Cristian Sima a declarat la Realitatea TV ca prin mentinerea lui Predoiu in fruntea Ministerului Justitiei s-ar putea urmari aruncarea de sange in fata populatiei pentru a-i distrage atentia de la problemele economice grave. Cunoscutul analist economic se refera la probabilitatea unor arestari spectaculoase facand o comparatie cu ceea ce s-a intamplat in SUA in cazul ENRON si acum in cazul "afaceriiMadoff".

"Sa ne amintim cazul ENRON. Le-au dat atunci cate 200 de ani de inchisoare dar Bush tot nu a facut nimic pentru populatie. S-ar putea ca si noi sa mancam mai prost la anul dar sa ne gandim cu satisfactie ca altii sunt in inchisoare. Numai ca in SUA chiar o sa faca aia inchisoare pe cand la noi... Nu ar fi de dorit insa sa avem o tona de procese ", spune Sima.

Acesta priveste cu indoiala si "statutul de independent" de care se bucura Predoiu spunand ca acesta "nu numai ca nu este independent, dar este tri-pendent: a fost de PNL, iar acum este si de PDL si PSD".

Cristian Sima spune ca ministrul finantelor trebuie sa aiba in vedere in primul rand deblocarea creditelor si injectia de lichiditati in piata "si ar trebui sa-l aiba principal sfatuitor in aceasta actiune pe Mugur Isarescu".