Decizia prin care Serghei Gorbunov a fost eliberat a fost luata pe baza unor rapoarte medicale foarte clare care nu se contrazic. Iata ce precizeaza laRFIpresedintele onorific al Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu. Asta inseamna ca judecatorul din Dolj care a luat decizia de a-l pune in libertate pe moldovean a procedat corect, explica ea.

Viorica Costiniu crede ca "aceasta haituiala, aceasta hartuiala a unui judecator" care a dat o solutie, o hotarare judecatoreasca definitiva nu face altceva decat sa alimenteaza in mod deliberat neincrederea in actul de justitie.

"In situatia de fata, nu numai ca persoana respectiva a fost prezentata medicului de penitenciar cu privire la o afectiune pe care a invocat-o, nu numai ca s-au facut doua expertize medico-legale care nu se contrazic intre ele, dar mai mult, in expertiza pe care judecatorul a avut-o in fata la momentul cand a hotarat solutia se spunea ca internarea pentru efectuarea unei interventii chirurgicale trebuie sa fie de la una la doua saptamani, plus perioada post-operatorie pana la trei luni de zile si ca operatia trebuie sa se faca si subliniez, de urgenta. Or nu cred ca vreun judecator isi poate asuma fata de un act medical, o proba stiintifica raspunderea de a incalca cu stiinta drepturi fundamentale care privesc viata si sanatatea omului, chiar daca el se afla dupa gratii", declara presedintele onorific al Asociatiei Magistratilor din Romania.