Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat in cadrul emisiunii "Nasul" (B 1 TV) ca nici Uniunea Europeana, nici FMI sau alte institutii financiare "nu mai au trufia sa vina si sa spuna unui investitor roman 'ba baieti, asta e modelul' fiindca nu au un model la ei acasa". Seful PSD a mai vorbit despre pachetul de masuri anticriza, despre relatia PSD-PDL si despre inghetarea salariilor.

Idei:

  • Nici UE, FMI sau alte institutii financiare nu mai au trufia ca sa vina si sa spuna unui investitor roman "ba baieti, asta e modelul" fiindca nu au un model al ei acasa. Planul anticriza e eminamente romanesc. Nu putem astepta de la un for european sa vina cu solutii pe aceasta linie.

  • Eu sunt un om de stanga modern apropiat mai degraba de Blair si Obama si gandesc ca nu poti sa faci protectie economica daca nu ai o economie care merge.

  • Toate pachetele anticriza din lume au si o forma de stimulare a celor cu venituri mici ca sa poata suporta mai usor aceasta perioada dificila. Si nu e vorba doar de pensionari ci si de familia tanara, de cei disponibilizati in aceasta perioada etc.

    De o luna de zile numai asta fac: stau pe internet, mai imi dau colegii... i-am citit pe toti si nu exista nciun pachet anticriza real care sa nu aiba si o protectie pentru cei cu venituri mici.

    Acestea nu reprezinta doar o forma de protectie sociala ci si o masura de stimulare a consumului intern. Tot timpul cei necajiti cumpara produse romanesti, ieftine si nu se duc sa cumpere masini, obiecte de lux etc.

  • Primele de vacanta sa fie transformate in niste cupoane/vauchere ca sa le cheltuiesti doar in Romania. Nu stiu daca e o idee chiar buna, dar trebuie sa incercam ceva de genul asta. Trebuie sa avem in vedere ca in spatele acestor cupoane tot timpul apar si speculatori.

  • Proiectul de buget este doar un inceput de tratare a crizei si el va trebui modificat permanent pe parcurs.

  • Nu e in regula sa inghetam salariile pe 6 luni. Le inghetam la cei care au salarii foarte mari. Pe astea chiar ar trebui sa le "criogenam" chiar.Trebuie sa fim mai atenti la ministere. Le-am si spus colegilor ministri: "aveti grija la voi acolo si strangeti robinetul ca se pierd multi bani aiurea".

  • In acest moment exista forte in Romania care din motive politicianiste vor sa vada aceasta coalitie aruncata in aer. Campania pentru prezidentiale va fi dura, dar trebuie sa avem grija de tara si sa lasam campania deoparte deocamdata.
  • Sprijinirea de catre Guvern a izolarii termice a blocurilor este o idee foarte buna. Am inteles ca peste 500 de blocuri au fost deja anvelopate in Bucuresti pe cand sub guvernul Tariceanu au fost anvelopate doar 4 blocuri.