Invitat in cadrul unei "Editii speciale" pe TVR 1, Theodor Stolojan a reluat si completat explicatiile privind motivele renuntarii sale la functia de premier. Stolojan spune ca era nevoie in acest moment de un premier cu sustinere politica, iar Emil Boc a fost mai potrivit in acest moment.

"Boc are abilitati de negociere de partid foarte bune. Si eu am fost surprins de abilitatea si precizia lui in aceste negocieri. Intotdeauna mi-am dat seama cand cineva e mai potrivit decat mine intr-o anumita pozitie si am renuntat fara probleme. Intotdeauna au fost probleme atunci cand premierul nu a fost si seful partidului. Sa ne amintim cazul Ciorbea sau Radu Vasile", si-a explicat optiunea liderul PDL.

Stolojan spune ca Boc are si cunostinte economice solide fiind un primar bun, lucru care-i permite sa cunoasca foarte bine administratia si birocratia din sistem. Nici strategiile macroeconomice nu repriznta un obstacol pentru noul premier, Stolojan spunand ca Romania are numerosi specialisti foarte buni care pot fi folositi pe aceasta linie.

Stolojan spune ca nu ar fi fost un premier-marioneta al presedinteleui Basescu si sustine ca acesta nu i-a impus absolut nimic ci a incercat foarte tare sa-l faca sa renunte la demisie.

Liderul PDL spune ca anul 2009 va fi cel mai greu an pentru Romania si anunta numeroase masuri nepopulare ce vor fi luate in viitorul apropiat. "Risipa banului public a ajuns la cote greu de imaginat si aici trebuie actionat in primul rand. Dupa o analiza serioasa se vor reduce numarul agentiilor guvernamentale. Vor mai fi masuri nepopulare de acest fel", anunta Stolojan.

textul se actualizeaza