Giovanni Becali, varul finantatorului echipei Steaua, Gigi, a acuzat vineri seara, la Antena3, fortele de ordine ca au actionat "dezordonat si disproportionat" in momentul arestarii, subliniind ca nimeni nu trebuie sa se ingrijoreze pentru familia acestuia sau pentru faptul ca "oile nu au ce sa manance".

"Nu trebuie sa se ingrijeasca nimeni de faptul ca oile nu au ce sa manance. Sunt oameni platiti pentru asta (...) Jucatorii de la Steaua vor fi platiti in continuare", a spus el, la emisiunea Stirea Zilei.

Giovanni Becali s-a intrebat de ce, daca politia se pretinde atat de corecta, a tergiversat "patru ore pe balconul casei si nu i-au pus catusele imediat".

"De ce i-au permis sa vorbeasca la telefon cu presa si nu i-au pus catuse ca intr-o tara civilizata, de ce nu l-au bagat in duba?", a continuat el, adaugand ca "doar cand l-au avut in casa lor au indraznit sa-i puna catusele".

El a povestit in direct si o "amintire" din tinerete, in Germania, cand avea 28 de ani si a trecut printr-o experienta similara, fiind casatorit si avand un copil de un an.

"La 6 fara 10 s-au napustit mascatii in locuinta mea din Frankfurt. In 3 minute m-au imbracat, mi-au pus blugii, centura, papucii si sosetele. Copilul plangea in alta camera. In 5 minute eram in sediul politiei", a declarat Giovanni Becali.

El a sustinut ca nici el si nici varul sau nu au bodyguarzi pentru a bate lumea: "Noi avem garzi de corp pentru ca ne-a dat Dumnezeu niste bani si vrem sa traim in pace, mai ales ca suntem usor irascibili. Noi avem garzi de corp sa ne calmeze, sa ne apere, nu sa bata oameni".

"Noi nu copiem comunitatea europeana. Suntem in Romania si ramanem in Romania, in ciuda faptului ca ne-am integrat", a concluzionat el.