Invitata in cadrul emisiunii "Zig-Zag" (Antena3), moderata de Ion Cristoiu, Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi s-a aratat dezamagita de ancheta sa din Parlament pe care o considera ca "s-a transformat intr-un circ politic" si declara ca nu-si va da demisia decat in cazul in care DNA va incepe urmarirea penala.

"Aceasta ancheta din Parlament s-a transformat intr-un circ politic. Din patru ore cat am stat pentru a fi audiata, trei ore membrii comisiei au stat sa se certe intre ei. Aici este mai degraba vorba de un razboi al oamenilor politici maturi dus prin generatia tanara", sustine ministrul.

Referitor la scandalul banilor cheltuiti de "Ziua Tineretului", Monica Iacob Ridzi a tinut sa mai precizeze ca: "Eu nu am spus niciodata ca nu ma intereseaza cum se cheltuiesc banii. Mi se scot vorbele din context Imi doresc sa aflu ce s-a intamplat cu fiecare leu in parte".

"Am gresit ca nu am stiut sa comunic pe acest subiect, ca nu am explicat fiecarei persoane in parte. Dar nu am mai putut sa fac acest lucru din teama ca s-ar putea interpreta lucrurile. Stiu ca totul s-a intamplat perfect legal", a continuat ministrul.

"Consider ca o demisie ar fi un act de lasitate"

Ministrul Tineretului si Sportului a tinut sa mai infirme inca o data zvonurile lansate vineri conform carora aceasta si-a dat demisia. "Mi se pare imadmisibil sa apara o astfel de stire, fara sa fiu contactata. Singurul lucru pe care il cred e ca cei care au lansat aceste zvonuri vor sa tina in viata subiectul "Ridzi". Oare cate resurse materiale s-au folosit pentru a tine acest subiect viu, timp de patru saptamani?", a declarat Monica Iacob Ridzi.

"Eu daca as fi stiut ca am facut ceva ilegal, plecam din prima zi... Sint un soldat disciplinat, care am crescut in PD-L, am ajuns ministru cu sprijinul partidului si voi demisiona doar daca DNA incepe urmarirea penala. O demisie acum ar insemna sa-mi recunosc vina, ar fi un act de lasitate", a mai declarat Ridzi.