TVR 1 a difuzat marti seara un interviu cu principesa Margareta a Romaniei si Radu Duda, sotul principesei. "In Romania exista sa moara si capra vecinului dar exista si curaj, creativitate. Ne-am pierdut putin demnitatea, dar trebuie sa dam un exemplu si trebuie sa vedem cum reparam lucrulile", declara Principesa Margareta.

Radu Duda spune ca importanta institutiei regelui a scazut in lume, dar importanta ei ramane atat una pe plan actual cat si una spirituala si istorica. Acesta a facut un elegoiu al actiunilor intreprinse de regele Mihai in tara si in strainatate deplangand faptul ca "se asteapata probabil ca acesta sa dispara ca sa fie recunoscut ca un erou si o legenda"

"A trebuit sa paraseasca tara alegand intre a fi marioneta sau om. Nu a parasit corabia fiindca ea fusese deja sfaramata si nu mai exista. A fost ultimul rege care a plecat din Europa fiind singurul rege care a domnit peste un sistem comunist. Asa ceva s-a intamplat numai in Asia. detaliul este ca avea numai 26 de ani. Cat putem cere unui tanar la varsta asta?" declara Radu Duda.