Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, in aceasta seara, la emisiunea "Zig-Zag" (Antena 3) ca ia in calcul posibilitatea de a candida la presedintia Romaniei, dar nu este hotarat inca fiindca mai vrea sa adune o serie de date si sa vada daca oamenii il sustin si au incredere in el. "E o hotarare de viata si nu vreau sa ma joc cu viata oamenilor. Mai am nevoie de timp ca sa decid. Daca e sa candidez voi candida independent fiindca asa vor oamenii si fiindca eu nu sunt obisnuit sa fiu sluga la darluga", a declarat Oprescu.

Primarul general sustine ca cea "mai grea piatra de moara" privind candidatura o reprezinta promisiunile facute bucurestenilor "fiindca vrea sa-i faca pe acestia sa se simta cetateni europeni"

Intrebat de moderatorul emisiunii, Ion Cristoiu, cum ar pune el titlul unei astfel de stiri privind candidatura sa, Sorin Oprescu a declarat: "As formula asa: Primarul general isi pastreaza exact aceleasi pareri pe care si le-a exprimat pana acuma, dar ia in considerare si posibilitatea unei candidaturi la prezidentiale."

Desi spune ca ramane structural un om de stanga, Oprescu declara ca nu-si va canaliza posibila campanie pe un anumit segment fiindca nu e important si toti oamenii doresc in realitate sa traiasca mai bine si intr-o stare de normalitate:

"Nu ma intereseaza electoratul de stanga sau de dreapta ci ma voi adresa acelor oameni care declara in sondajele UE ca Romania se indreapta intr-o directie gresita si tuturor romanilor care vor o viata normala si nu cad in capcana tuturor. Poti sa imbini intr-o simbioza cat mai buna politicianismul cu tehnocratia fiindca nimeni nu este detinatorul adevarului suprem. Este suficient sa-i asculti pe specialisti si sa-i spui poporului asta: Ba, nu fiti fraieri, fiindca imbatranim si disparem si avem in suflet aceeasi dorinta: sa traim mai bine."

Toti adversarii la presedintie sunt puternici, afirma Oprescu, dar crede ca acestia fac o mare greseala ca in campanie se dau altcineva decat sunt si ies la rampa cu tot felul de promisiuni.

"Viitorul presedinte trebuie sa aiba rol de moderator de arbitru. Presedintele Basescu a inventat sintagma de 'presedinte jucator' iar oamenii l-au placut fiindca i-au indragit pe aceia care alearga pe tot terenul, ei centreaza si ei dau cu capul. Cuvantul normalitate si-a pierdut insa azi sensul", crede Oprescu.

"Nu ma mai antrenez de mult pe marginile stadionului uitandu-ma la jambierele unuia sau altuia. Daca e sa intru, imi cumpar un costum nou de Paste, intru cu el, pentru ca e acelasi costum in care incap eu, viata mea si munca mea si nu mi-e rusine sa ma uit in ochii nimanui", a incheiat Oprescu.

textul se actualizeaza