Ministrul Radu Berceanu a anuntat la Realitatea TV ca obiectivul asumat de a realiza 867 de km de autostrada ramane unul valabil, in 2009 urmand a se da in folosinta 54 de km de autostrada. Berceanu avertizeaza insa ca nimeni nu va mai dori sa concesioneze tronsoane de autostrada in 2009 din cauza crizei si trebuie sa ne bazam, in primul rand, pe fondurile europene.

"Cine-si imagineaza ca autostrada e ca un covor care se rostogoleste se inseala. Autostrada e ca un bloc si se face pe tronsoane. Nu poti intreba cate apartamente ai mai facut azi. Cand se termina se termina se termina tot... Pe contractele deja prost incheiate nu am altceva de facut decat sa le trimit la DNA", a declarat Berceanu.

Analistul economic, Cristian Sima spune ca "avem si noroc" deoarece orice criza economica a dus totdeauna si la realizarea de autostrazi. "Si Hitler le-a facut dupa criza din '32 si Roosvelt si Eisenhower in '52. Dai de lucru oamenilor, ii reintroduci in circuitul economic si scazi somajul. Numai ca toate acestea ar trebui facute cu o societate de stat fara a mai concesiona aiurea lucrarile", crede Sima.

Cunoscutul analist mai spune ca singura certitudine din acest moment este ca nu se mai maresc salarii, pensii etc. "Nimeni nu se asteapta la nicio marire. Nici Churchill cand a venit nu le-a promis englezilor decat sange, gloante si poate intr-un tarziu o victorie".

Victor Ponta: "In numele Guvernului cer scuze actorilor. Daca am gresit vom repara imediat"

In cadrul emisiunii de pe Realitatea TV s-a dezbatut si problemele ridicate de ordonanta potrivit careia nu se mai poate cumula pensia cu salariul, cei mai afectati de acest fapt fiind in primul rand actorii in varsta.

Victor Ponta a explicat ca prin aceasta masura s-a dorit stoparea "unor smecherii" facute de multi anagajati de a obtine o pensie mai mare si de a se reangaja apoi pe vechiul post.

"Cand am spus 'venituri' nu ne-am gandit la contracte care se incheie pe legea dreptului de autor sau pe Codul Civil. Catregoric indreptam lucrul acesta. Noi nu ne-am referit in niciun caz la actori", a declarat Victor Ponta care a tinut sa ceara scuze actorilor pentru neplacerile create.

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, a declarat ca saluta revenirea Guvernului asupra acestei masuri, dar ea arata ca avem de-aface cu un Guvern care actioneaza in graba si nu acorda importanta cuvenita dialogului social.

Citeste in Radio-TV si:

  • Radu Ghetea despre decizia BNR: S-a creat un fel de psihoza, stam asa pe loc si spunem "Dom'le, vai de mine"