Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, intr-un interviu pentru RFI, ca democrat-liberalii sunt "cam nervosi" si fac "declaratii destul de razboinice". Liderul social-democrat a caracterizat relatia dintre PSD si PD-L ca fiind "destul de rece", prognozand ca ea va deveni "mai incordata" pe masura ce se apropie alegerile prezidentiale.

"Relatia dintre PSD si PDL este destul de rece. Poate ar trebui sa ne gandim serios cum trecem vara si toamna asta. Cu cat se apropie termenul alegerilor prezidentiale, probabil ca relatiile pot deveni mai incordate. Nu se pune problema sa plece unii sau altii. Indiferent care pleaca, pica Guvernul”, a declarat Dragnea.

„Nici noi nu excludem o eventuala restructurare, dar eu cred ca nu asta rezolva problemele cu care se confrunta Romania acum. Nu stiu cine ne poate trimite pe noi la plimbare. Daca PSD iese din Guvern, pica Guvernul, pentru ca noi discutam aici despre jumatate din Guvern si nu cred ca poate sa mai stea un Guvern cu sustinere parlamentara de 30 si ceva la suta. Nu stiu cine pe cine trimite la plimbare. Cred ca sunt declaratii destul de razboinice, sunt cam nervosi colegii din PDL", a spus vicepresedintele PSD.

Declaratia lui Dragnea a fost la cateva zile dupa ce secretarul general al PDL, ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, afirmase ca ar fi necesara o restructurare a Guvernului in perioada urmatoare.

Blaga declarase ca exista "mai multe PSD-uri" si ca unii social-democrati vor sa colaboreze in continuare cu PDL, dar exista si altii care stiu ca impreuna cu Mircea Geoana "pierd totul in partid".