Invitat in cadrul unei emisiuni de pe Realitatea TV, Sorin Oprescu a vorbit de realizarile sale ca primar general si anunta ca pana la sfarsitul anului 2010 va termina lucrarile la Pasajul Basarb avand pregatiti aproximativ 30 de milioane de euro in acest sens. Primarul nu a renuntat nici la "autostrada zburatoare" pe care sustine ca o va realiza cu firme chinezesti pe banii acestora si isi mentine afirmatiile referitoare la un iminent cutremur in Bucuresti in urma carora vor muri 500 de mii de oameni.

Despre Pasajul Basarab si parcari:

-Am alocat vreo 300 de milioane de euro. In banii astia sunt introduse si ultimele expropieri. La sfarsitul lui 2010 vom incepe executarea pasajului.

-21 de parcari care dupa aprobarea bugetului intra in lucru pana la sfarsitul lunii. 8 parcari vor fi subterane, iar restul sunt rezidentiale, intre blocuri. Oprescu spune ca banii vor veni dintr-un parteneriat public-privat, firmele care participa la lucrari fiind romanesti.

-a preluat treptat mai toate parcarile de la Dali si anunta ca pana la sfarsitul lunii iunie intra in toate parcarile care mai apartin Dali.

Despre autostrada suspendata si chinezi:

Sorin Oprescu spune ca o va realiza in final, dar ca a fost nevoit sa amane inceperea lucrarilor din cauza unui buget mai mic si a lucrarilor faraonice pe care primaria generala trebuie sa le faca: Pasajul Basarab si Stadionului Lia Manoliu. Primarul afirma ca sunt mai multe firme chinezesti care si-au aratat interesul in realizarea ei cu fonduri proprii, fonduri care s-ar ridica la 200 de milioane de euro.

Oprescu a facut referire si la chinezii care stau in corturi improvizate in Herastrau protestand in fata Ambasadei Chinei sustinand ca-i va evacua in cel mai scurt timp si le va oferi o alternativa. "M-am saturat sa le vad izmenele pe gard si sa-i vad cum stau acolo la pescuit ca prin filmele alea cu Mao Tai...", spune Oprescu.

500 de mii de morti in Bucuresti in caz de cutremur

Primarul Capitalei spune ca nu poate sustine sigur daca vom avea cutremur in 2009 dar a facut acele declaratii ca sa mobilizeze toti factorii implicati pentru a preveni si reface infrastructura.

"Dupa declaratiile date mi-am luat-o de la toti marii fizicieni. Toti au zis ca-s nebun si ca sperii oamenii. Eu am insa o responsabilitate si de asta am trecut imediat la consolidarea scolilor si gradinitelor fiindca studiile arata ca ele ar fi primele afectate. Autoritatile noastre au informatii ca un cutremur va fi posibil iar pentru Bucuresti asta va fi un lucru tragic. Estimarile specialistilor spun ca vor fi peste 500 de mii de morti. Eu vreau sa stie si omul de rand ce are de facut", a declarat acesta.

Cu ce realizari se lauda Sorin Oprescu:

- 198 de constructii temporare din parc sau din apropierea parcului au fost demolate.

- Am realizat un program de curatire a strazilor cu detergent. Au venit unii si mi-au zis ca vom consuma prea mult detergent. Le-am zis "du-te draga, lasa-ma draga in pace"

- Am terminat toate proiectele la 101 scoli, am licitat jumatate din ele si urmeaza licitatia pentru celelalte. Am construit pana acum 8 scoli.

- Am terminat toate gradinitele pe proiect BEI. Multe vor intra in constructie.