Il inteleg pe Liviu Dragnea, ii respect decizia dar ma mahneste, a declarat Mircea Geoana intr-o "Editie speciala" pe TVR. "Probabil ca a simtit nevoia sa recurga la acest gest cand a simtit ca resursele nu sunt suficiente" a subliniat Mircea Geoana care sustine ca a incercat sa-l convinga pe Dragnea sa renunte la demisie.

Liderul PSD spune ca inlocuirea lui Dragnea nu va fi o problema, insa recunoaste ca are in vedere o lista foarte restransa de oameni care ar putea prelua sefia Ministerului de Interne.

"Oameni vom gasi in PSD, dar va fi greu sa explici oamenilor de ce au avut loc doua demisii intr-un interval atat de scurt", spune Geoana.

Mircea Geoana spune ca prioritatea zero in acest moment pentru Romania este gasirea unui pachet de masuri anticriza adaptat perfect situatiei de la noi din tara. Seful PSD spune ca actualul Guvern trebuie sa oferim raspunsuri la doua intrebari foarte importante: 1. creditarea economiei reale si

2. care sunt marile programe guvernamentale, lucrari publice care sa miste economia.

Geoana a vorbit despre campania prezidentiala refuzand sa faca referiri la Traian Basescu spunand ca "jocurile politice trebuie lasate deoparte acum" si toata atentia trebuie indreptata spre masurile anticriza: "Orice alta discutie pe alta tema ar trebui sa treaca pe plan secundar acum. Chiar si modificarea Constitutiei. O sa fie vremea de competiei si pentru prezidentiale. O sa avem alegeri locale si parlamentare si timp destul sa ne razboim..."

textul se actualizeaza