"Ne aflam in fata unei mari diversiuni", a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, vorbind despre scandalul legat de concesionarea rezervelor de petrol si gaze din Marea Neagra. "Am facut dintr-o victorie frumoasa a Romaniei un intreg scandal pe marginea unor rezerve care nu exista", a spus Patriciu intr-o emisiune la Realitatea TV. De altfel, omul de afaceri a precizat ca "nu am investit niciun ban in forajul din Marea Neagra pentru ca rezervele de-acolo sunt nesemnificative".

Patriciu a afirmat ca "proprietarul rezervelor de petrol si gaze din zona este statul, operatorul este cu totul altceva".

In opinia lui Patriciu, "statul are doua optiuni: fie sa se multumeasca cu redeventele pe care le-a stabilit, prost dupa parerea mea, fie poate participa insa trebuie sa investeasca". Despre compania Sterling, Patriciu a afirmat ca "face o afacere proasta".

Omul de afaceri a afirmat ca a decis, dupa consultarea expertilor, sa nu investeasca bani in zona. "Acolo sunt intre 5 si 10 milioane de tone de titei care pot fi exploatate intre 5 si 20 de ani si 10 miliarde de metri cubi de gaze", a precizat Dinu Patriciu, adaugand ca "valoarea lor este de cateva zeci de milioane de dolari, caci ele se afla in pamant si nu sunt scoase la suprafata".

"In toata lumea asta, operarea rezervelor este data celor care stiu sa o faca", a spus Patriciu. El a adaugat insa ca "explorarea uriaselor rezerve pe care le are Romania este costisitoare".

"Nu neg ca in Marea Neagra nu sunt resurse", a afirmat Patriciu, care a spus ca investeste doar in cercetarile legate de ecosistemul zonei.

"Incerc doar sa traiesc in normalitate", a spus omul de afaceri, sustinand ca "povestea despre influentarea PNL de catre Patriciu este absurda".

Patriciu a declarat ca "guvernele trebuie sa colaboreze cu oamenii de afaceri".

"In lumea globalizata de astazi, nu mai exista nimic strategic", a afirmat omul de afaceri. "Veti vedea, de exemplu, in ce gaura neagra va intra curand statul rus din cauza crizei", a prognozat Patriciu.

Intrebat pe cine sprijina la presedintia PNL, Patriciu a afirmat ca "pe nimeni" si ca "sustine competitia".