Multe din prevederile pachetului de legi coordonat de consilierul prezidential Mircea Miclea sunt "doar enunturi", a declarat intr-un interviu acordat marti postului RFI ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Ea justifica astfel existenta a doua pachete legislative privind reforma invatamantului romanesc.

"Am considerat ca multe dintre aspectele legislative prevazute in asa-numitele solutii legislative - cand spun solutii legislative il citez pe domnul Miclea - sunt numai enunturi. Or nu poti sa gestionezi un sistem numai enuntand anumite aspecte. Apoi, ceea ce a propus domnul Miclea drept solutii legislative, acest pachet de solutii nu are in spate un studiu de impact. Eu am incercat sa preiau tot ceea ce a fost interesant in oricare dintre elementele legislative din Romania sau din afara si cred ca a iesit un Cod al Educatiei complet", spune ministrul.

"Nu cred ca trebuie sa existe o disputa politica pe educatie. Cred ca sistemul de educatie este - asa cum l-am definit in Cod - prima prioritate a oricarei tari si eu cred ca in jurul lui trebuie sa ne coagulam ideile si nu sa ne dezbinam si sa facem din asta o miza politica prea mare."