Mezina presedintelui e hotarata sa ajunga la Bruxelles; si nu ca fotomodel sau ca „fata lui tata”, ci ca o independenta gata sa ia atitudine. „Nu am vrut ca liderilor PDL, Boc, Stolojan, Videanu si Blaga, sa li se puna eticheta succesurilor mele, am vrut sa am eu succesul meu”, a declarat Elena Basescu, intr-o emisiune la televiziunea publica.

A reluat in discursul de campanie pluralul care i-a dat nenumarate batai de cap, de data asta, insa, pentru a arata ca a fost o simpla eroare. "Cu asta am inceput, cu o greseala gramaticala. Am fost catalogata ca o fata care nu stie gramatica, (...) dar am ales drumul cel greu”, a continuat ea. „Presa mi-a fabricat imaginea de fotomodel, de copil fragil. (...) Acum am dreptul sa vin in fata oamenilor, pentru ca sunt EBA care ia atitudine ca si candidant independent", sustine candidatul independent al europarlamentare.

Intrebata cand a hotarat sa intre in politica, fiica cea mica a lui Traian Basescu a explicat ca experienta tatalui sau a facut-o sa se simta „implicata in politica de cand se stie". „Am crescut practic in curte la Modrogan”.

Va prezentam mai jos cele mai importante declaratii ale Elenei Basescu:

  • O sa ma intorc cu siguranta in partidul in care am crescut.
  • Mi s-a pus amprenta de profitor politic, care se catara pe numele tatalui ei pentru a ajunge la Bruxelles.
  • In partid te supui majoritatii, dar ca EBA independenta am sansa sa spun cine sunt si sa iau atitudine.
  • La fel cum, in 2007, Laszlo Tokes a intrat independent in alegeri si UDMR nu a fost afectat, sunt sigura ca si in cazul meu se va intampla la fel, pentru ca partidul se va mobiliza mai bine.
  • Meseria mea e de economist, nu de fotomodel. 
  • EBA este un nou tip de politician. O generatie care ia atitudine.