Crin Antonescu: Guvernul Tariceanu a facut si greseli spectaculoase
"Daca ne luam insa dupa PDL, PSD sau presedinte am fi alunecat si mai rau in asta. Acesti bani s-au dus pana la urma pe niste mariri de pensii si salarii si nu au fost furati", si-a continuat argumentatia Antonescu.
Seful PNL spune ca fostul guvern Tariceanu a facut si greseli spectaculoase, dar ca a facut si mai multe lucruri bune si este mandru sa vorbeasca despre asta.
Marea nenorocire a momentului actual este, crede Antonescu, ca se discuta prea mult de deficitul lasat de Tariceanu si nu ne uitam la cel pe care-l face Emil Boc. Liderul liberal l-a mai acuzat pe Traian Basescu si pe Mircea Geoana ca se comporta pur electoral in toate masurile luate pentru Romania.
Un moment inedit al emisiunii a avut loc atunci cand seful PNL, la solicitarea lui Cristian Tudor Popescu de a-si face o scurta prezentare in egleza, a refuzat spunand ca nu stapaneste bine limba. Antonescu s-a prezentat totusi, neconvingator, in limba franceza.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Prima greseala fatala a fost marirea pensiilor fara un suport economic bazandu-ne pe cresterea economica din 2008,2009 etc.
Insa idioata de economie mondiala s-a rasucit si am intrat in recesiune...chiar daca CPT a promisw ca va sta la granita si nu o va lasa sa intre.
E adevarat in perioade electorale trebuie sa faci greseli vezi cazul PDL/PSD cu salariul profesorilor.
Daca ai sa incerci sa intelegi termenul de "default" incetare plati interne/externe ai vedea ca noi aici pacatuim ca nu mai putem acoperi gaurile din sac....
E bine ca se recunosc greselile desi nu am vazut Doctorul in Economie si Armenitate sa isi ceara scuze...
Hai pa
Daca nu traiam intr-o tara "spectaculoasa", domnul Tariceanu era acum la puscarie.
Din punct de vedere economic: mariri cu 50% a XYZ. Din nou "spectaculos". Nici cele mai profitabile companii din lume nu pot suporta salturi salariale de 50%. Dar in Romania .... se poate, deoarece nota de plata vine dupa alegeri.
A recunoaste ca ai gresit este o mare calitate, pentru ca este primul pas spre a remedia greseala. A persista in greseli este in schimb o dovada de prostie.
te vad un pic confuz ........ bea un ceiutz de rostopasca, ca le-ncurci putin .....
- Independenta de decizie locala.
Solutie: 80% din taxe la bugetul local, dupa responsabilitati.
- Litera contractului trebuie sa fie mai puternica decat litera legii. Legea este facuta de politicieni pentru clientii acestora. Insa lipsa unui cadru juridic in care contractul si proprietatea privata sa fie protejate in fata oricarei incercari de violare este cel mai important lucru de care are nevoie Romania acum.
Lipsa sigurantei si a unei justitii care sa favorizeze proprietatea privata si cuvantul dat au un impact major asupra societatii romanesti: taranii sunt constransi sa nu se asocieze de frica ca nu vor putea sa mai controleze asociatia odata ce aceasta se infiinteaza; Romanii care au facut economii in afara vin in Romania si construiesc case fanteziste in loc sa investeasca intr-o afacere deoarece in lipsa lor pierd orice control asupra investitiilor facute deoarece in Romania litera legii este mai importanta decat drepturile naturale ale actionarilor.
Solutie: Amendament Constitutional prin care dorinta partile contractuale primeaza in fata oricarei legislatii iar medierea intre partile contractuale sa fie facute exclusiv in litera si spiritul contractului, nu ca si acum cand politicienii declara ca in situatia X o anumita parte contractuala (clientii acestora) poate fi scutita de indatoririle asumate.
- Nimeni nu poate controla ce fac autoritatile locale.
Solutie: posibilitatea ca cetatenii sa demita primarul la orice moment daca este considerat necesar. Posibilitatea ca cetatenii sa demita orice functionar local prin referendum local. Infiintarea de referendumuri periodice care sa determine cum vor fi cheltuite fondurile locale pentru cel putin 50% din totalul fondurilor si cine sa fie demis daca cetatenii considera acest lucru necesar.
- Nimeni nu poate controla politia si magistratii.
Solutie: Alegerea prin vot a Sefului local al politiei si a magistratului cu cel mai inalt rang in justitia locala.
1. Nu putem tine o intreaga tara ostatica unui sistem criminal a carui timp a trecut doar pentru ca intr-un loc anume s-ar putea ca persoane fara scrupule/experienta/morala sa ajunga sa conduca afacerile locale. In majoritatea localitatilor oamenii sunt rezonabili in ce alegeri fac si ar face si mai bune alegeri daca ar avea access la informatiile necesare si oportunitatea de a-si exprima parerea prin referendum local mai des.
2. Chiar daca acest lucru se intampla, este posibil ca aceste persoane sa fie demise/inlocuite in orice moment in care supportul din partea votantilor scade sub un anumit nivel, fara a mai astepta ca mandatul de 4 ani sa se termine.
3. Daca aceste persoane sunt inca sprijinite de catre un segment important al populatiei atunci nu ai ce sa faci pe moment. Mai bine sa aibe o persoana incompetenta pe care si-o doresc decat un functionar local pe care nu si-l doresc. Reciteste 1.
4. Daca actiunile unui asemenea ales local incalca proprietatea ta privata atunci oricum ai avea mai multe sanse ca conflictul sa fie solutionat in favoarea ta daca baza sistemului este oficial declarat ca fiind bazat pe proprietatea privata si nu discretia alesilor. Daca lumea se cramponeaza si crede ca trebuie sa se continue cu "mai bine sa faca alesii ce vor decat ce vrem noi pentru ca noi sau cel de langa noi nu vrea bine" atunci nu ar trebui ca cetatenii sa fie surprinsi de turnura pe care au luat-o lucrurile.
Acelasi efect care se observa la PSD-istii care au "folosit" Presa ca acelasi mod - adica pentru conservarea PUTERII: Adrian Nastase si apropiatii lui.
Antonescu se "lauda" ca si actualul guvern va face deficit ?!
Pai daca atat intelege acest om din economie - atunci e clar ca nu poate sa faca niumic fara ajutorul Presei ca si tariceanu
Da, si acest guvern va avea deficit, dar va fi un deficit de Criza economica - si nu de crestere economica, ca PNL
E cu totul altceva
PNL a facut cel mai mare DEFICIT din istoria Romaniei fara sa mosteneasca vreun deficit de la guvernele anterioare - nici de la PSD nici de la PDL - fara sa fie silit de CRIZA - ci avand crestere economica - si fara a construi cu banii cheltuiti nimic care sa ramana in istorie.
Guvernul actual a imprumutat bani din cauza PNL.
Daca PNL era destept cat un BULGAR macar, acum aveam si noi romanii: SI crestere ec., SI excedent bugetar, SI autostrazi.
Solutie: Inlocuirea sistemului bugetar cu un sistem cu vouchere si subventii financiare asemanatoare cu cele pentru incalzire. Privatizarea invatamantului prin permiterea profesilor dea a inchiria salile de clasa in care acestia isi desfasoara activitatea si acordarea parintilor libertatea de a alege care profesori vor preda pentru copii lor. Acestia vor fi platiti cu vouchere. Acelasi lucru pentru Sistemul de Sanatate, in care deja de observa o preferinta a cetatenilor pentru serviciile private. Inlocuirea pseudo-asigurarilor de sanatate cu unele reale, private si subventionate pentru cei care nu isi permit, astfel inlocuind sistemul actual care este falimentar pe termen lung deoarece nu are costuri masurabile si profit real.
- Firmele sunt sufocate de taxe si impozite.
Solutie: 85% din taxe sunt platite de un numar mic de firme. Sa se schimbe sistemul fiscal astfel incat doar aceste firme mari sa plateasca taxe. De asemenea se elimina direct si un aparat administrativ imens care nu isi are rostul din moment ce de la majoritatea firmelor nu se colecteaza decat bani de buzunar. De asemenea va permite o functionare mai buna a sistemului pentru cele cateva firme care ar urma sa plateasca impozit.
A facut PNL la putere o singura Reforma care sa ramana in istorie?
Vorbe mari, multa Presa si in Opozitie, si la Putere, ZERO Reforme dar conturi grase si PETROL
daca mai stateau la putere era dezastru
n-a învãtat nimic în policã, a frecat menta în Parlament si în afarã de absente, fofilãri si papagal nu s-a remarcat prin nimic.
jenibil ca mai tot politicianul român: oportunist si inconsecvent, superficial si autosuficient, ipocrit, consumator si propagator de emotii facile.
pentru pariori: rãmîne de vãzut care dintre el si Duda se va clasa mai sus de locul 5!