discutam cu aceste doua partide (n.r. - PSD si PD-L) programul de guvernare. Daca vom cadea de acord pe programul de guvernare, atunci ne intelegem cu PSD-ul. Daca nu, vom discuta cu PD-L", a afirmat Campeanu.

Liderul liberal a afirmat ca "e preferabila o intelegere cu PSD si nu cu PD-L, pentru ca PD-L-ul, am avut o experienta negativa cu el si riscam ca dupa un an sau un an si jumatate-doi sa se petreaca exact acelasi lucru care s-a intamplat acum doi ani si jumatate, cand PD-L s-a facut instrumentul presedintelui Romaniei, care dorea sa faca in asa fel incat Partidul National Liberal sa fie scos de pe esicherul politic romanesc, sa dispara, de aici propunerea cu asa-zisa fuziune".

Intrebat despre cei care critica o posibila alianta intre liberali si social-democrati, Radu Campeanu a afirmat ca "nu exista diferenta doctrinara intre PSD si PDL. PD este un partid fara o doctrina precisa si daca ar fi sa-i cautam ideologia, o gasim in originea lui, care este FSN-PSD. Asta e. Este o doctrina de stanga. S-au plimbat de la dreapta la stanga pentru ca nu au absolut niciun fel de doctrina precizata".

"Diferentele intre ei si PSD practic din acest punct de vedere nu prea exista, dupa parerea mea, decat foarte putin, sunt numai diferente de ordin personal si de interese personale", a declarat Campeanu.

In ceea ce priveste un eventual guvern PSD-PNL, in care un partid e de stanga, altul de dreapta, Radu Campeanu a afirmat ca cele doua doctrine s-ar putea impaca "numai printr-un program comun de guvernare", adaugand ca "daca acest program de guvernare nu se va aplica si se vor incerca devieri de stanga, intram in opozitie".