Ion Iliescu a declarat la "Stirea zilei" (Antena 3) ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu care i-a spus ca dezvaluirile facute de Claudiu Saftoiu sunt o "facatura".

Liderul pesedist spune ca l-a crezut pe presedintele Basescu, desi nu exclude ca acesta sa fie ispitit de asemenea practici, "tinand seama de apetitul sau pentru control", dar nu-l crede nici "lipsit de inteligenta sa apeleze la aceste chestiuni".

Ion Iliescu mai spune ca fostul sef al SIE nu trebuia sa faca astfel de declaratii "nepotrivite", deoarece un bun profesionist, care a ocupat o pozitie de asemenea importanta, "duce secretul cu el in mormant".

"Sub pretextul luptei impotriva terorismului se folosesc aceste practici care contravin fundamental drepturilor omului. Cei mai ascultati cetateni sunt cei ai tarii cu cea mai avansata tehnologie, SUA", crede fostul presedinte al Romaniei.

Ion Iliescu isi avertizeaza partidul ca nu trebuie sa fie "remorca PDL-ului", insa a evitat sa spuna cat timp va dura coalitia PDL-PSD.

Citeste in Radio-Tv si:

Adriean Videanu: 48% din energia termica folosita se pierde imediat in atmosfera